Milliardkontrakt med indiske Tata skal redde TDC fra it-inferno

29. marts 2012 kl. 08:125
Over de næste fire år skal den indiske virksomhed Tata hjælpe TDC med at rydde ud i de 460 individuelle it-systemer, der stadig florerer i den danske telekoncern. Oprydningen koster over to milliarder kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der skal ryddes op i telekoncernen TDC's yderst komplicerede it-setup.

Det har TDC forsøgt tidligere, uden stort held, og store firmaer som IBM, Accenture og CSC har det tilfælles, at de alle har været inde over projektet, der går ud på at få sat skik på TDC's såkaldte spaghetti-struktur. Begrebet dækker over det virvar af it-systemer, som florerer i den danske virksomhed.

Som Version2 tidligere har fortalt, har TDC nu indgået en kontrakt med indiske Tata Consulting Services, og nu oplyser koncerndirektør i TDC Carsten Dilling, at Tata over de næste fire år skal rydde ud og simplificere spaghettien.

»Vi har omkring 460 aktive systemer. Vi har kørt en kur, hvor vi i simplificeringens ædle navn har prøvet at komme ned fra cirka 600 systemer, og vi vil fortsætte med at simplificere vores setup og komme ned i nogle mere moderne komponenter, styk for styk. Det er den rejse, de skal være med til at accelerere,« forklarede Carsten Dilling på et pressemøde onsdag om TDC's planer for fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontrakten mellem Tata og TDC løber over en fireårig periode med mulighed for forlængelse et år ad gangen, forklarede Carsten Dilling, som dog helst ikke ville sætte et eksakt beløb på kontraktens størrelse, men nøjedes med at sige, at det var mere end 2 milliarder kroner.

Det var heller ikke muligt at få Carsten Dilling til at komme med et bud på, hvor Tata skal nedbringe det nuværende tal på ca. 460 systemer i løbet af kontraktperioden - den del er ved at komme på plads, fortalte han.

»Vi vil sætte en barre for, hvad vi skal ned under. Et hovedpunkt i hele vores strategi er at få simplificeret TDC's forretning ganske radikalt. Det starter først og fremmest på it-siden. Det stiller også nogle nye krav til vores markedsenheder og til de produkter, vi udvikler, samt hvordan vi lancerer dem. Vi er meget fokuserede på hurtigere antrit, det vil sige bedre time-to-market, altså fra idé til kørende produkt. Og for at kunne gøre det, så skal vi have færre systemer,« sagde Carsten Dilling.

Den generelle tillid til, at Tata ville kunne udrede spaghettien, fejlede intet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har valgt en leverandør, som har en helt anden tilgang i forhold til, hvad vi har set med nogen anden it-leverandør, når det kommer til at forstå vores forretning - forstå en telekommunikations-forretning - og hvilket sæt af systemer, vi har brug for,« sagde han og henviste til, at Tata i øvrigt selv driver et telekommunikationsvirksomhed.

Første gang TDC blæste til kamp mod spaghettien var i januar 2007, hvor de gamle it-systemer blev kaldt 'en klods om benet'.

I efteråret 2008 valgte TDC dog at udskyde milliard-projektet, hvilket fik koncernens it-direktør Jørgen Jakobsen til at sige op.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
31. marts 2012 kl. 18:21

Her et det så at begrebet "Teknisk gæld" får en prisseddel på sig.

Mere end 2 mia. kr. er dyrt ...

2
29. marts 2012 kl. 11:37

Et 4 år langt odds :p?

1
29. marts 2012 kl. 10:09

Har man hyret nogle konsulenter der er 1000'er af kilometer væk til at ryde op i en rodebutik.

Nogen der ved om man kan oddse på det her?

3
29. marts 2012 kl. 14:47

Har man hyret nogle konsulenter der er 1000'er af kilometer væk til at rydde op i en rodebutik.

jeg tror ikke at afstanden betyder noget i denne sag. Det er ikke nødvendigt at være fysisk tilstede såfremt man kan lave en nøjagtig beskrivelse af hvordan informationer hænger sammen. Ud fra det mener jeg at man godt kan lave en ny model.

Hvis det passer at de har 460 aktive systemer (forklarer alt det bøvl der kan være med deres regninger :-)) skal man slet ikke først forsøge på at ændre det, begynd med et blankt stykke papir. Når modellen er på plads kan man begynde med at lave migrerings planer.

4
30. marts 2012 kl. 11:46

Jamen Gert, wonna bet?

Der er så mange warstories hvor netop den her indgangsvinkel går galt. Specielt hvis der ikke en en kontinuerlig personlig kontakt. Lad os sige at en uddybende spec. der er præcis nok, per system er blot 10 A4 sider. Der skal ikke den store realeksamen til at se at det bliver til en del. Inden de bliver færdige, har TDC flyttet sig igen.