Minister holder hånden under ESDH-klub: Strider ikke mod udbudsregler

16. april 2013 kl. 10:07
Brugerklubben SBSYS har fulgt udbudsreglerne, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen som svar på et spørgsmål om, hvorvidt klubben gavner konkurrencen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Brugerklubben SBSYS er blevet kritiseret af ESDH-leverandøren Fujitsu og af brancheorganisationen DI ITEK for at have forvredet udbudsreglerne i forbindelse med et udbud, der gav flere myndigheder og kommuner mulighed for at melde sig ind og vælge SBSYS' system uden yderligere udbud.

Men det er ikke i strid med udbudsreglerne, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog i marts 2012 en vurdering af Brugerklubben SBSYS i relation til udbudsreglerne. Det var styrelsens vurdering, at de i udbudsmaterialet nævnte offentlige myndigheder ikke handler i strid med udbudsreglerne ved uden foregående udbud at blive medlem af Brugerklubben SBSYS,« skriver Annette Vilhelmsen et svar på et spørgsmål fra Venstres Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen spurgte ministeren om, hvorvidt SBSYS var til gavn for konkurrencen på ESDH-markedet i Danmark, men Annette Vilhelmsens svar lyder altså, at reglerne er blevet overholdt i forbindelse med udbuddet.

I svaret skriver hun ligeledes, at den videreudvikling, som SBSYS kan foretage på systemet, vil kunne få de øvrige leverandører på markedet til at lægge ekstra kræfter i udviklingen af ESDH-systemerne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger