Midt i skolelukningen: Stor dansk læringsportal ramt af DDoS-angreb

Illustration: Elena Nichizhenova/Bigstock
I sidste uge blev UniLogin ramt af et større DDoS-angreb, der gjorde det svært at logge på flere tjenester. Nu har også læringsportalen Matematikfessor været ramt.

Ligesom resten af det offentlige er alle danske folkeskoler lukket ned og omlagt til fjernundervisning på grund af corona-krisen.

Men undervisningssektorens digitale infrastruktur har haft svært ved at følge med, og mens kommunikationsplatformen Aula knækkede under presset fra de mange besøgende, har først UniLogin og nu også læringsportalen Matematikfessor været udsat for DDoS-angreb.

Mandag lød meldingen fra Matematikfessor, at portalen var mål for »en stribe DDoS-angreb«.

»Vi har naturligvis virtuelle skjold installerede og har aktiveret et højere sikkerhedsniveau for at få adgang til siden. Det betyder, at du kan blive bedt om at verificere, 'at du ikke er en robot',« hedder det på Matematikfessors Facebook-side.

Læs også: Stort DDoS-angreb på UniLogin: »Børne- og Undervisningsministeriet gør alt for at afværge«

Torsdag i sidste uge blev UniLogin, Det digitale id til børn, forældre og ansatte i undervisningssektoren, ramt af et større DDoS-angreb, og ifølge Matematikfessor er man blevet underrettet om, at undervisningssektoren generelt er et populært mål for angreb lige nu.

Læs også: Aula gik ned efter corona-pres og hardware-fejl: Nu er driften normaliseret

»Vi har siden sidste uge været orienteret om, at undervisningsteknologi har været søgsmål for denne type angreb i langt højere grad en det normale tilfælde er. Årsagen er, at rigtig mange i disse dage benytter sig netop af disse tilbud. Det er kedeligt, at svage sjæle agerer sådan. Vi tager blot vores forholdsregler.«

Matematikfessor fungerer nu tilsyneladende fint - omend Version2 er nummer 2642 i køen, da vi forsøger at logge på onsdag formiddag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere