Minister: Her er den digitale vælgererklæring

Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard(R) løfter sløret for forudsætningerne for de kommende digitale vælgererklæringer.

Alle partibrugere af det kommende system til digitale vælgererklæringer skal logge på med deres personlige NemID, og partierne skal selv taste allerede afgivne vælgererklæringer på papir ind i systemet.

Det fremgår af et brev fra Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard (R) til folktingets kommunaludvalg.

Af brevet, der er en statusmeddelelse på udviklingen af systemet, kan man læse, at de digitale vælgererklæringer som planlagt er klar i slutningen af foråret 2015.

Læs også: Du må gerne skrive under med musen - men kun på vælgererklæringer

Og som blandt andet Alternativet tidligere har udtalt bekymring over, skal partierne selv stå for digitaliseringen af de erklæringer, de har modtaget på papir.

»Efter ikraftsættelsen af den digitale løsning skal partierne i en overgangsperiode indrapportere de allerede indsamlede papirbaserede vælgererklæringer i systemet mhp. kontrol af bl.a. valgret og dubletter. Økonomi- og Indenrigsministeriet vil tilrettelægge processen for denne inddatering således, at partierne gives en rimelig frist til at inddatere eksisterende vælgererklæringer på papir,« hedder det i brevet.

Læs også: Digitale vælgererklæringer kan give tastetravlhed hos Uffe Elbæks Alternativet op til valg

Man kan også læse, at borgeren ved brug af systemet kun skal aflevere en emailadresse til kontakt samt den digital vælgererklæring i stedet for det nuværende cpr-nummer, folkeregisteradresse og underskrift.

Ifølge ministeriet vil der komme en præcis dato for idriftsættelse inden udgangen af april måned.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere