Millioner af Twitter-brugeres oplysninger lækket

Hackede oplysninger fra 32.888.300 Twitter-brugere florerer lige nu på hjemmesiden Leaked Source. Twitter afviser, at deres egen database er hacket

Så er den gal igen.

Endnu et omfattende læk af kodeord har fundet vej til nettets mørke handelspladser, efter at en database med hackede oplysninger fra 32.888.300 Twitter-brugere er blevet lagt frem på hjemmesiden Leaked Source.

Millioner af Twitter-brugere verden over bør derfor skifte deres adgangskode, hvis de vil være på den sikre side. Det skriver det amerikanske medie Huffington Post torsdag aften.

Læs også: 117 millioner LinkedIn-profilers data sat til salg: Danske kodeord iblandt

I databasen findes angiveligt oplysninger om brugernes e-mail-adresser, navn og, i visse tilfælde, adgangskode. Her kan man selv tjekke efter, om man skulle være blandt de uheldige.

Ifølge Twitters sikkerhedschef, Michael Coates, er det dog formentlig de enkelte brugere og ikke Twitters egne databaser, der er hacket.

Læs også: Mark Zuckerbergs Twitter-konto hacket

»Vi opbevarer alle adgangskoder sikkert med bcrypt. Vi samarbejder med Leaked Source for at skaffe os adgang til disse informationer og tage yderligere skridt for at sikre vores brugere,« oplyste han i går aftes på Twitter og efterfølgende i en pressemeddelelse.

I databasen fra Leaked Source fremgår det desuden, hvor mange Twitter-brugere der har brugt den samme adgangskode. Hele 120.000 Twitter-konti gemmer sig bag koden '123456', som er det mest benyttede kodeord på det sociale medie.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere