Mindre end to procent af de britiske virksomheder har forsikring mod cyberangreb

25. marts 2015 kl. 13:15
Blot to procent af de store, britiske virksomheder er forsikret mod cyberangreb - for mindre virksomheder er det tæt på nul procent.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Meget få britiske virksomheder er forsikret mod cyberangreb. Mens tallet for større virksomheder er omkring to procent, er tallet for små virksomheder tæt på nul procent. Det konkluderer den britiske regering i en rapport, skriver Reuters.

Undersøgelsen er foretaget af den britiske regering i samarbejde med forsikringsvirksomheden Marsh. Halvdelen af de adspurgte virksomheder, der blev interviewet til rapporten, var slet ikke klar over, at der fandtes online-forsikringer. Det på trods af, at mange virksomheder vurderer cyberangreb til at være en af de største risici for firmaet.

»Cyberangreb mod britiske virksomheder er en daglig trussel for almindelige britiske driftsmæssige aktivitet, og truslens alvor er stigende,« lyder det blandt andet i rapporten.

Markedet for cyberforsikringer er alene i London på 160 millioner pund, mere end 1,6 milliarder kroner, svarende til en tiendedel af det globale marked. På trods af det, står britiske virksomheder kun for mellem 20 og 25 millioner pund af markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rapporten fandt ikke, at der var behov for virksomhedsstøtte fra den britiske regering for at få flere virksomheder forsikret. Derudover anbefaler rapporten, at der deles cyberdata og -informationer mellem myndighederne, forsikringsmarkedet Lloyd's of London samt handelsorganisationen Association of British Insurers.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger