Mindre Office, mere 365: Microsoft-produkter skifter navn efter 32 år

14. oktober 2022 kl. 10:156
Office 365
Illustration: Raysonho @ Open Grid Scheduler / Grid Engine/Wikimedia Commons.
»I de kommende måneder vil Office.com, Office-mobilappen og Office app til Windows blive til Microsoft 365-appen med et nyt ikon, et nyt udseende og endnu flere funktioner.«
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft Office-varemærket vil efter 32 år langsomt vande ud, og produkter som Word, Excel og PowerPoint skal fremover høre til under Microsoft 365-paraplyen.

Det skriver Ars Technica.

Læs også: Konservative topper listen over partiernes forbrug af annoncer på Facebook

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I løbet af de senste par år har Microsoft 365 udviklet sig til vores flagskibsproduktivitetspakke, så vi skaber en oplevelse, der hjælper dig med at få mest muligt ud af Microsoft 365. I de kommende måneder vil Office.com, Office-mobilappen og Office app til Windows blive til Microsoft 365-appen med et nyt ikon, et nyt udseende og endnu flere funktioner,« skriver Microsoft på en hjemmeside dedikeret til overgangen.

Læs også: IT-Branchen: Udflytningsaftalen spænder ben for flere it-studerende

Ændringen træder i kraft først online for Office-apps på Office.com, der vil overgå i november i år. I januar 2023 vil Office-appen indbygget i Windows 10 og Windows 11 og Office-mobilapps til iOS og Android følge trop.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
16. oktober 2022 kl. 16:50

Jeg hørte/læste forleden, at forfatteren til Lars Findsens bog, graverjournalist Mette Mayli Albæk, havde anskaffet sig en gammel brugt pc uden nogen som helst internetforbindelse, da hun skulle hjælpe spionchefen med at skrive bogen.

Tekster til kommentering og korrektur blev printet ud på en gammel printer, også uden internetforbindelse. Derefter blev teksterne udvekslet på hemmelige steder ved hjælp af kurérer, og rettelser påført i hånden med en rød kuglepen. INGEN internetforbindelse mellem de to, og de havde ikke engang hinandens telefonnumre.

Hvad så Microsoft … kan I håndtere dette ?

4
15. oktober 2022 kl. 00:24

MS er for folk til +50. Jeg har så sent som for 3 timer siden, siddet med én der havde brugt lang tid på et skrift. Som viste sig at se meget mystisk ud i Nextclouds Only Office plugin. Jeg bedte ham om at gemme det som et standadiseret format (odt) og så viste de sig pludseligt at være mere læseligt.

Jeg er begyndt at elsker folk som benytter Azure, MS. Førhen mente jeg bare at de supporterede et monopol som havde valgt at køre sit eget økosystem. I dag kan jeg se at de har valgt at pålægge sig selv en yderligere donation på 2000% til MS fund gennem Azure og 100000000% gennem Windows (hvis man tager pris, yderliger RAM og CPU drift med). Samt hægtet af de underlæggende teknologier, i håbet om at det bliver en smule mere simpelt i Azure. Derudover har de også valgt at modtage al ransomware, samt være kronisk overvåget af mindst 5 efterretningstjenester ad gangen (herunder også industrispionage). Så jeg er faktisk kommet i en situation hvor jeg er godt tilfreds med tingenes tilstand.

Et stadie folk med en fungerende hjerne rent faktisk kan få en gevinst, og folk med skyklapper for øjnene bliver belønnet for deres skyklapper.

2
14. oktober 2022 kl. 13:13

Slut med at købe produktet. Tidligere kunne man købe en Office uden hele tiden at skulle betale abonnement, det er nu lagt i graven.

Microsoft 365 startede for godt et årti siden som en slags abonnement-service. Her kunne kunder købe Microsofts programmer for et månedligt beløb. Inden da betalte man for produkterne med en engangsbetaling.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/microsoft-sender-office-pakken-paa-pension

Endnu et argunemt for at bruge LivreOffice i stedet for, her får man alle nye versioner ganske gratis.

3
14. oktober 2022 kl. 15:01

Jeg forsøgte at slette det, det lykkedes åben baret ikke, for det er ikke helt korrekt. Man vil åben baret fortsat kunne købe en offline udgave som et engangs køb.

Det ændrer så ikke ved at LibreOffice stadig er et godt alternativ :-)

5
16. oktober 2022 kl. 10:43

Det ændrer så ikke ved at LibreOffice stadig er et godt alternativ

Jeg er til personlige formål ved at teste OnlyOffice sammen med NextCloud. Indtil videre går det ganske godt.

1
14. oktober 2022 kl. 11:23

Jeg har virkelig manglet ordet "flagskibsproduktivitetspakke" i mit ordforråd. Tak for det. Kan man iøvrigt bruge Microsoft 365 alle dage i et skudår?