Minister erkender handicapsvigt - 4 ud af 10 offentlige sider fejler
Det er ikke godt nok, at kun 6 ud af 10 offentlige hjemmesider lever op til internationale krav om tilgængelighed eller handicapvenlighed.
Det indrømmer finansminister Bjarne Corydon (S) i svaret til et § 20-spørgsmål stillet af Venstres Hans Andersen.
Finansministeren præciserer, at det er de enkelte myndigheders eget ansvar at leve op til kravene, men at der er hjælp at hente for myndighederne hos Digitaliseringsstyrelsen hvis de skulle have brug for det.
I 2010 var 48 procent af alle offentlige hjemmesider handicapvenlige nok til, at de overholdt de såkaldte WCAG-regler, der er de internationale retningslinjer for tilgængeligt indhold på nettet. I marts 2013 er tallet steget til 61 procent. En fremgang - men altså ifølge ministeren ikke nok.
Indtil procentandelen nærmer sig de 100, der ifølge Bjarne Corydon er målet, er det altså bare ærgerligt hvis man for eksempel er blind. Så må man have hjælp når man skal i forbindelse med det offentlige, da planen jo er at få digitaliseret al kontakt mellem borger og myndighed.
EU-Kommisionen pønser på at tvinge tilgængelighed igennem og sætter udgangen af 2015 som sidste udkald for at lave handicapvenlige hjemmesider. Det kommer også til at ramme danske offentlige hjemmesider, der altså skal have ramt de 100 procent inden da.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.