Minister udskyder beslutning om e-valg

27. maj 2008 kl. 10:10
Minister udskyder beslutning om e-valg
Illustration: MI Grafik og UkraineToday/Wikicommons.
Det er endnu for tidligt at ændre lovgivningen, så der kan gennemføres elektroniske valg, vurderer velfærdsminister Karen Jespersen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er langt fra sikkert, at en række kommuner får held med at gennemføre elektroniske valg i 2009 i Danmark. Kommunerne har arbejdet intenst med at få udarbejdet et udbudsmateriale, der kunne bruges til at finde en egnet leverandør af et elektronisk afstemningssystem, men nu sender velfærdsminister Karen Jespersen (V) kommunernes ønske om elektroniske valg til hjørne.

Det fremgår af et svar til Enhedslistens Per Clausen, der på baggrund af en artikel på Version2.dk havde ønsket ministerens vurdering af, om valg af et kommende afstemningssystem burde etableres på åbne standarder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter ministerens opfattelser er der stadig brug for overvejelser omkring indførelse af elektroniske valg i Danmark.

»Jeg har endnu ikke afsluttet mine overvejelser om, hvorvidt jeg vil tage initiativ til at tilvejebringe den nødvendige lovhjemmel i anledning af kommunernes anmodning. Det er derfor efter min opfattelse endnu for tidligt at tage stilling til, hvordan det sikres, at et sådant forsøg i givet fald opfylder de nødvendige system- og driftssikkerhedskrav og i øvrigt værner om stemmehemmeligheden på betryggende vis,« skriver Karen Jespersen i sit svar til Per Clausen.

Ialt var otte kommuner gået sammen omkring valg af fælles leverandør og har blandt andet forespurgt ministeren om hun kan tilvejebringe lovhjemmel til etablering af et forsøg med elektronisk stemmeafgivning på afstemningsstederne ved valget til Europa-Parlamentet i juni 2009 eller senest ved kommunalvalget i 2009.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger