Minister: Danmark mangler en plan for digital vækst

Regeringen peger i en ny redegørelse på en stribe områder, hvor it kan skabe mere vækst. Erhvervs- og vækstministeren vil have ny strategi på området.

Danmark savner en strategi for, hvordan it kan hjælpe den kriseplagede økonomi i en lysere retning.

Det udtaler erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i forbindelse med en ny redegørelse fra regeringen om den digitale økonomi herhjemme:

»Dansk erhvervsliv skal have gode betingelser for at udnytte potentialet i den digitale økonomi til at skabe vækst og beskæftigelse. Regeringen vil derfor udarbejde en samlet erhvervsrettet strategi for digital vækst i Danmark,« udtaler ministeren.

Ifølge regeringens redegørelse står it-Danmark lige nu over for følgende udfordringer:

 • Udbuddet af højhastighedsbredbånd er markant større end efterspørgslen. Et bredt udvalg af attraktive digitale tjenester og produkter skal øge efterspørgslen med henblik på at få det fulde økonomiske udbytte af bredbåndsinfrastrukturen.
 • Flere virksomheder – også SMV’erne – kan øge deres produktivitet gennem digitalisering og automatisering af interne processer og produktion.
 • Et mere velfungerende digitalt indre marked i EU skal bidrage til øget eksport af digitale produkter og tjenester.
 • Den offentlige efterspørgsel skal anvendes intelligent, så den fremmer innovationen i det private erhvervsliv.
 • Vækstmulighederne fra IKT og digitalisering skal udnyttes – ikke mindst på de områder, hvor Danmark har særlige styrker og potentialer.

Den kommende strategi vil blive udarbejdet sammen med it- og telebranchen og det øvrige erhvervsliv. Den ventes klar i begyndelsen af 2013.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Maciej Szeliga

Udbuddet af højhastighedsbredbånd er markant større end efterspørgslen. Et bredt udvalg af attraktive digitale tjenester og produkter skal øge efterspørgslen med henblik på at få det fulde økonomiske udbytte af bredbåndsinfrastrukturen.

Der er ikke korrekt, udbuddet er elendigt og prisen er helt hen i vejret, se venligst på den anden side af Øresund. Det er specielt slemt for private men også firmaer har problemer. 30 km nord for Kbh. centrum er det umuligt at opdrive en fiber og medmindre men enten bestiller en TDC Trio eller Duo så kan man heller ikke kommer over 6 mbit.

 • 3
 • 0
#2 Henrik Pedersen

Er enig med Maciej Szeliga, det lyder sgu ikke helt fornuftigt det de siger der...

Men hvad med at begynde og neddrosle TV signalerne til fordel for internetbaseret TV? Kunne det ikke være en vækstidé og så udnytter vi da i hvert fald bredbåndet?

Jeg vil jo sindsygt gerne købe en form for live TV og/eller ondemand (som Hulu) der virker til Windows Media Center. Men nej, det kan sgu ikke opstøves.

 • 0
 • 0
#7 Anonym

Strategi og systematik i det offentlige IT er hvad der mangler. I forhold til den private sektor, så er det den offentlige sektor uvedkommende, hvordan den private sektor aggerer. Den private sektor kan almindeligvis selv styre deres dispositioner.

Sammenblanding af de opgaver som den offentlige sektor almindeligvis skal tilbyde borgeren og resten af den private sektor, mellem offentlige instanser og peivate aktører skal først og fremmest fjernes. Jeg vil her kort nævne opgaver som administration af f.eks. Skat, kommunikation med det offentlige, sikker identifikation, som elementære opgaver der er det offentliges ansvarsområder, der halter alvorligt bag efter, hvor opgaverne ikke er løst.

Jeg må give andre kommentatorer ret, med hensyn til ministerens opfattelse af højhastighed bredbånd. Pris og udbud matcher ikke efterspørgslen, hvilket må være ministerens opfattelse af over kapacitet.

 • 0
 • 0
#8 John Vedsegaard

På en eller anden måde har vi allerede alt for meget digitalt, vi har mere brug for en plan for afskaffelse af alt det digitale. Der findes ikke et eneste gyldigt argument for at fortsætte udbygningen af digitale omstruktureringer. Det har allerede kostet borgerne utroligt meget med løsninger der enten slet ikke virker, er utroligt dårligt lavet eller simpelthen er skrottet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere