Midtjyde tiltalt for 354 cyberangreb

Illustration: shmeljov/Bigstock
En mand fra Silkeborg-egnen er tiltalt for at udføre DDoS-angreb mod en lang række hjemmesider. Ifølge anklagemyndigheden har motivet været dyrebeskyttelse.

En 25-årig midtjyde er blevet tiltalt for at have udført DDoS-angreb mod mere end 300 hjemmesider.

Det skriver TV Midtvest.

Midt- og Vestjyllands Politi har ikke tidligere oplevet en sag om cyberangreb i denne størrelsesorden, og ifølge specialanklageren er det den største sag om DDoS-angreb, der har været i Danmark.

De ramte hjemmesider har ifølge politiets anklageskrift den ting til fælles, at de alle har noget med dyr at gøre. Blandt andet har tiltalte ifølge politiet gået efter hjemmesider for hvalfangst og dyreporno. Derudover er den 25-årige midtjyde også tiltalt for en række angreb på hjemmesider for handelsministerier i Finland, Island og Canada, som har været specifikt målrettet de myndigheder, der beskæftiger sig med eksport af pels.

Sagen trækker tråde tilbage til 2015, hvor de første angreb ifølge Politiet fandt sted. De første anmeldelser tikkede ind i 2016, og i 2018 kom den tiltalte for retten, hvor han dog nægtede sig skyldig.

Derfor har der været sat en dybdegående efterforskning i gang, som altså er endt ud med et anklageskrift med 354 forhold. Specialanklageren oplyser ikke på nuværende tidspunkt, hvilken straf han går efter. Sagen skal for retten i Viborg, men der er endnu ikke fastlagt en dato for retssagens begyndelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere