Minecraft-udviklere: Ny Java-version gav væsentlige forbedringer i ydelse

Spil kan gøre skoleelever klogere på klimaforandringer, mener Hans-Joachim Backe.
Spil kan gøre skoleelever klogere på klimaforandringer, mener Hans-Joachim Backe. Illustration: Mojang, Microsoft Studios.
Ny skraldehåndtering gav bedre brugeroplevelse i det populære spil, der skiftede til Java 16.
7. januar kl. 09:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Minecraft er et sælsomt syn i spil-verdenen, da det oprindeligt blev udviklet i Java, som ellers sjældent benyttes til den slags.

I et interview med udvikler-bloggen Infoq fortæller udviklerne om de fordele, som det har givet at opdatere til Java 16, der er den forrige version af programmeringssproget.

»Vi havde holdt os opdateret med hver enkelt Java-udgave, efterhånden som de udkom (på en separat gren fra vores hovedgren). Java 16 gav os betydelige ydelsesforbedringer lige ud af kassen, med hensyn til opstartstider, hukommelsesstyring og kodeudførelse. Den gav også vores udviklere et løft i deres produktivitet med nye funktioner som var, switch-udtryk, tekstblokke og meget mere,« fortæller udviklerne.

I øjeblikket er Mojang, som er det svenske firma bag Minecraft, ved at evaluere Java 17 sammen med Microsoft, der ejer firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

17'eren er en langtidsholdbar LTS-udgave, og derfor giver det mening, at firmaet vil udrulle den engang i fremtiden. Men udviklerne har endnu ikke lagt sig fast på en konkret dato. Firmaet benytter Microsofts aftapning af Openjdk, som er Javas open source-udgave.

Råd: Brug CI/CD til alle store udgaver

Mojang havde som nævnt holdt sig opdateret med hver større version af Java. På den måde undgik firmaet den helt store flyttedag, og det var derfor ikke så svært af udføre manøvren.

»De tidligere udfordringer i migreringen kom via flytning fra Java 8 til Java 11, fordi modulsystemet indførte strengere sikkerhedskontrol omkring adgang til JDK-interne elementer, som nogle af vores tredjepartsafhængigheder beroede på, på det tidspunkt.«

Udviklerne anbefaler, at enhver seriøs Java-butik opsætter sin continuos integration-model til at onboarde alle store versioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Så kan du trinvis opdatere dine afhængigheder og din kode for at udnytte de nye funktioner. Når du først har fået det til vane, er det en relativt lille opdateringsomkostning for en stor gevinst hver gang!«

Blandt ydelsesforbedringerne i Java 16 nævner udviklerne bedre opstartstid, på grund af faciliteten 'Application and Class Data Sharing', samt effektivisering af hukommelsen med deduplikering af strenge i garbage collecteren G1. Brugerne får også en mere jævn oplevelse, fordi der er færre lange pauser under skraldeindsamlingen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.