Microsofts Windows-strategi går tilbage til skrivebordet: Nu er 7 + 8 = 9

2. juli 2014 kl. 09:3621
Microsofts Windows-strategi går tilbage til skrivebordet: Nu er 7 + 8 = 9
Illustration: Microsoft.
Den næste udgave af Windows har kodenavnet 'Threshold' og ventes klar i 2015. Den skal rette op på blandingen mellem touch og desktop i Windows 8.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft er efter alt at dømme på vej med den næste større opdatering af Windows, som måske vil komme til at hedde Windows 9, men som foreløbig angiveligt blot har kodenavnet 'Threshold' - eller tærskel på dansk. Det skriver ZDNet.

Den nye udgave vil ifølge rygterne forsøge at rette yderligere op på de kritikpunkter, som især kontorbrugerne har haft i forhold til Windows 8, som fokuserede meget på den nye touch-centrerede grænseflade, som først hed Metro, siden Modern og nu Windows Store-style.

Kilder oplyser ifølge ZDNet, at Microsoft med Threshold vil tilpasse Windows mere til de forskellige typer enheder, som styresystemet skal køre på, i stedet for som nu at have næsten den samme Windows på både almindelige desktop-pc'er, bærbare med touch-skærme og små tablets.

En almindelig pc vil med Threshold stort set kun vise brugeren det traditionelle desktop-miljø, men med mulighed for at køre de nye Windows Store-apps som desktop-applikationer. Omvendt vil en tablet slet ikke have det gamle desktop-miljø, der trods visse forbedringer stadig ikke er velegnet til en ren touch-oplevelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreløbig har Microsoft intet officielt meldt ud om Windows 9. Der kommer en større opdatering til Windows 8.1 i løbet af 2014, som dog næppe kommer til at byde på væsentlige ændringer i brugerfladen, men snarere ændringer bag kulisserne.

For Microsoft har udfordringen siden lanceringen af Windows 8 og siden Windows 8.1 især været en betydelig tilbageholdenhed hos virksomhedskunderne, der i stedet har lagt sig fast på Windows 7.

Microsoft risikerer derfor potentielt at havne i en ny situation som med Windows XP og Windows Vista, hvor mange holdt fast i Windows XP og dermed også gjorde det vanskeligt for Microsoft at foretage større spring frem på teknologisiden, hvis en stor del af kunderne ikke skulle sættes af.

Selvom Microsoft flere gange har fastholdt, at den nye brugerflade er kommet for at blive, så har selskabet også løbende foretaget justeringer, og Threshold ser da også ud til at bringe en mere traditionel startmenu tilbage til desktop-miljøet.

21 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
21
8. august 2014 kl. 05:41

Ja, saa blev der slukket Skype for Win Phone inferior af ver 8. og uden forvarsel. Saa min for 2 aar siden indkoebte Lumia 800 kan ikke mere benytte Skype. Saa det er nok ikke Win Phone man skal satse paa fremover, de er jo ikke saerlige trovaerdige de der MS/Skype folk.

17
4. juli 2014 kl. 09:54

Microsoft vil før (eller siden) vælge open source vejen.(med Windows)

Hvis de vælger at gå GPL2 vejen er der intet, (i GPL2) der hindrer at de tager penge for Windows eller tjener penge på Windows. Det de opnår er at starte på Linux nivau fra dag 1. (I stedet for hele tiden at skulle forsøge at indhente Linux)

(Der er mange misforståelser i omløb, omkring GPL2)

15
2. juli 2014 kl. 17:24

Lorten var Microsoft CE, Mobil *** eller hvad de nu har kaldt det, som de over næsten 20 år har prøvet at pakke deres OS til desktop ned i som mobiludgave.

Da det ikke lykkes prøvet de så med den nogen lunde fungere Pind, her OS til desktop at rode det hele sammen, da de troede at de så kunne få Lorten til at virke attraktiv.

Det eneste resultater, er at pinden nu også lugter.

9
2. juli 2014 kl. 11:44

Windows Store-style? Den har I da vist selv omfundet? Det hedder Windows Store apps, men designet er da vist stadig kaldt ModerUI?

7
2. juli 2014 kl. 11:27

Tak!!!!

10
2. juli 2014 kl. 14:39

Du skal ikke takke MS. MS burde takke alle sine brugere, for at fortælle dem hvor meget at de var på afveje.

Denne artikle indikere at hybrid tanken ikke var optimal, for MS's stack holders.

Hvis MS ikke helhjertet går ind for at lave et Desktop OS for Desktop brugerne, blive det nok næppe en succes med Windows 9.x

At det skulle tage dem mere end to år at komme til den erkendelse, viser kun hvilken arrogance og kontakt MS har til de mennesker der betaler deres forretning.

MS har stadigvæk en del problemer at gøre op med:

  1. 13 års påvirkning af stack ranking. En ny boss fra selvsamme system. Alle ansatte er også tilpasset røvslikkere af denne syglige kulturarv. Alle smarte og kreative mennesker er enten blevet fyret eller har opsagt sin stilling.

  2. NSA. Cloud computing. USA'nsk lovgivning.

  3. Arrogance og manglende evnen til at tilpasse sig kundernes behov, for kun at have fokus på $, og hvordan man får mere fokus på selvsamme.

MS har kastet milliardær af dollars efter at markedsføre W8's startskærm som et logo, down the drain. De fik et kæmpe hint, med en vognstang, om at der var et problem allerede ved Beta udgaven af W8, men nikke-nikke-nej, de dumme brugere skal bare æde denne lort, fordi det er her vi kan tjene flest dollars. Nu, to år senere, erkende de så at det måske ikke er så godt igen.

12
2. juli 2014 kl. 15:46

De fik et kæmpe hint, med en vognstang, om at der var et problem allerede ved Beta udgaven af W8, men nikke-nikke-nej, de dumme brugere skal bare æde denne lort, fordi det er her vi kan tjene flest dollars.

Det er for tidligt at vurdere den nye direktør, men hvis han holder det han siger, så vil vi se et nyt MS. Hans udtalelser går i modsat retning det du antyder, som helt rigtig før har været normal praksis.

Han har udtalt at kunderne skal ikke være hvor MS er men MS skal være der hvor kunderne er, med andre ord lige modsat som før. Resultatet af det var at MS frigav den længe færdige MSOffice app til IOS, faktisk før den kom til deres egen mobile platform.

14
2. juli 2014 kl. 17:05

Det er for tidligt at vurdere den nye direktør, men hvis han holder det han siger, så vil vi se et nyt MS

Jeg kan kun give dig ret i at vi skal se tiden an med hensyn til den nye direktør (hvis navn vi ikke nævner).

Det store spørgsmål er, hvor ligge hans loyalitet ? Har han overlevet stack ranking på en løgn ? Hvis ja, hvor har vi ham så i dag ? Hvis nej, er han så loyal over for produktet ?

Noget kunne tyde på, at det er ham, som er ansvarlig for, at overbevise bestyrelsen om, at Windows 9.x igen skal blive til et rent desktop OS.

Der er lang tid til forår 2015 og måske ville det være en god idé at udmælde, at utilfredse W8 kunder kan opgradere gratis til W9, samt tidligt muligt at komme med en beta udgave, så vi kan se om MS er på rette spor. Som jeg før har skrevet, tror jeg ikke de har flere skud i bøssen til at fejle med.

Denne artikle stopper salget af Windows 8.x maskiner, hvis man ikke bliver tilbudt en gratis opgrade til W9.

De skal også komme med en udmælding om hvordan de vil takle NSA i fremtiden, da det bliver et springende punkt for MS´s succes.

6
2. juli 2014 kl. 11:09

Hvis jeg bliver spurgt. Jeg tror at Apple har fat i den lange ende her med to "forskellige" styresystemer som hver er optimeret til deres "brug".

MS burde, i følge min mening, have holdt fast i "Windows Mobile" og en "Windows Desktop".

Tiles er fint nok til mobil/tablet, men det er altså en pain til desktop... Men det bliver spændende at følge.

3
2. juli 2014 kl. 09:58

Der er et "h" i "Threshold"...

4
2. juli 2014 kl. 10:04

Tak, det er rettet nu.

Vh. Jesper, Version2

2
2. juli 2014 kl. 09:57

En almindelig pc vil med Treshold stort set kun vise brugeren det traditionelle desktop-miljø, men med mulighed for at køre de nye Windows Store-apps som desktop-applikationer. Omvendt vil en tablet slet ikke have det gamle desktop-miljø, der trods visse forbedringer stadig ikke er velegnet til en ren touch-oplevelse.

For mig at se den helt rigtige vej at gå. Godt at se at de kan flytte sig. Det skyldes givet vis at de i mellemtiden har konkurrence. På computer siden ikke stort men nok alligevel mærkbar fra Apple, men nok mest fordi brugerne udskifter PC med tablet.

1
2. juli 2014 kl. 09:48

Jeg troede at det var meldt ud, at Microsoft vil gøre som den førende på OS markedet, og stoppe med de store versionsspring, og i stedet køre 8.1, 8.2, 8.3 etc. Det vil også være lettere og billigere for virksomheder, specielt dem der har outsourcet at opgradere til en .x release.

Det kan også være Microsoft mener at 8.x nu er blevet ødelagt så meget af dem selv, at de er nødt til at have et nyt nummer for at lokke kunder over.