Minister holder hånden under ESDH-klub: Strider ikke mod udbudsregler

Brugerklubben SBSYS har fulgt udbudsreglerne, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen som svar på et spørgsmål om, hvorvidt klubben gavner konkurrencen.
16. april 2013 kl. 10:07
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Brugerklubben SBSYS er blevet kritiseret af ESDH-leverandøren Fujitsu og af brancheorganisationen DI ITEK for at have forvredet udbudsreglerne i forbindelse med et udbud, der gav flere myndigheder og kommuner mulighed for at melde sig ind og vælge SBSYS' system uden yderligere udbud.

Men det er ikke i strid med udbudsreglerne, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

»Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog i marts 2012 en vurdering af Brugerklubben SBSYS i relation til udbudsreglerne. Det var styrelsens vurdering, at de i udbudsmaterialet nævnte offentlige myndigheder ikke handler i strid med udbudsreglerne ved uden foregående udbud at blive medlem af Brugerklubben SBSYS,« skriver Annette Vilhelmsen et svar på et spørgsmål fra Venstres Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen spurgte ministeren om, hvorvidt SBSYS var til gavn for konkurrencen på ESDH-markedet i Danmark, men Annette Vilhelmsens svar lyder altså, at reglerne er blevet overholdt i forbindelse med udbuddet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I svaret skriver hun ligeledes, at den videreudvikling, som SBSYS kan foretage på systemet, vil kunne få de øvrige leverandører på markedet til at lægge ekstra kræfter i udviklingen af ESDH-systemerne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger