Minister beklager forsinket og fordyret it-system til domstole

Det er for dårligt, at it-system til domstolene er blevet tre år forsinket og flere millioner kroner dyrere, erkender justitsminister Morten Bødskov i svar til Venstre.

»Beklageligt« og »ikke tilfredstillende«.

Sådan lyder ordene fra justitsminister Morten Bødskov (S) om det både forsinkede og fordyrede it-projekt Juridiske Fagsystemer til retterne landet over.

Det fremgår af et skriftlígt svar fra justitsministeren til Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen.

Som beskrevet på Version2 ender projektets første fase med at være cirka tre år forsinket, når det som forventet står færdigt ved årets udgang. Samtidig er projektet blevet 12,3 millioner kroner dyrere, hvilket blandt andet skyldes påløbne renteomkostninger på grund af forsinkelsen.

Læs også: Agilt projekt blev tre år forsinket og 38 millioner kroner dyrere

Læs også: Venstre kræver svar om "grotesk" forsinkelse i agilt it-projekt

»Projektet er beklageligvis meget forsinket,« erklærer ministeren og fortsætter:

»Jeg synes selvfølgelig ikke, at det er tilfredsstillende, at projektet er blevet forsinket, og at der har været merudgifter.«

Juridiske Fagsystemer er et ESDH-system (Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering), som Domstolsstyrelsen er ansvarlig for.

Systemet skal gøre behandlingen af blandt andet straffesager og tvangsauktioner helt digital hos retterne, som blandt andet tæller Østre og Vestre Landsret, Højesteret og 24 byretter.

Justitsministeren siger nu, at han gerne vil sikre sig imod, at der »sker yderligere forsinkelser og fordyrelser«.

Han hæfter sig ved, at styrelsen nu får set projektets første fase efter i sømmene.

»For så vidt angår det konkrete projekt – JFS-projektet – så er jeg tilfreds med, at at Domstolsstyrelsen gennemfører et eksternt teknisk review af JFS-programmet med henblik på at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag fremadrettet«.

Ministeren har store forventninger til Juridiske Fagsystemer, når det tages i brug.

»Jeg anser JFS-programmet som et centralt element i forhold til den forsatte digitalisering af domstolene. Implementeringen af dette system er således et vigtigt led i, at domstolene kan levere tidssvarende effektiv forvaltning og leve op til de fortsat øgede krav om digital kommunikation med interessenter,« forklarer han i svaret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere