Milliardaftale med Microsoft: Amerikanske soldater skal slås med Windows 8

To millioner soldater i det amerikanske militær skal fremover bruge Windows 8, Office 2013 og Sharepoint 2013. Forsvarsministeriet praler med kæmperabat.

Den amerikanske regering har indgået en treårig enterprise-aftale med Microsoft. Flere end to millioner soldater i amerikansk tjeneste skal fremover løse opgaverne med Windows 8, Office 2013 og Sharepoint 2013 på slagmarken. Det skriver The Register.

Aftalen har en værdi af 617 millioner dollars, hvilket i dagens kurs svarer til mere end 3,5 milliarder kroner.

Det store beløb til trods mener det amerikanske forsvarsministerium at have fået en endog særdeles god aftale i stand, der på "normale" Software Assurance-vilkår ville koste 70 millioner dollars mere.

»Aftalen afspejler den bedste pris, forsvarsministeriet nogensinde har fået for Microsoft desktop- og serversoftwarelicenser,« udtaler ministeriet til The Register.

Regner man lidt på tallene, kan udgiften til Microsoft-software pr. medarbejder opgøres til knap 600 kroner i hvert af de tre år, aftalen gælder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Christian Nobel

Det amerikanske militær har kun ca 1,4 millioner i aktiv tjeneste, hertil skal lægges ca 700.000 civilt ansatte.

Men hvor mange i aktiv tjeneste slæber rundt på en computer eller har behov for Office?

Der er noget tal hokus-pokus her der ikke passer.

 • 7
 • 0
#6 Benni Bennetsen

"reboot weapon, reboot weapon".. damn you windows voice! Du har ganske ret, det lyder forkert.. Men nu er de så også nærmest nød til at købe windows igen næste gang, så er prisen nok også en anden (selvom det nu i min verden er mange penge allerede).

 • 4
 • 4
#12 Jens Henriksen

V2 artiklen er en temmelig forkølet oversættelse af en pseudoartikel på The Register.

Den virkelige nyhed er, at det for første gang er lykkedes at indgå aftaler under DoD på tværs af DoD, værnene og diverse kommandoer. Det centraliserede indkøb, drift, vedligeholdelse osv. der er helt normalt i Danmark kendes ikke i USA. Derovre kan samme værn "operere" under vidt forskellige aftaler afhængigt af, hvilken stat en given base ligger i. Tilsvarende har de militære og civile på samme kontor kunnet arbejde under forskellige licensaftaler hvis de hørte under forskellige "commands". Ikke noget der fremmer stordrift og standardisering af desktop/mobil arbejdspladserne.

http://www.defense.gov/news/newsarticle.aspx?id=118887

http://www.microsoft.com/en-us/news/Press/2013/Jan13/01-04DoDPR.aspx

 • 7
 • 0
#16 Finn Christensen

....så ændrer det ikke på, at humoren i denne tråd lever op til samtlige fordomme folk har.

Humor => fordomme => humor... grin & gråd findes i alle kulturer og har været kendt mange århundrede tilbage. Fast bestanddel hos mennesker. Måske er det dig selv Thomas, der her i det herrens år 2013 trænger til en reboot :) http://videnskab.dk/kultur-samfund/alle-kulturer-forstar-din-latter-og-grad

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere