Microsofts Visual Studio kommer til Mac

Microsoft kom til at afsløre et par nyheder fra et event i denne uge lidt før tid. Blandt andet at der nu kommer en næsten rigtig udgave af Visual Studio til Mac.

Microsoft var lidt for hurtig på aftrækkeren med et par blogindlæg, der omtalte nyheder, der først skulle præsenteres på udvikler-eventet Microsoft Connect(); (sic) i denne uge. Microsoft har nu taget indlæggene offline, men ikke før flere medier samlede nyhederne op.

Den væsentligste nyhed for nok især app-udviklere er, at Microsoft lancerer en udgave af Visual Studio til macOS, der er tæt på den ægte vare. Når der skal tages det forbehold, skyldes det, at den er baseret på Xamarin og ikke den fulde udgave af Visual Studio, skriver Ars Technica.

Det er altså en udgave, der især er rettet mod app-udvikling på tværs af platforme snarere end det fulde spektrum af Visual Studio-muligheder. Den vil dog have Microsofts Roslyn-compiler.

Delvis frigivelse af Visual Studio til Linux og macOS

Microsoft har allerede frigivet Visual Studio Code til macOS - og i øvrigt også til Linux - men det er blot en teksteditor med syntaksfremhævning og code snippets til en række sprog og altså ikke en fuld udgave af Visual Studio - og altså også forskellig fra den kommende Visual Studio for Mac.

Visual Studio til andre platforme end Windows er blevet både mulig og relevant, efter at Microsoft har frigivet store dele af .Net-platformen som open source. Målet er at gøre .Net til en platform, udviklere kan bruge til udvikling på tværs af styresystemer som Windows, Mac og Linux.

Det kræver imidlertid, at udviklerne også kan arbejde på forskellige platforme med de samme værktøjer, og nu får udviklere, der sidder på Mac-platformen altså mulighed for at arbejde med et værktøj, der er tæt i familie med Windows-værktøjet Visual Studio.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere