Miljø-it fiser hen over hovedet på kunderne

Selv om it-producenterne poster milliarder i udvikling af miljørigtig it, går det meste af indsatsen hen over hovedet på kunderne, viser ny undersøgelse, der dog sporer stigende miljøbevidsthed.

Selv om mange virksomheder er blevet mere bevidste om deres forbrug af energi, mangler mange virksomheder stadig at implementere deciderede rutiner for miljørigtig indkøb og miljørigtig brug af it. Det viser en undersøgelse, som Forrester Research har udarbejdet.

Ifølge undersøgelsen, der omfatter 124 større it-selskaber og indkøbsfunktioner i USA og Europa, siger 85 procent, at miljømæssige forhold spiller ind ved planlægning af it-processer, men kun en fjerdedel har nedskrevet miljøhensyn i deres indkøbspolitiker.

De største it-leverandører investerer betydelige summer i udvikling af miljørigtig it. Senest har IBM meldt ud at de vil bruge 5,6 milliarder kroner om året på at halvere energiforbruget i deres computere.

Men Forrester er ikke helt sikker på at kunderne efterspørger miljørigtig it i samme omfang som producenterne udvikler det.

»Vores undersøgelse og vores interview giver os et billede af en spirende grøn tankegang i virksomhedernes it-afdelinger. Vi hører to forklaringer på, hvorfor grøn it betyder noget: effektivisering og selskabets ansvarsfølelse. De fleste kunder oplyser, at miljørigtige indkøb først kommer på tale, hvis det betyder en besparelse for virksomheden,« siger Forrester Research Senior Vice President Christopher Mines i en kommentar til undersøgelsen.

Blandt it-cheferne var der også en udbredt mangel på viden om, hvad leverandørerne foretager sig for at udvikle miljørigtig it. Kun 15 procent af it-cheferne gav udtryk for, at de havde en høj viden om, hvad der foregår på området, mens et overvejende flertal gav udtryk for, at de hørte intet eller meget lidt fra de førende leverandører om emnet.

Langt de fleste af de adspurgte forventede dog, at miljøhensyn ville komme til at spille en afgørende rolle for deres indkøb i fremtiden.

Din mening:
Betyder grøn it noget for dine it-indkøb? Deltag i debatten nedenfor og giv dit svar på barometerspørgsmålet til venstre på denne side.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere