To millioner danskere bruger nu NemID

Der er nu to millioner danskere, som bruger afløseren for den digitale signatur NemID. Firmaet bag satser fortsat på at udstede NemID til tre millioner danskere inden nytår.

Firmaet bag NemID får næsten lige så travlt som Julemanden, hvis målet om at udstede NemID til tre millioner danskere inden nytår skal nås.

DanID, som står bag NemID, kunne dog i denne weekend registrere, at bruger nummer to millioner aktiverede sin NemID-signatur.

I oktober rundede NemID bruger nummer én million, efter NemID blev lanceret i juli i år. Fra begyndelsen har det været målet, at NemID skal have tre millioner brugere inden nytår, hvilket primært skal ske ved, at bankerne flytter deres netbankkunder over på NemID.

Læs også: Dansker nummer én million har aktiveret NemID

Nu er målet fra DanID dog blevet præciseret til, at blot tre millioner danskere skal have modtaget, men ikke nødvendigvis aktiveret NemID, inden nytår.

Udover at være den nye adgang til netbanken, så afløser NemID også den eksisterende Digital Signatur som adgang til offentlige selvbetjeningssystemer.

Læs også: NemID runder 700.000 oprettelser: Kun hver tredje er aktiveret

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jakob Køster

To millioner danskere bruger nu NemID

Nej; to millioner danskere HAR nu NemID.. Det er absolut ikke det samme som at to millioner mennesker bruger det..

Er der nogen der har en statistik for hvor mange log-in, der er per dag i netbankerne nu kontra for et år siden?? Hvis den statistik viser, at antallet af brugere ikke er faldet parallelt med udbredelsen af NemID, så bliver jeg overrasket.

 • 0
 • 0
#6 Martin Bøgelund

Jeg har aktiveret mit NemID, men jeg vil ikke sige jeg bruger det, for det virker ikke ordentligt (jeg kan ikke logge ind)

Ved du selv hvad du gør forkert, eller har du brug for hjælp?

Hvis du kommer med oplysninger om hvor du forsøger at logge på, dine systemoplysninger, og hvordan du gør, skal jeg (og sikkert også andre) gerne forsøge at rådgive dig.

Har du f.eks. tjekket om dit system overhovedet er klar til NemID? Se https://www.nemid.nu/support/tekniske_krav/test_din_computer/testApplet....

 • 0
 • 0
#10 Bjarne Drews

Jeg har lige tilmeldt mig NEM ID, jeg syntes at det er meget irriterende at man skal bruge en forskellig kode hver gang, jeg er godt klar over at det øger sikkerheden. De fleste mennesker vil gemme NEM ID kortet i sin pung sammen med kreditkortet med kontonummeret. Alle ved snart hvordan NEM ID fungerer, så mister man sin pung med sit kreditkort, NEM ID kort, samt sit sygesikringsbevis, kan andre mennesker så ikke bare tømme ens konto ??

Hvor er sikkerheden så henne i forhold til den løsning vi har idag, jeg syntes at NEM ID er en bøvlet løsning, jeg har tre kreditkort hvor nemt er det så lige ??

 • 0
 • 0
#11 Martin Bøgelund

De fleste mennesker vil gemme NEM ID kortet i sin pung sammen med kreditkortet med kontonummeret. Alle ved snart hvordan NEM ID fungerer, så mister man sin pung med sit kreditkort, NEM ID kort, samt sit sygesikringsbevis, kan andre mennesker så ikke bare tømme ens konto ??

Nej.

Selvom de har NemID kortet har de ikke dit password. Og så kan de ikke bruge kortet til noget.

 • 0
 • 0
#15 Gert Christensen

nej.. Man er jo tvunget til at aktivere den, men det er altså ikke det samme som "bruger" den.

Man er ikke tvunget til at aktivere den. - Jeg har i hvert fald ikke aktiveret min (endnu). Og om jeg gør det, er stadig uvist. Men jeg venter i hvert fald så længe som overhovedet muligt. Man kan bare lade være med at aktivere den, hvis man kan undvære de services, det medfører ikke at aktivere den.

 • 0
 • 0
#16 Keld Simonsen

Hvad betyder det at ca en million af de eksisterende netbank-kunder ikke er begyndt at bruge nemid endnu? Hvordan får bankerne og danid proppet nemid ned i halsen på disse inden 1. januar? Det er 14 dage fra nu, og noget af dette er helligdage. Hvad sker der med samfundsøkonomien når cirka 1/3 ikke længere kan betale via netbank? Hvor stor en procentdel af netbank-transaktionene bliver for nærværende gennemført via gammel netbank, hhv. nemid?

Og vil bankerne bruge den nye nemid med decentralt certifikat, som kommer først i det nye år?

 • 0
 • 0
#18 Ken Poulsen

Er det 2mio brugere eller 2mio personer? For jeg har selv 2 NemID konti...

@Jakob Køster: Vil tro den er faldet, plejer at tjekke mine netbank konti 1-2 gange om dagen, men nu tjekkes den kun 1-2 gange om ugen. Og grunden er at jeg skal huske at have det #"!¤%& papkort med mig.

 • 0
 • 0
#22 Morten Saxov

Var en af ideerne ikke at man skulle kunne tilgå NEM ID fra stort set alle pc'er ?

Ja, alle de PC'er du har lov til, og teknisk kompetance til, at verificere er patchet op til nyeste patch levels med hensyn til OS, Java, browser og andre uspecificeret programmer, som ikke ekskludere BIOS firmware.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere