Minecraft-model skal engagere unge i kommuneplanen

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Vigtige beslutninger træffes hen over hovedet på de unge, der ikke engageres i eksempelvis kommuneplaner. Derfor skal kommunerne bruge Minecraft til at inddrage de yngre borgere, foreslår rådgiverfirma.

Kommunale høringer skal være en leg. Sådan lyder det fra rådgivningsvirksomheden Niras, der vil have, at brugerinddragelse i det populære spil Minecraft bliver en del af kommunernes værktøjskasse, når særligt de yngre borgere skal engageres.

»Offentlige høringer foregår på kanaler, de unge ikke bruger, og det er noget, der ligger de yngre generationer ret fjernt. Ved at inddrage Minecraft som et værktøj får kommunen en anden måde at møde de unge,« siger Mette Lise Ginnerup, chefkonsulent i Niras, til Version2.

Geodatastyrelsen offentliggjorde for nyligt en model af Danmark i Minecraft. De bagvedliggende data kommer blandt andet fra Niras, der har leveret højderne i modellen. Men allerede inden det blev kendt, at Geodatastyrelsen lancerede Danmarksmodellen i Minecraft, arbejdede Niras med at integrere lige netop Minecraft som et element for kommunerne.

Læs også: Danmark er nu 100 procent digitaliseret - i Minecraft

»Det er fedt, at modellen er der, men det kunne også være både fedt og ejerskabsgivende, hvis eleverne selv kunne have bygget modellen af skolen, uden der i forvejen lå en model klar,« understreger Mette Lise Ginnerup.

Niras kalder modellen for et nyt forretningsområde, men ifølge Mette Lise Ginnerup er det ikke noget, de vil slå stort på tromme over for i forhold til kommunerne - det er blot endnu et værktøj, kommunen kan vælge at bruge, når Niras gennemgår kommunens processer.

Kommunerne skal møde børnene digitalt - gennem pixelerede kasser

Tanken fra Niras er, at børnene gennem Minecraft enten kan rekrutteres til eksempelvis fokusgrupper eller engageres direkte gennem Minecraft.

Læs også: Kode-kurser til børn breder sig til hele landet

»De offentlige høringer rammer en særlig målgruppe. Selvfølgelig kan man bruge både flyers og Facebook, hvis man vil nå en anden målgruppe end dem, der læser offentliggørelserne i aviserne, men Minecraft er en anden måde at møde de unge,« fortæller hun og fortsætter:

»De unge er allerede ude i modellen, hvor de har en parallelvirkelighed med den skolegård, de har i virkeligheden. Det er smaddersjovt at invitere dem der, hvor de er aktive,« siger Mette Lise Ginnerup og påpeger, at Danmark som Minecraft-data er blevet downloadet 220.000 gange.

Læs også: Sjov underholdning med middeldovne teenagere: Geocaching

Niras regner med, at Minecraft-idéen særligt er populær hos de yngre borgere - men de ældre er ikke udelukkede.

»Man kunne forestille sig en by, hvor der er et fald i antallet af indbyggere, kan det være vigtigt at få fat i de unge. Derfor kan man forestille sig, at en bankmand eller en købmand kan møde de unge i Minecraft, faciliteret af kommunen,« siger Mette Lise Ginnerup.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Sune Møller

Måske bla.a. fordi det i dag er temmelig dyrt at få det rådgivende arkitektfirma til at lave en ny analog model, ved ændringsforslag. Med større anvendelse af digitale modeller i høringsfasen tror jeg det bliver noget nemmere at ændre modellen

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere