Millioner af ansigtsbilleder opbevares stadig ulovligt af Storbritanniens politi

20 millioner billeder ligger i Storbritanniens politis søgbare databaser, men det er imod loven at opbevare sådanne billeder af folk, som ikke er blevet dømt, afgjorde Højesteret i 2012. Men de ligger der stadig - og bruges af politiet.

Fem år efter en dom i Storbritannien, der fandt, at politiets opbevaring af 20 millioner billeder af ansigter var ulovlig, er der stadig ikke sket noget.

Billederne kan blandt andet bruges af ansigtsgenkendelsessoftware, der kan genkende folk på offentlige steder gennem overvågningssoftware.

Det skriver The Guardian.

Politiet har stadig de rundt regnet 20 millioner billeder af ansigter liggende i søgbare databaser. Men det er ulovligt at opbevare billeder af uskyldige, afgjorde Højesteret i 2012.

Læs også: Storbritannien søger ansigtsgenkendelsessoftware til 4,9 mio. pund

Politiet blev herefter bedt om at slette billederne af personer, som havde været tiltalt, men aldrig dømt. Det skete ikke.

Billederne kan for eksempel bruges til overvågning i det offentlige rum gennem software udviklet til det samme. Konkret blev det brugt af Metropolitan Police til at tjekke personer, som deltog i Notting Hill-karnevalet, skriver The Guardian.

Udviklingen af teknologi og biometriske metoder til genkendelse af folk går stærkt. Derfor er det vigtigt, at disse ikke misbruges, skriver avisen.

Læs også: DF ønsker mere kamera-overvågning med ansigtsgenkendelse

I stedet for at bruge millioner af pund på at bygge overvågningssystemer burde ministeriet bruge penge på at opdatere politiets it-systemer, således at for eksempel ansigtsbilleder af uskyldige blev slettet automatisk, siger den administrerende direktør for Big Brother Watch-kampagnegruppen, Renate Samson, til The Guardian.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
Bjarne Nielsen

Det var vel et retorisk spørgsmål?

Egentlig ikke, for det er åbenbart noget, som findes overalt. Hvad er det lige, som er så fascinerede ved disse store datamængder, siden at man holder fast i dem trods lodrette ordrer om det modsatte?

Er det fordi, at man er bange for at komme til at ødelægge noget, hvis man prøver på at slette? Eller er det samme psykologiske mekanisme, som langsomt, men sikkert, fylder loftsrum og garager rundt omkring i landet? Er det termodynamikken, som vi kæmper imod?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017