Minister: Apple-datacenter vil skabe 80 faste job i Viborg

Der skal blot 80 medarbejdere til at drive Apples kommende datacenter nær Viborg, men den tiårige etableringsperiode vil i alt skabe 300 faste job, oplyser handelsminister Mogens Jensen.

Apples kommende datacenter i Foulum nær Viborg kommer til at give fast arbejde til cirka 80 personer til de forskellige driftsopgaver. Det er kun i den 10-årige etableringsfase, at datacenteret vil give arbejde svarende til 300 fuldtidsstillinger. Det oplyser udviklings- og handelsminister Mogens Jensen i et svar til Folketingets udenrigsudvalg ifølge Business.dk.

Version2 har tidligere beregnet, at et datacenter i den størrelse, som Apple vil opføre, ville skabe cirka 60-70 fuldtidsjob. En læser påpegede dog efterfølgende, at døgnbemanding til portvagt og systemovervågning ville kræve et par ekstra stillinger, når natarbejde og ferie medregnes, end Version2 i første omgang havde vurderet.

Læs også: Analyse: Hvor stort bliver Apples datacenter i Viborg?

Ministerens udmelding ligger dermed meget tæt på den vurdering af behovet for personale, som umiddelbart må forventes til et datacenter i denne størrelse.

Datacentret ventes dog først at være fuldt udbygget til den planlagte kapacitet i 2026, og opførelsen af datacenterhallerne og de øvrige installationer ventes altså at give yderligere fast arbejde, så der i etableringsfasen vil være cirka 300 fuldtidsbeskæftigede i forbindelse med datacenteret.

Dertil kommer underleverandører af forskellige ydelser i forbindelse med etableringen og den efterfølgende drift.

Læs også: Apple blåstempler Danmark - men vi skal ikke forvente flere kæmpedatacentre

Visse steder har de store internetfirmaer samlet sig i klynger med store datacentre for at kunne udnytte fælles infrastruktur, men det er for tidligt at sige, om markerne ved siden af Apples store datacenter vil lægge jysk ler til flere store datacentre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Max Tobiasen

ja ja, det er den direkte beskæftigelse - men hvad med den indirekte?

De 80 medarbejdere skal jo have et sted at bo, så der er noget håndværkerarbejde der skal laves der. De skal også serviceres af kommunen så mon ikke der skal ansættes et par ekstra mand. De skal også have mad og andre fornødenheder, der åbner nok snart en ny netto for at klare den øgede efterspørgsel. Eftersom det er højtuddannede medarbejdere der er tale om skal de jo også have nogle kulturtilbud, så der må ryge et par lønninger til nogle kommunale kulturmedarbejdere.

Det bedste af det hele er at der selvfølgelig er en multiplikatoreffekt - alle de ansatte der skal servicere de 80 nye medarbejdere skal jo også have et sted at bo, handle ind, gå i biffen og hvad ved jeg.

Før man får set sig om er man oppe på 10.000 arbejdspladser!

P.s. jeg overvejer at gå ind i politik.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere