Minister afviser erstatning til tinglysnings-ramte borgere

11 kommentarer.  Hop til debatten
Minister afviser erstatning til tinglysnings-ramte borgere
Illustration: HOLSTING KLAUS/POLITIKEN.
Justitsminister Brian Mikkelsen undveg behændigt at love erstatning til de borgere, der er kommet økonomisk i klemme på grund af forsinkelser i den digitale tinglysning. Oppositionen presser på for en løsning.
14. januar 2010 kl. 12:18
errorÆldre end 30 dage

Onsdagens spørgetime i Folketinget bragte ingen gode nyheder til de borgere, der er ramt økonomisk af kaosset i den digitale tinglysning.

Trods flere spørgsmål fra oppositionen nægtede justitsminister Brian Mikkelsen at tage stilling til, om rammerne skal laves om, så de ramte borgere og virksomheder får mulighed for at søge erstatning. Som reglerne er i dag, eksisterer muligheden for at søge erstatning nemlig slet ikke.

Der verserer forskellige beregninger af, hvor mange penge, de tinglysningsramte danskere mister på grund af forsinkelserne.

It-bloggeren Dorte Toft har fremlagt beregninger, der opgør borgernes tab på ekstra renteudgifter til i alt en kvart millliard kroner om måneden, mens Danske Boligadvokater i december regnede sig frem til i alt en halv milliard kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er paradoksalt, at en modernisering af et system, der virker, kan ende med sætte det så meget tilbage. Hensigten var at gøre tinglysningen lettere, hurtigere, mere gennemsigtig og billigere. I stedet får vi lange forsinkelser, stressede medarbejdere, mindre gennemsigtighed ? og store økonomiske byrder for sagesløse borgere,« siger Socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan.

I stedet for at åbne mulighed for erstatning henholdt Brian Mikkelsen sig flere gange til den handlingsplan, som den digitale tinglysning samme dag havde offentliggjort, hvoraf det fremgår, at puklen med sager skal være høvlet i bund til april.

»Det er fint nok med den slags målsætninger, men set i lyset af, at det her har været undervejs i rigtig mange år og at de ikke har forberedt sig bedre, så har vi ingen garanti for, at handlingsplanen rent faktisk vil blive overholdt,« siger Yildiz Akdogan.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger