Millioner på vej til ny digital signatur

16. juni 2008 kl. 17:36
Som en del af aftalen mellem finansminister Lars Løkke Rasmussens og kommunerne og regionerne er der afsat 66,5 millioner kroner til indførelse af ny digital signatur.
Artiklen er ældre end 30 dage

Videnskabsminister Helge Sander (V) kan nu se frem til et økonomisk rygstød til indførelse af digital signatur generation 2.0.

I forbindelse med finansforhandlingerne mellem finansminister Lars Løkke Rasmussen og kommunerne og regionerne er der afsat i alt 116 millioner kroner til øget digitalisering af i det offentlige, og ud af disse skal 66,5 millioner kroner bruges direkte på de nye digitale signaturer.

Den samlede aftale gælder for perioden 2009 til 2014 og skal blandt andet give flere digitaliseringsprojekter i det offentlige og udbygge sundhed.dk. 17,5 millioner kroner skal bruges til kommunale digitaliseringsløsninger, og yderligere 20 millioner kroner pumpes i udbygning af sundhed.dk.

»Aftalerne leverer dermed en væsentlig del af det økonomiske grundlag for næste generation af den digitale signatur, hvor vi i øjeblikket er i en afsluttende forhandlingsfase,« siger Helge Sander i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge aftalen er det blandt andet projekter som fuld digitalisering af kommunernes administration af syge- og barselsdagpenge, et digitalt sagsbehandlingssystem for udsatte børn og unge samt udmøntningen af den nationale strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet 2008-2012, der står på parternes digitale ønskeseddel.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger