Midt i krisesituation på Storebæltsbroen: Politiets hjemmeside ramt af nedbrud

Illustration: politi.dk
»Vi beklager. Politi.dk er i øjeblikket ikke tilgængelig,« lyder meldingen, når man forsøger at komme ind på politiets hjemmeside.

Politi.dk er her til formiddag ramt af nedbrud.

Det sker samme morgen, som en togulykke på Storebæltsbroen har dræbt seks mennesker og sat et stort beredskab i gang.

Nedbruddet på politi.dk virker sporadisk, da det er lykkedes Version2 at tilgå siden, hvorefter sitet atter var utilgængeligt kort tid efter. Version2 blev gjort opmærksom på nedbruddet via et tweet kl. 9:52, og klokken 10:20 var hjemmesiden stadig nede.

Prøver man at tilgå politiets hjemmeside, kan man derfor risikere at blive mødt med fejlmeddelelsen: »Vi beklager. Politi.dk er i øjeblikket ikke tilgængelig. Vi arbejder på sagen.« Andre gange er det slet ikke muligt at tilgå indhold på domænet.

Det betyder blandt andet, at folk kan have svært ved at læse den pressemeddelelse, som Fyns Politi har udsendt i forbindelse med togulykken på Storebæltsbroen.

Rigspolitiet oplyser til Version2, at de endnu ikke kan sige noget om, hvad det er, der har lagt politi.dk ned, da de stadig selv prøver at finde årsagen til fejlen og få siden op at køre igen.

Det er omkring to uger siden, at politiet fik en ny hjemmeside. Rigspolitiet understreger overfor Version2, at der ikke har været problemer med politi.dk, siden de fik den nye hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Chr Hannested

Man bør overveje at kun have en, og kun en hjemmeside til netop kriseindformation til borgerne (og nej Twitter er ikke nok): forslag kan være borger.dk

Hvis vi alle nu ved at vi bare skal ind på fx borger.dk og ikke ind på politi.dk, beredskabsinfo.dk og sikkert flere hjemmesider, så er vi mere sikre på at relevant og korrekt information findes her... Borger.dk er muligvis en af de nationale portaler der er bygget til at kunne håndtere et stort antal brugere.

Vi lærere allerede i forvejen at borger.dk er den primære indgang til det offentlige, så hvad med at netop benytte dette til også at massekommunikere vigtige kriseinformation der?

Bare en idé

 • 1
 • 3
#6 Morten Birkelund

Der skal tænkes meget over hvordan man laver en side til kriseinformation, vi snakker potientielt hele landets befolkning og udlandet som hele tiden sidder og genopfrisker siden.

Det er ikke noget man bare lige gør, men der burde være 1 sted hvor information var samlet i sådanne scenarier, eventuelt noget som til hverdag også havde et brugbart informations feed så folk rent faktisk ved det eksistere.

 • 5
 • 0
#7 Thomas Brodersen

eventuelt noget som til hverdag også havde et brugbart informations feed så folk rent faktisk ved det eksistere.

DR? :-)

Jf. Beredskabssyrelsen: "Opsøg information En beredskabsmeddelelse fra myndighederne vil hurtigst muligt efter sirenevarslingen blive udsendt via dr.dk og tv2.dk og vil kunne høres på DR’s FM-radiokanaler i det berørte geografiske område. DR og TV2 bringer desuden beredskabsmeddelelsen på tekst-tv side 150. Afhængig af hændelsens karakter vil informationen blive udsendt via endnu flere kanaler, ligesom myndigheder ofte vil bringe beredskabsmeddelelserne via eksempelvis sociale medier og egne hjemmesider " https://brs.dk/beredskab/varsling/Pages/Varsling.aspx

 • 6
 • 1
#8 Troels Arvin

Hennested:

At have en kriseinfo-hjemmeside har været forsøgt, men man er gået bort fra det igen: https://brs.dk/omstyrelsen/presse/nyheder/pages/2012_01_01.aspx

Mit gæt er, at relevante myndigheder kunne have svært ved at huske at bruge siden, når der var kriser. Og dermed vedblev den at være irrelevant. Ydermere mener jeg at huske, at siden faktisk ikke var særlig overbevisende mht at kunne modstå voldsom trafik; hvis min hukommelse er korrekt, så var sitet bygget på et ret tungt CMS uden en reverse proxy (eller med en reverse proxy, men hvor siderne ikke tillod megen caching).

Jeg tror, at det er klogt at benytte et eksisterende travlt site til at annoncere krisebeskeder. Et sådant site vil normalt være mere grundigt drevet, fordi det løbende har betydning.

 • 7
 • 0
#10 Rolf Andersen

En beredskabsmeddelelse fra myndighederne vil hurtigst muligt efter sirenevarslingen blive udsendt via dr.dk og tv2.dk og vil kunne høres på DR’s FM-radiokanaler i det berørte geografiske område.

Og jeg som troede, at myndighederne anbefaler at slukke for FM ... Men DAB er selvfølgelig fuldstændigt lige så godt til beredskabsmeddelelser.

DAB kan altid modtages, selv nede i kælderen, eller på 2. sal i en lejlighed i Hovedstadsområdet - som min ;) .. også uden, at man hel tiden skal rette på antennen og placeringen af modtageren ;)

Og dr.dk og tv2.dk kræver jo at der er støm til mit modem .. også i en beredskabssituation. Men jeg må jo bare købe et batteridrevet modem og tilsvarende DAB-radio.

Jeg er helt med på at jeg skal have batterier, vand og mad på lager. Man er vel vokset op under den kolde krig, hvor der bag i telefonbogen blev givet den slags gode råd.

[Advarsel: Spor af ironi kan forekomme]

 • 4
 • 4
#11 Cristian Ambæk

Hvor er det sølle og pinligt at politikere på den ene sider kæfter op at Danmark er et fremskridts land på IT området, vil have AI ind i det offentlige for at overtage arbejdsopgaver, FE og PET som altid gerne vil snage i alt hvad der ikke rager dem (og så meget mere) og så kan man ikke engang holde en fundamental hjemmeside oppe.

Selv hvis deres daglige trafik steg med 10.000% (total tilfældigt tal) hvad så? Rekivirer resourcer fra andre systemer og kom ind i kampen.

 • 7
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere