Mini-Surface på 8” spottet på Amazon

25. april 2014 kl. 08:3423
Tilbehør til en afbilledet 8”-version af Microsofts Surface-tablet, er dukket op på Amazons webbutik. Tilbehøret, og måske den nye tablet, kan købes fra midt maj.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple har dem. Android-producenterne har dem. Og nu får Microsoft dem måske også snart.

De såkaldte mini-udgaver af tablets i størrelsesordenen 7-8 tommer har i høj grad fundet sit publikum blandt forbrugerne. Og tilbehør til en længe rygtet 8 tommers udgave af Microsoft Surface er nu dukket op på Amazon. Det skriver Techcrunch.

Tilbehøret, der er et smart-cover og et bluetooth-keyboard, som i følge sælgeren VSTN »kun vil passe til Microsoft Surface Mini 8«, bliver vist sammen med billeder af en mini-udgave af Surface, hvis ægthed dog ikke er bekræftet.

De to stykker tilbehør kommer på lager den 18. maj, hvilket passer godt sammen med tidligere spekulationer om, at Microsoft ville udgive en mindre Surface dette forår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Techcrunch skriver, at Microsoft, der kæmper med lave salgstal på sin tablet-satsning, har brug for noget “sødt” til at få gang i salget. Derfor vil udgivelsen af en mindre Surface i 7-8 tommersklassen være oplagt, set i lyset af eksempelvis iPad Minis store popularitet.

23 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
28. april 2014 kl. 09:34

Ja for Windows 8.1.

Det skal jeg ikke kunne sige. Jeg Googlede dog inden, og fandt denne side på MSDN fra 2012 der beskriver genvejen: http://blogs.msdn.com/b/hyperyash/archive/2012/08/28/windows-8-shortcuts.aspx

Om den aldrig blev implementeret til Windows 8 release skal jeg ikke kunne sige, bruger aldrig funktionen, ved bare den gjorde at jeg skal trykke Win+N i stedet for Win+S som tidligere.

12
26. april 2014 kl. 00:11

Det hedder ikke Windows RT mere, det var det ikke nogen der ville købe. Så når man har et ufuldkommen produkt, som menig mand ikke vil købe, så lave man bare navnet om og håber at de alligevel kommer til at købe det ved en fejl.

Se det er et af MS rigtige problemer.

Men den går ikke når man kun sider på 3-4 % af market og sikker ikke får mere af det, på grund af ens historik, etik, og manglende evne til at levere det som bruger vil have, mens man pisser alle sine gamle kunder af.

Se det er også MS problem.

17
28. april 2014 kl. 09:34

Det hedder ikke Windows RT mere, det var det ikke nogen der ville købe.
Så når man har et ufuldkommen produkt, som menig mand ikke vil købe, så lave man bare navnet om og håber at de alligevel kommer til at købe det ved en fejl.

Hvor har du set det ikke hedder RT mere? Men bortset fra det så er historien ikke meget anderledes end for Chrome OS. Det var der heller ingen der ville røre med en ildtang i starten.

Men for Microsoft var det naturligvis vigtigt at lave et OS der kunne køre på ARM. Så om det er en success lige nu, er sådan set ikke så vigtigt.

1
25. april 2014 kl. 09:03

Windows desktop må være noget nær ubrugelig på en 8". Hvilket også forklare hvorfor Microsoft blev nød til at opfinde modern UI. Man må gå ud fra der kommer en Windows (RT?) uden desktopppen. Det ville i hvert fald være den naturlige udvikling..

(Nu i nævner Android, kunnne i også nævne at der allerede findes 8" Win8 tablets, bare ikke fra Microsoft selv)

3
25. april 2014 kl. 11:21

Den findes da allerede og hedder, som du skriver, RT. Den ligger på de Surface-modeller, der ikke hedder Pro.

19
28. april 2014 kl. 10:04

yep. Desktoppen er kun til brug for Office programmer - simpelthen fordi Office teamet ikke kunne nå at lave en ordentlig Office Touch.</p>
<p>Så når en Office Touch er klar, må man forvente at mr. Hyde forsvinder.

Desktoppen er til professionel brug - alle former for produktions-applikationer er stadig tænkt til at skulle køre i Desktop'en, det har aldrig været Microsofts intention at ændre på dette.

Det gælder også Office - den er tænkt til Desktop'en. Det er meget tænkeligt de drømmer om at lave den i Metro, men det kommer ikke til at ske før Metro apps kan køre lige så godt og integreret i Desktop'en som alm. Desktop applikationer - Windowed Metro apps er et første skridt på vejen til det mål.

Med de seneste ændringer (Windowed Metro apps især) er visionen ved at være tilbage på rette spor - det er "one OS to rule all devices " og Metro apps kommer selvsagt til at spille en meget stor rolle her - men først når dette UI platform og framework er powerfuldt nok til mere end "Cut the rope" apps. Vi befinder os i en transition fase pt. og der skal nok et par Windows-udgivelser mere til før visionen er fuldendt, men så står Microsoft også med at meget stærkt våben på hånden - det er derfor Metro presses så hårdt.

22
28. april 2014 kl. 12:00
23
28. april 2014 kl. 12:10

Cool, det betyder muligvis de er tættere på målet end jeg ville have troet - men det er ingen tilfældighed at det først sker nu hvor de også har annonceret Windowed Metro Apps. Der er no-way folk vil acceptere at køre Office i fullscreen mode og det ved de så udmærket godt.

Desktoppen er langt fra død.

4
25. april 2014 kl. 12:33

Så når en Office Touch er klar, må man forvente at mr. Hyde forsvinder.

Det er lige præcis denne tilgang som er Microsofts store problem. At anse Windows desktop som umoderne og ud-dateret (grimt). Apple har slet ikke denne tilgang til forskellen imellem deres desktop/laptop OS og deres Touch OS. Hos Apple er det to forskellige ting. Steve Jobs sagde det endda offentligt. At desktop OS'erne var dagligdagens lastbiler og at touch os'erne er normale biler.

Lastbiler er ikke umoderne eller ud-dateret. De har bare et andet formål.

Men sådan ville Steve Ballmer ikke se på det. For ham var det alt sammen computere i forskellige formfaktorer. Derfor skulle tablets så absolut også være et bussiness produkt med support for MS Office. Der er flere videoer på nettet hvor Ballmer knægter iPad for dens dårlige egenskaber som en skrive maskine. Som om det var et argument for noget som helst. Han missede hele pointen med produktet.

Den strategi som MS har sat i værk skal rettes gevaldigt op således at Windows i desktop version kan fortsætte uforstyrret af deres Windows touch version.

Efter min mening. :)

5
25. april 2014 kl. 13:33

At anse Windows desktop som umoderne og ud-dateret (grimt).

Det gør de da heller ikke. De indså bare at det overhovedet ikke dur til touch. Hvis de i stedet havde lavet "Windows touch" som et deperat produkt (uden desktoppen), hvorfor skulle man så vælge den frem for Ipad? Jeg tror Windows 8 i sin nuværende form var den eneste mulighed de havde. Så touch-laptops og hybrider stadig kan køre desktop programmer.

Den strategi som MS har sat i værk skal rettes gevaldigt op således at Windows i desktop version kan fortsætte uforstyrret af deres Windows touch version

Når startmenuen kommer tilbage, er der vel intet i Windows 8 der gør du ikke bare kan køre i desktoppen hvis du har lyst?

6
25. april 2014 kl. 14:04

Hvis de i stedet havde lavet "Windows touch" som et deperat produkt (uden desktoppen), hvorfor skulle man så vælge den frem for Ipad?

Microsoft kan jo trods alt tilbyde et produkt der integrerer med resten af deres platform. Så support af domæner og brugere og de administrations værktøjer de har kan bruges sømløst i en IT afdeling.

Hvis ikke det er nok kan MS jo tilbyde en integration med deres XBox platform.

Jeg tror Windows 8 i sin nuværende form var den eneste mulighed de havde.

Tvært imod efter min mening. Det er den største årsag til at de fejler.

De kunne levere et produkt der passede perfekt ind i Salgsafdelinger, Undervisning, integration til biler, integration til bygnings infrastruktur. Noget der passede til Internet of things.

De har til gengæld fået et tilbageskuende produkt som er en mystisk hybrid imellem et desktop operativ system og en iPad. På samme tid har det unødigt ramt deres desktop platform.

Når startmenuen kommer tilbage, er der vel intet i Windows 8 der gør du ikke bare kan køre i desktoppen hvis du har lyst?

Jamen, det er da sørme også på tide. Så mangler de bare at gøre "Metro" interfacet til et tilvalg for desktop, så brugeren selv kan bestemme om det er noget der er brug for.

7
25. april 2014 kl. 15:04

De har til gengæld fået et tilbageskuende produkt som er en mystisk hybrid imellem et desktop operativ system og en iPad.

Det syns jeg ikke. Jeg syns det fungere fantastisk på min Surface Pro 2.

På samme tid har det unødigt ramt deres desktop platform.

Sådan noget sludder. Det eneste der blev fjernet var en ikke særlig brugervenlig popup menu med program genveje. At det kan få folk til at flippe ud fatter jeg ikke. Samme folk kan uden problemer kan finde ud af at bruge Android tablet eller IPad, som heller ikke har en startmenu.

13
26. april 2014 kl. 00:55

Sådan noget sludder. Det eneste der blev fjernet var en ikke særlig brugervenlig popup menu med program genveje. At det kan få folk til at flippe ud fatter jeg ikke.

Ikke korrekt. Det der blev fjernet var en ganske fin popup menu med et søgefelt der gjorde at man stadig kunne holde fokus på det man arbejdede med uden at få en fuldskærm app launcher der ikke giver en et bedre arbejdsflow. For hvor er den lige bedre?

Det er vel ikke særligt fedt at sidde som en dybt koncentreret grafiker arbejdende med farveskemaer og så få en multi color Start skærm lige i synet.

Så husk lige ikke alle sidder med samme behov og arbejdsgange. ;p

18
28. april 2014 kl. 09:43

Ikke korrekt. Det der blev fjernet var en ganske fin popup menu med et søgefelt der gjorde at man stadig kunne holde fokus på det man arbejdede med uden at få en fuldskærm app launcher der ikke giver en et bedre arbejdsflow.

Jeg kan naturligvis ikke tale for alle, men der skal lidt mere til at forvirre mig.

For hvor er den lige bedre?

Den er smukkere. Den er nemmere af organisere. Den giver et øjeblikkeligt overblik. Man kan nemmere organisere i logiske grupper. Man kan have store og små ikoner så det er nemt at se hvad man tit bruger. Og så har jeg det i det hele taget godt med man kan installere alt muligt crap fra storen, uden at f*cke sin maskine op.

20
28. april 2014 kl. 10:22

Jeg kan naturligvis ikke tale for alle, men der skal lidt mere til at forvirre mig.

At blive irreteret over at miste fokus for noget ligegyldigt er ikke det samme som at blive forvirrret.

Den er smukkere. Den er nemmere af organisere. Den giver et øjeblikkeligt overblik. Man kan nemmere organisere i logiske grupper. Man kan have store og små ikoner så det er nemt at se hvad man tit bruger.
Og så har jeg det i det hele taget godt med man kan installere alt muligt crap fra storen, uden at f*cke sin maskine op.

Hvorvidt den er smukkere er en subjektiv vurdering og næppe et holdbart argument.

Det øjeblikkelige overblik er ikke just noget jeg har oplevet når jeg har brugt den nye start menu. Ganske som på win7 med den lille popup menu, ville jeg dog formentlig blot søge efter det jeg skal bruge hvis det kom der til.

At de har tilføjet en 'app store' er da ikke et argument for. at skifte en velfungerende menu ud med en forstyrende menu, der i bund og grund ikke bidrager med noget nyt og brugbart.

21
28. april 2014 kl. 10:28

At de har tilføjet en 'app store' er da ikke et argument for. at skifte en velfungerende menu ud med en forstyrende menu, der i bund og grund ikke bidrager med noget nyt og brugbart.

Det har de jo så også (langt om længe) indset og derfor kommer den gamle model med en lille popup i hjørnet tilbage i næste update til Windows 8. Dermed forsvinder måske et af de største argumenter for ikke at opgradere til Windows 8.

De er ved at vende tilbage på sporet og hver opdatering siden de skilte sig af med Steven Sinofsky har været til det bedre - de havde brug for ham til at få gennemført den her vision, men han tog den for langt og det er tydeligt de er ved at rette op på det.

14
26. april 2014 kl. 11:34

Det er vel ikke særligt fedt at sidde som en dybt koncentreret grafiker arbejdende med farveskemaer og så få en multi color Start skærm lige i synet.

Win+S, så får du en lille søgebar i stedet for.

10
25. april 2014 kl. 16:19

Sådan noget sludder.

Det er ikke noget sludder. Windows desktop behøvede ikke at være integreret med Metro. Dermed er deres desktop platform unødigt blevet ramt.

8
25. april 2014 kl. 15:47
11
25. april 2014 kl. 16:35

De har også en fuldskærmsmenu til at starte apps op. Eller misforstår jeg dit spørgsmål?

Jeg har aldrig brugt iOS på en iphone. Men på en iPad skal man ikke åbne en popup menu for at finde "program oversigten" iOS på en iPad vil jeg mene er i retningen af genveje på desktoppen end det touch sjov ms har lavet.

Android har rigtig nok en slags popup menu/program oversigt. Det er ikke noget jeg kan påstå at jeg bruger ofte. Modsat den åbenbart ikke brugervenlige popup memu på de windows maskiner jeg bruger.