Millioner skal give 5000 nye it-arbejdspladser

Symbion og IT-Væksthuset har netop fået 50 millioner kroner til nyt projekt, der skal give hovedstadsregionen 5000 nye it-arbejdspladser inden 2014.

Vækstforum Hovedstaden har netop bevilliget 50 millioner kroner til et ambitiøst projekt, der skal sikre regionen 5000 nye it-arbejdspladser inden 2014. Hver region i Danmark har oprettet et vækstforum, der er sammensat af repræsentanter fra erhvervsliv, universiteter, kommuner, regionen og lønmodtagerorganisationer

Projektet i Region Hovedstaden, der har fået betegnelse CIBIT Accelerator, er udarbejdet af Forskerparken Symbion og IT-Væksthuset, og de to udviklingsmiljøer har også opskriften på, hvordan processen fra ide til produkt bliver speedet betydeligt op.

»It-iværksættere bruger ofte enormt lang tid på at udvikle og forfine deres produkter, før de laver deciderede kunde- og markedsanalyser. Deltagerne i vores accelerator-program skal tænke i værdi for kunden fra begyndelsen og dermed halvere tiden fra ide til marked,« siger administrerende direktør for Symbion, Peter Torstensen i en henvendelse til pressen.

Målsætningen er, at der kommer over 100 internationalt orienterede vækstvirksomheder med de 5000 it-medarbejdere inden 2014. De 50 millioner kroner, som Vækstforum Hovedstaden netop har bevilliget, er det højeste beløb, Vækstforum endnu har afsat til ét projekt.

Millionerne skal hjælpe nye virksomheder i gang, og det bliver blandt andet muligt for nystarterne at få finansieret markedsafprøvninger af deres produkt eller ide. Herefter er det ifølge de to vækstmiljøer målet, at alle deltagende virksomheder har deres første kunder, har udviklet en klar markedsstrategi og opbygget et internationalt netværk, som kan bidrage til den videre udvikling af virksomheden.

It er valgt som satsningsområde, fordi det ifølge formand for Vækstforum Hovedstaden, Jørgen Christensen, har den største værditilvækst per medarbejder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 13:45

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017