Sneglefart på 5. år: Styrelse ved ikke hvornår husdyrgodkendelse.dk får løst problemerne

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Det er korrekt, at der på 5. år er problemer med hjemmesiden husdyrgodkendelse.dk. Miljøstyrelsen kan dog ikke sige, hvornår problemerne er løst.

Hjemmesiden Husdyrgodkendelse.dk bliver af flere landboforeninger kritiseret for at være for langsom, for at være for meget nede og for at regne forkert. Hensigten med siden er at hjælpe landmanden med et bindende svar på ansøgninger om miljøgodkendelser af for eksempel nye svinestalde.

Fem år efter de første klager løb ind, har miljøminister Ida Auken (SF) i et §20-svar til Venstres Esben Lunde Larsen forsvaret sig med, at siden trods anklager om det modsatte skam er "funktionsdygtig."

Læs også: Landmænd taber millioner: Minister hånes for at kalde ubrugelig hjemmeside funktionsdygtig

Det er Miljøstyrelsen, der har ansvaret for udvikling og drift af husdyrgodkendelse.dk. Version2 har talt med kontorchef Hans Peter Olsen der fastholder, at ministerens betegnelse af siden som "funktionsdygtig" er korrekt, selv om han samtidig giver landboforeningerne ret i dele af kritikken.

»Jeg erkender, at vi har visse udfordringer med systemet, herunder hastighedsproblemer. Vi arbejder målrettet med at håndtere udfordringerne. Samtidig synes jeg, at vores support gør et godt stykke arbejde,« siger han til Version2.

Hvornår kan landmændene forvente, det her system fungerer, så de ikke skal bruge unødigt mange penge på konsulentbistand?

»Jeg kan ikke give nogen dato for hvornår hastighedsproblemet vil være løst, men vi har fokus på problemet. Som det fremgår af hjemmesiden, så opdaterer vi den også løbende,« fortsætter han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Søren Mikkelsen

Personligt syntes jeg det er alt for nice den danske regering ikke kan finde ud af at lave en simpel webside, jeg vil gætte på der er over 10.000 IT folk ansat i den danske stat, men der er ikke 1 der på 5 år kan lave en webside der virker. Der er tale om en side der skal hente data fra en DB og evt poste dem når en bruger logger på og derudover smide det i en DB (har vi allerede gjort) som nogle folk kan læse fra.

Jeg ser ikke problemet, i har en DB, i har en webside, men i har ikke en person med en IT supporter udd som kan sætte dem sammen?

Mvh Bekymret borger.

 • 3
 • 0
Jacob Christian Munch-Andersen

Jeg vil gætte på der er over 10.000 IT folk ansat i den danske stat, men der er ikke 1 der på 5 år kan lave en webside der virker.

Forkert, masser af de mennesker ville sagtens kunne løfte jobbet, desværre sidder der en ledelse et eller andet sted som ikke engang er kompetent nok til at udlicitere opgaven.

Det er såmænd ikke utænkeligt at i hvert fald nogle af de personer som har udført opgaven rent faktisk er kompetente mennesker, som blot ikke har formået at forhindre andre i at ødelægge projektet.

 • 1
 • 0
Rasmus Kaae

et stort problem for denne type sider er ofte lovkrav og ikke kompetencer. mange af disse systemer til rapporter fra landbrug er overdrevet komplicerede som følge af en ligeså kompliceret lovgivning.

 • 2
 • 0
Nis Donatzsky Hansen

Det kan måske forklare beregningstiderne, men ikke fejlene og at staldene hopper rundt. På den anden side: Med den slags fejl, så er ventetiderne nok ikke alene på grund af komplicerede regler :/ (Hvis du ikke har set videoen: http://youtu.be/oqVZY_QYokk)

Skulle ikke undre mig om de har en quad-core server til at lave beregningerne, men kører det hele i én thread.

 • 1
 • 0
Gert Madsen

Man kan selvfølgelig gætte på hvor i kæden at fejlen grundliggende opstår.

Men det er dog en ufattelig arrogance der udvises af ministre og kontorchefer, når man tvinger borgerne til at anvende så dårlige systemer.

 • 1
 • 0
Helle Borum

På en eller anden måde er det næsten befriende at læse jeres kommentarer - at I har forståelse for vores frustrationer over programmet. Det er ikke megen forståelse vi møder ellers, og nu har vi forsøgt at råbe politikere, embedsmænd og andet godtfolk op siden 2007. Det er korrekt som Rasmus Kaae skriver, at der ligger en meget kompliceret miljølovgivning til grund for dette system. Der er ingen der siger, at tingene behøver være så komplicerede, men ingen synes at ville ændre noget. Vi håber på, at Natur- og Landbrugskommisionen barsler med noget anvendeligt på miljøområdet i 2013. Vi har også ved flere lejligheder luftet tanken om, at det var de forkerte personer, man har på IT-systemet, men det vil styrelsen ikke høre tale om. Der må nu være en vis inkompetance tilstede siden der intet sker. Det er vel også jeres skattekroner de spilder på dette cirkus.....

 • 0
 • 0
Carsten Gehling

Det er ikke megen forståelse vi møder ellers, og nu har vi forsøgt at råbe politikere, embedsmænd og andet godtfolk op siden 2007.

Hej Helle,

Nu ved jeg ikke hvor i organisationen, at du er placeret. Men det lyder som om, at du har daglig gang med det forkætrede IT-system.

Det er desværre ikke en enlig svale. Der er mange eksempler på offentlige IT-systemer, som køres op i en størrelse, hvor ingen længere har overblik over, hvad det drejer sig om, og det derfor fejler.

Ofte sidder beslutningstagerne med en anden dagsorden, såsom nogle politiske hensyn, frygt for at vise manglende indsigt og viden, mv. Og man får aldrig en beslutningstager med en politisk karriere til at indrømme, at de har taget fejl.

Kompliceret lovgivning behøver ikke at betyde et dårligt IT-system.

Men i er ikke de eneste, og måske burde flere ansatte i diverse styrelser, ministerier mv. stikke hovederne sammen og forlange bedre styring af IT-projekterne.

/ Carsten

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere