Minister: Offentlige hjemmesider bliver handicapvenlige - på et tidspunkt

22. marts 2010 kl. 14:242
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen arbejder på at fremskynde det tidspunkt, hvor alle offentlige hjemmesider er handicapvenlige. Hun kan dog ikke sige hvornår.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det står ikke alt for godt til med handicapvenlige hjemmsider i det offentlige. Mange websites overholder ikke de såkaldte WCAG-standarder for it-tilgængelighed ? heller ikke selv om de i 2008 blev indført som tvungen standard for nye web-projekter.

Det fremgår af den konservative videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsens svar til SF's it-ordfører Hanne Agersnap, der har spurgt om, hvor længe ministeren finder det rimeligt, at danske handicappede skal vente på at få lige adgang til information på offentlige hjemmesider.

»Jeg kan ikke give et præcist svar på spørgsmålet, men jeg kan garantere spørgeren, at der arbejdes intensivt på at formindske denne ventetid,« lyder første del af svaret fra Charlotte Sahl-Madsen.

Det omtalte intensive arbejde dækker dog ikke over nogen ændring fra den linje, forgængeren Helge Sander udstak ? en linje der i korte træk gik ud på at indføre tilgængelighed i takt med, at hjemmesiderne alligevel skulle relanceres og/eller opdateres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SF's it-ordfører Hanne Agersnap hæfter sig først og fremmest ved ministerens positive udmelding, men kan ikke lade være med at dryppe malurt i bægeret:

»Jeg tænkte: Fedt, at ministeren 'arbejder intensivt' med at få ventetiden ned. Men da jeg så læste, at det i realiteten sikkert bare betyder, at de arbejder intensivt med at snakke med KL og Danske Regioner, fik jeg armene ned igen,« siger Hanne Agersnap.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen omtaler også en såkaldt udbudsværktøjskasse og en skabelon til it-tilgængelighedspolitik som tiltag, der kan fremskynde de handicapvenlige hjemmesider.

»Det ser velmenende ud, men det er tyndt med handling bag. Jeg håber, ministeren får overskud til at sætte handling bag ordene, så de handicappede ikke skal vente længere end højst nødvendigt,« siger Hanne Agersnap.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. marts 2010 kl. 07:14

De bliver brugervenlige den dag det regner opad og fuglene lever under vsndet,det er håbløst,min kommune har endda en funktion hvor man kan indsende forslag,men de bliver aldrig læst,ryger bare ind på en e-mail konto der er i dvale

2
23. marts 2010 kl. 09:17

De kunne jo starte med at de offentlige sider kunne validere mod W3.

Men det arbejder de vil intensivt på (Gad vide hvor længe man skal arbejde intensivt på at rette bare forsiden, en dag ville være mit gæt)

www.skat.dk: 16 fejlwww.ft.dk: 66 fejl

Hmmwww.version2.dk: 21 fejl (pinligt)