Minister om cpr-læk: 'Jeg vil grundigt overveje, hvilke konsekvenser det skal have'

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Økonomi-og Indenrigsminister, Margrethe Vestager (R), undskylder cpr-læk og lover både undersøgelse - såvel som konsekvenser.

Margrethe Vestagers særlige rådgiver bebudede tidligere på dagen, at der ingen kommentarer ville falde fra ministeren ovenpå dagens store nyhed om lækagen af 900.000 danske CPR-numre fra CPR-kontoret. 'Hun holder ferie,' lød meldingen.

Men nu melder Økonomi- og Indenrigsministeren sig alligevel på banen med en skriftlig undskyldning til de berørte danskere.

Læs også: Robinsonlisten nærmest ikke beskyttet: Samme lette password for alle – i fem år

»Det er en fejl som ikke må ske. Det er naturligvis meget, meget beklageligt, og jeg ser med dyb alvor på denne sag,« siger hun i en pressemeddelelse.

Samtidig understreger ministeren, at hun har krævet en fuldstændig redegørelse.

Læs også: 900.000 danske CPR-numre lagt til frit skue - downloadet 18 gange

»På den baggrund kan jeg danne mig det fulde overblik over sagen,« siger hun og tilføjer: »Det er klart, at jeg grundigt vil overveje, hvilke konsekvenser denne sag skal have.«

Tidligere på dagen meddelte Datatilsynet, at man ville åbne en sag mod staten på grund af lækagen. Tilsynet råder dog over begrænsende sanktionsmuligheder, da der er tale om en offentlig myndighed. Havde det været en privat virksomhed, var en politianmeldelse nok kommet på tale, men da det er en myndighed, har tilsynet kun mulighed for at udtale kritik og komme med henstillinger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Michael Weber

Samtidig understreger ministeren, at hun har krævet en fuldstændig redegørelse.

Det kan man da kalde spin for begyndere med overskriften "Sådan får du din minister til at se handlekraftigt ud". Hun har ikke noget valg, da hun er blevet kaldt i samråd.

 • 0
 • 0
#4 Jens Jensen

Jeg tør sætte en månedsløn ind på at der INTET sker. Listen er vel nærmest endeløs over, hvilke IT-brølere CSC har lavet for staten - og staten bruger dem alligevel. En eller anden chef "promoted to incompetence" får givetvis sparket aben ned til en sjusket påklædt IT-nørd, som i mellemtiden har skiftet job...

 • 0
 • 0
#5 Henrik Madsen

? Lad mig gætte: ingen (konsekvenser)

Rolig nu.

Det skal lige gå nogle måneder og en sommerferie før hun stilfærdigt kommer frem til den konklusion.

Smider man 2 CPR numre på nettet tilhørende et par politikere så bliver man anholdt af uniformerede betjente, smider man 900.000 numre på ved en fejl så sker der IKKE en skid.

Men som sagt, du skal lige vente et par måneder før hun kommer med konklusionen.

 • 0
 • 0
#6 Michael Weber

De 900.000 kan bare selv søge om at få et nyt CPR-nummer. Det giver loven, der træder i kraft pr. 1 September mulighed for:

Transkønnede får mulighed for at få tildelt nyt personnummer

Det er efter loven en betingelse for tildeling af nyt personnummer, at ansøgeren afgiver en skriftlig erklæring om, at ønsket om nyt personnummer er begrundet i en oplevelse af at tilhøre det andet køn, og at den pågældende efter en refleksionsperiode på 6 måneder fra ansøgningstidspunktet skriftligt bekræfter sin ansøgning. Det er også en betingelse, at den pågældende på ansøgningstidspunktet er fyldt 18 år.

Kilde:https://cpr.dk/service/nyheder/2014/jun/transkoennede-faar-mulighed-for-...

Så det er bare lige at søge om et nyt CPR-nummer. Få det og så søge om et nyt igen, så de er tilbage igen ved det rette køn. Han...hun...hun...han...frem og tilbage.

Kønt er det ikke... :)

 • 0
 • 0
#7 Lars Balker

Smider man 2 CPR-numre på nettet er det en forbrydelse, smider man 900000 CPR-numre på nettet er det statistik.

Jeg forstår så ikke hvorfor Vestager synes det er et stort problem at lække CPR-numre, når "der i offentligheden er skabt vel mange myter om personnummeret, og hvad det egentlig kan bruges til".

 • 0
 • 0
#8 Allan S. Hansen

Jeg sætter penge på at "de" blot vil snakke sikkerhed og procedure - mens resten forbliver det samme og nemt at udnytte.

Der skal jo være "sikkerhed" så onde folk ikke kan finde de "hemmelige" 4 tal der gør du kan lade som om du er hvem som helst.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere