Minister holder hånden under ESDH-klub: Strider ikke mod udbudsregler

Brugerklubben SBSYS har fulgt udbudsreglerne, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen som svar på et spørgsmål om, hvorvidt klubben gavner konkurrencen.

Brugerklubben SBSYS er blevet kritiseret af ESDH-leverandøren Fujitsu og af brancheorganisationen DI ITEK for at have forvredet udbudsreglerne i forbindelse med et udbud, der gav flere myndigheder og kommuner mulighed for at melde sig ind og vælge SBSYS' system uden yderligere udbud.

Læs også: Kommunal ESDH-klub beskyldes for udbudsfusk

Men det er ikke i strid med udbudsreglerne, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

»Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog i marts 2012 en vurdering af Brugerklubben SBSYS i relation til udbudsreglerne. Det var styrelsens vurdering, at de i udbudsmaterialet nævnte offentlige myndigheder ikke handler i strid med udbudsreglerne ved uden foregående udbud at blive medlem af Brugerklubben SBSYS,« skriver Annette Vilhelmsen et svar på et spørgsmål fra Venstres Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen spurgte ministeren om, hvorvidt SBSYS var til gavn for konkurrencen på ESDH-markedet i Danmark, men Annette Vilhelmsens svar lyder altså, at reglerne er blevet overholdt i forbindelse med udbuddet.

I svaret skriver hun ligeledes, at den videreudvikling, som SBSYS kan foretage på systemet, vil kunne få de øvrige leverandører på markedet til at lægge ekstra kræfter i udviklingen af ESDH-systemerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere