Mindre end to procent af de britiske virksomheder har forsikring mod cyberangreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Blot to procent af de store, britiske virksomheder er forsikret mod cyberangreb - for mindre virksomheder er det tæt på nul procent.

Meget få britiske virksomheder er forsikret mod cyberangreb. Mens tallet for større virksomheder er omkring to procent, er tallet for små virksomheder tæt på nul procent. Det konkluderer den britiske regering i en rapport, skriver Reuters.

Læs også: If og IBM lancerer forsikring mod online-angreb

Undersøgelsen er foretaget af den britiske regering i samarbejde med forsikringsvirksomheden Marsh. Halvdelen af de adspurgte virksomheder, der blev interviewet til rapporten, var slet ikke klar over, at der fandtes online-forsikringer. Det på trods af, at mange virksomheder vurderer cyberangreb til at være en af de største risici for firmaet.

»Cyberangreb mod britiske virksomheder er en daglig trussel for almindelige britiske driftsmæssige aktivitet, og truslens alvor er stigende,« lyder det blandt andet i rapporten.

Læs også: Danske firmaer flokkes om at forsikre sig mod hackere

Markedet for cyberforsikringer er alene i London på 160 millioner pund, mere end 1,6 milliarder kroner, svarende til en tiendedel af det globale marked. På trods af det, står britiske virksomheder kun for mellem 20 og 25 millioner pund af markedet.

Rapporten fandt ikke, at der var behov for virksomhedsstøtte fra den britiske regering for at få flere virksomheder forsikret. Derudover anbefaler rapporten, at der deles cyberdata og -informationer mellem myndighederne, forsikringsmarkedet Lloyd's of London samt handelsorganisationen Association of British Insurers.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere