Milliardkontrakt med indiske Tata skal redde TDC fra it-inferno
Der skal ryddes op i telekoncernen TDC's yderst komplicerede it-setup.
Det har TDC forsøgt tidligere, uden stort held, og store firmaer som IBM, Accenture og CSC har det tilfælles, at de alle har været inde over projektet, der går ud på at få sat skik på TDC's såkaldte spaghetti-struktur. Begrebet dækker over det virvar af it-systemer, som florerer i den danske virksomhed.
Som Version2 tidligere har fortalt, har TDC nu indgået en kontrakt med indiske Tata Consulting Services, og nu oplyser koncerndirektør i TDC Carsten Dilling, at Tata over de næste fire år skal rydde ud og simplificere spaghettien.
»Vi har omkring 460 aktive systemer. Vi har kørt en kur, hvor vi i simplificeringens ædle navn har prøvet at komme ned fra cirka 600 systemer, og vi vil fortsætte med at simplificere vores setup og komme ned i nogle mere moderne komponenter, styk for styk. Det er den rejse, de skal være med til at accelerere,« forklarede Carsten Dilling på et pressemøde onsdag om TDC's planer for fremtiden.
Kontrakten mellem Tata og TDC løber over en fireårig periode med mulighed for forlængelse et år ad gangen, forklarede Carsten Dilling, som dog helst ikke ville sætte et eksakt beløb på kontraktens størrelse, men nøjedes med at sige, at det var mere end 2 milliarder kroner.
Det var heller ikke muligt at få Carsten Dilling til at komme med et bud på, hvor Tata skal nedbringe det nuværende tal på ca. 460 systemer i løbet af kontraktperioden - den del er ved at komme på plads, fortalte han.
»Vi vil sætte en barre for, hvad vi skal ned under. Et hovedpunkt i hele vores strategi er at få simplificeret TDC's forretning ganske radikalt. Det starter først og fremmest på it-siden. Det stiller også nogle nye krav til vores markedsenheder og til de produkter, vi udvikler, samt hvordan vi lancerer dem. Vi er meget fokuserede på hurtigere antrit, det vil sige bedre time-to-market, altså fra idé til kørende produkt. Og for at kunne gøre det, så skal vi have færre systemer,« sagde Carsten Dilling.
Den generelle tillid til, at Tata ville kunne udrede spaghettien, fejlede intet.
»Vi har valgt en leverandør, som har en helt anden tilgang i forhold til, hvad vi har set med nogen anden it-leverandør, når det kommer til at forstå vores forretning - forstå en telekommunikations-forretning - og hvilket sæt af systemer, vi har brug for,« sagde han og henviste til, at Tata i øvrigt selv driver et telekommunikationsvirksomhed.
Første gang TDC blæste til kamp mod spaghettien var i januar 2007, hvor de gamle it-systemer blev kaldt 'en klods om benet'.
I efteråret 2008 valgte TDC dog at udskyde milliard-projektet, hvilket fik koncernens it-direktør Jørgen Jakobsen til at sige op.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.