Minecraft-model skal engagere unge i kommuneplanen

13. maj 2014 kl. 15:423
Vigtige beslutninger træffes hen over hovedet på de unge, der ikke engageres i eksempelvis kommuneplaner. Derfor skal kommunerne bruge Minecraft til at inddrage de yngre borgere, foreslår rådgiverfirma.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kommunale høringer skal være en leg. Sådan lyder det fra rådgivningsvirksomheden Niras, der vil have, at brugerinddragelse i det populære spil Minecraft bliver en del af kommunernes værktøjskasse, når særligt de yngre borgere skal engageres.

»Offentlige høringer foregår på kanaler, de unge ikke bruger, og det er noget, der ligger de yngre generationer ret fjernt. Ved at inddrage Minecraft som et værktøj får kommunen en anden måde at møde de unge,« siger Mette Lise Ginnerup, chefkonsulent i Niras, til Version2.

Geodatastyrelsen offentliggjorde for nyligt en model af Danmark i Minecraft. De bagvedliggende data kommer blandt andet fra Niras, der har leveret højderne i modellen. Men allerede inden det blev kendt, at Geodatastyrelsen lancerede Danmarksmodellen i Minecraft, arbejdede Niras med at integrere lige netop Minecraft som et element for kommunerne.

»Det er fedt, at modellen er der, men det kunne også være både fedt og ejerskabsgivende, hvis eleverne selv kunne have bygget modellen af skolen, uden der i forvejen lå en model klar,« understreger Mette Lise Ginnerup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niras kalder modellen for et nyt forretningsområde, men ifølge Mette Lise Ginnerup er det ikke noget, de vil slå stort på tromme over for i forhold til kommunerne - det er blot endnu et værktøj, kommunen kan vælge at bruge, når Niras gennemgår kommunens processer.

Kommunerne skal møde børnene digitalt - gennem pixelerede kasser

Tanken fra Niras er, at børnene gennem Minecraft enten kan rekrutteres til eksempelvis fokusgrupper eller engageres direkte gennem Minecraft.

»De offentlige høringer rammer en særlig målgruppe. Selvfølgelig kan man bruge både flyers og Facebook, hvis man vil nå en anden målgruppe end dem, der læser offentliggørelserne i aviserne, men Minecraft er en anden måde at møde de unge,« fortæller hun og fortsætter:

»De unge er allerede ude i modellen, hvor de har en parallelvirkelighed med den skolegård, de har i virkeligheden. Det er smaddersjovt at invitere dem der, hvor de er aktive,« siger Mette Lise Ginnerup og påpeger, at Danmark som Minecraft-data er blevet downloadet 220.000 gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niras regner med, at Minecraft-idéen særligt er populær hos de yngre borgere - men de ældre er ikke udelukkede.

»Man kunne forestille sig en by, hvor der er et fald i antallet af indbyggere, kan det være vigtigt at få fat i de unge. Derfor kan man forestille sig, at en bankmand eller en købmand kan møde de unge i Minecraft, faciliteret af kommunen,« siger Mette Lise Ginnerup.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. maj 2014 kl. 15:48

Det er ikke mit indtryk at ret mange kommuner er interesseret i at borgerne blander sig i planerne. Typisk annonceres kun lige netop tilstrækkeligt til at undgå at blive slæbt for tilsynsrådet.

3
15. maj 2014 kl. 12:16

Måske bla.a. fordi det i dag er temmelig dyrt at få det rådgivende arkitektfirma til at lave en ny analog model, ved ændringsforslag. Med større anvendelse af digitale modeller i høringsfasen tror jeg det bliver noget nemmere at ændre modellen

1
14. maj 2014 kl. 12:58

Minecraft = Second Life 2014?