Microsofts Surface-tablet bliver billigere end en iPad

Man får mere hukommelse for pengene hos Microsoft end hos Apple. Den billigste Surface kommer til at koste 499 dollars. Dansk pris er endnu ukendt.

Microsoft satte tirsdag en stopper for spekulationerne om, hvor meget selskabets egen tablet med Windows RT kommer til at koste. Amerikanske kunder kan nemlig nu se prisen og forudbestille gennem Microsofts netbutik. Det skriver The Verge.

32 gigabyte-versionen af Surface kommer til at koste 499 dollars uden tastatur. Dermed bliver Surface billigere end Apples iPad, hvor man må nøjes med en 16 gigabyte-version til samme pris.

Surface med 64 gigabyte lagerplads vil koste 599 dollars, hvilket er 100 dollars mindre end Apples 64 gigabyte iPad.

For 599 dollars kan man ifølge The Verge også få en Surface med Microsofts særlige Touch Cover, som indeholder et tastatur. Eller man kan købe et Touch Cover i løs vægt for 119 dollars eller det mere almindelige tastatur Type Cover for 129 dollars.

Det er endnu uvist, hvorvidt Microsoft Surface kommer til Danmark umiddelbart efter lanceringen af Windows 8 den 26. oktober, og hvorvidt den vil kunne købes via Microsofts webshop i Danmark. Microsofts danske afdeling forventer at have en udmelding klar om Surface i Danmark inden for den næste uges tid.

Surface er i første omgang en ARM-baseret tablet med Windows RT, som bygger på den samme kerne som Windows 8, men kun kan køre de nye touch-baserede applikationer fra Windows Store og ikke almindelige Windows-applikationer.

Microsoft vil efter nytår lancere en x86-baseret Surface Pro med Windows 8 Pro, som altså vil kunne køre alle almindelige Windows-applikationer. Denne model forventes at havne i et højere prisleje end Surface med Windows RT.

Den første Surface med Windows RT vil have en 10,6 tommer skærm og veje 676 gram, men derudover er det begrænset, hvilke specifikationer Microsoft har offentliggjort.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (23)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Palle Due Larsen

Jeg tror også, det ville gavne salget, hvis de slog 100$ af. Men de vil nok helst ikke virke for billige i forhold til iPad, og de vil nok heller ikke kannibalisere på deres samarbejdspartnere, som også skal kunne tjene penge på RT tablets.

 • 2
 • 1
#4 Jakob Damkjær

Men med en opløsning på Surface på 1366x768 er jo helt klart det samme som iPad 3 2048 x 1536...

Same same.... Men i den myoptiske version2 optik er lagerplads det eneste der er interesantt. For der kan man sige den er billigere uden at skrive noget der ikke er forkert...

Desvære lidt weak tea og hvis man ser på resten af tableten så er det dyrt købt lagerplads for resten af tableten er for at sige det mildt undervældende... fx. Tegra 3 chippen på 1.3 Ghz... kan ikke engang komme op på A5 chippen fra sidste år (A5 slår også T30erens storebror T33 på 1.6 Ghz)... Desvære.

http://www.sizlocore.com/2011/11/tegra-3-no-match-for-apple-a5-in.html

Suk kom ind i kampen microsoft... mm android er kodet så uoptimalt at windows 8 kan på magisk vis gøre grafikydelsen i T30 300% hurtigere... Men så ville den nok stadig ikke være hurtigere end A5X en eller A6eren. Forældet allerede inden den kommer på markedet.

 • 4
 • 16
#5 Andreas Jydebjerg

@Jakob: Hvordan er Surface "undervældende" i forhold til iPad 3? Jeg har endnu ikke besluttet mig for en table, men umiddelbart kan jeg finde følgende specs:

CPU: Surface 4xkerner, iPad 2xkerner

GPU: Surface 12xkerner, iPad 4xkerner

Skærm: Surface 10.6", iPad 9.7"

Opløsning: Surface 1366x768, iPad 2048x1536 System memory: Surface 2GB, iPad 1GB Batteri: Surface 8 timer, iPad 10 timer

Dertil kommer at Surface understøtter sd kort og har usb indgang. Det er meget tænkeligt at jeg har overset noget, men umiddelbart er Surface foran iPad rent spec mæssigt på de fleste punkter?

 • 11
 • 3
#6 Jacob Smedegård

Det ser ikke ud til at Surface kommer til Danmark lige foreløbig, hvis den overhovedet kommer til Danmark. Surface bliver ind til videre kun solgt i 6 lande (Usa, Uk, Tyskland, Frankrig, Canada og Australien), hvilket ikke tyder helt godt.

Er det muligt at version2 kan prøve at prikke til MS og få deres officielle svar på om Microsoft har tænkt sig at sælge Surface i Danmark?

På newz blev der afholdt en konkurrence hvor man kunne vinde en Surface så jeg gik lidt ud fra at den ville komme til Danmark, men hvis man nærlæser reglerne lidt så står der at det kan også være at man bare får pengene hvis den ikke kan skaffes.

 • 1
 • 0
#7 Jakob Damkjær

se det var nemt...

http://www.sizlocore.com/2011/11/tegra-3-no-match-for-apple-a5-in.html

det kan godt være den har massere af cores men den har åbenbart ikke så meget ydelse...

GLBenchmark 2.1 Egypt OpenGL ES 2.0

1 Ghz A5 i iPad 2: 88,6

1,6 Ghz Tegra 3 (hvor surface har en 1.3 Ghz variant): 63,1

iPad2 er 40% hurtigere...

GLBenchmark 2.1 Pro OpenGL ES 2.0

1 Ghz A5 i iPad 2: 148,2

1,6 Ghz Tegra 3 (hvor surface har en 1.3 Ghz variant): 82,6

iPad2 er 79,5% hurtigere...

Begge tests med offscreen rendering med 1280x720 opløsning.

iPad 3ens A5X er ca. 50% hurtigere end A5 same same...

Du mener der ikke er så stor forskel på opløsningen ?

iPad2: 786.432 pixels Surface: 1.049.088 pixels iPad 3: 3.145.728 pixels

Tre gange så mange af de små firkantede på iPad 3...

Så skærmen er ret meget mere i dur med iPad 2... grafik preformancen er hurtigere på iPad 2...

Så du er lidt tilbage til at den har USB og dobbelt så meget plads på harddisken men iPad2 koster kun 399 USD.

Så hvad er usecasen for usb på en tablet ?

 • 4
 • 15
#9 Morten Hansen

Samtlige Jakob Damkjær's indlæg har karakter af gennemsyret Apple fanboyisme, så jeg vil tage hans udlæg med et gran salt.

Jeg glæder mig til denne tablet, og glæder mig til at erstatte min iPad 3 med et ordentligt OS.

Medregn office, seriøse business applikationer, og et interface der er designet til at være godt til tablets modsat iOS.. Der er mange ting som for mit vedkommende gør det til en glædelig erstatning, også prisen taget i betragtning.

 • 12
 • 1
#11 Theis Blickfeldt

Mht. performance på Tegra 3 vs. A5X, så er der jo to sider af samme sag. CPU og GPU. På http://www.ijailbreak.com/ipad/apple-a5-vs-a5x-vs-nvidia-tegra-3-results... kan man se GeekBench test af CPU'erne og GLBenchmark 2.1 test af GPU'erne.

Ud fra de benchmarks, performer Tegra 3 over dobbelt så hurtigt som A5X i ren regnekraft. Til gengæld performer A5X ca. 3 gange så godt som Tegra 3 i grafikberegninger.

Det følgende har jeg absolut intet bevis for skulle være sandt, men på mig virker det meget underligt, at samlingen af 2 små chip-producerende virksomheder, som aldrig før har produceret GPU'er, på 2½år kan udvikle og producere et grafik-modul til en SoC, baseret på 45nm teknologi, som kan performe 3 gange så godt, som når verdens største (Eller andenstørste... ATI/AMD) producent af GPU'er, producerer et SoC grafik-modul med 40nm teknologi. Og undringen bliver jo så ikke mindre af at Tegra 3 har 12 grafik-kerner til rådighed mod Apples 4 kerner. Samtidig med at den tilgængelige hukommelse (delt systemhukommelse) er LPDDR2 @ 400MHz på A5X, mod LPDDR2 @ 533MHz på Tegra 3.

Så kunne det ikke tænkes at GLBenchmark ikke er programmeret til at udnytte alle 12 GPU cores i Tegra 3? På deres hjemmeside skriver de nemlig ikke noget om dette, og der har så mange gange været givet unfair benchmark sammenligninger på PC, fordi benchmarkproducenten ikke har kunnet tilgå alle kerner eller udnytte shaderne til at optimere pipeline-path med. Normalt plejer man som softwareproducent at reklamere med hvilken hardware, som softwaren er rated til. På GeekBench's hjemmeside garanter de fuld udnyttelse af alle CPU kerner, men på GLBenchmark skriver de ikke noget om dette. Til gengæld skriver de om GLBenchmark 2.1 at "This method provides apple-to-apple performance comparison for the embedded GPUs.". Dette har selvfølgelig ikke noget med firmat Apple at gøre, men betyder i almindelige vendinger, at softwaren kun kan benyttes til at sammenligne GPU'erne når de omkringliggende miljøer er næsten identiske. Og derved også sagt, at du kun kan benytte resultaterne til at sammenlige Android produkter med Android produkter, og Apple produkter med Apple produkter.

 • 9
 • 0
#14 Jakob Damkjær

Men surface minder i specs i langt højere grad om en iPad 2, derfor er sammenligningen relevant.

Og ang. Cores... Der er flere hundrede cores i et moderne desktop class gfx kort.. At driverne eller distributionsmodellen ikke er optimal på tegra... Tough luck A5X har 4 gfx cores og Apple kan åbentbart godt finde ud af at lave en mobil OpenGL API der kan håndtere multicore.

Og som sagt har jeg åbnet for muligheden at det bare er android gfx drivere der suger lidt for meget bongvand...

Og nvidia kan lave perfomance brølere når de har netstrøm deres mobile chips (hvor strømforbrug er en begrænsede faktor der siger spar to) har været undervældende so far...

 • 0
 • 9
#17 Peter Hansen

Tja, "usecasen" er et oplagt behov for at kunne tilslutte en mus når man sidder og piller i små fedtede Excel-regnearksceller, eller at man har behov for at være en "smule" mere produktiv end en grådig klør fem formår. Herudover er det da meget lækkert at man kan tilslutte ekstraudstyr som usb-dongles, printere, mm., hvis nu ikke resten af familien har investeret i et æblepotpourri til den store guldmedalje.

Mht opløsningen, så kan jeg evt henlede opmærksomheden på denne åbenlyse MS-fanboy-side, der rent faktisk fortæller at pixels ikke er alt (bias må nok forventes) - http://microsoft-news.com/microsoft-science-guy-claims-surface-rt-136676...

Den kan også bruges som et skateboard - http://www.engadget.com/2012/10/16/microsoft-surface-skateboard-steven-s... :)

Er der nogen der forresten nogen der ved om batteriet kan udskiftes?

 • 3
 • 3
#18 Martin Exner

Jeg skrev dette til Microsoft Danmark:

Hej Microsoft Danmark. Jeg er naturligvis meget interesseret i en Surface RT-version som, efter hvad jeg ved, udkommer i USA, Kina og Australien d. 26. oktober. Men hvordan med Danmark?

...og fik dette lidt kryptiske svar:

Hej Martin, Tak for din henvendelse angående Windows 8 RT. Windows 8 RT er kun en OEM (Original Equipment Manufacturer) version, dvs at den kun følger med som pre-installeret version til hardware. Denne version vil ikke komme i salg hos Microsoft Store, og desværre har vi ikke noget information endnu angående hvornår Windows 8 kommer i salg i Danmark. Vi anbefaler dig at kontakte Microsofts Kundeservice per telefon 82 33 31 00 for mere information. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål. Vi er glade for at kunne hjælpe.

Med venlig hilsen Theis Villadsen Microsoft Store Team

Jeg spurgte til Surface RT men fik svar om Windows 8 RT....hm...

 • 2
 • 0
#21 Povl H. Pedersen

Sensationsoverskrift. iPad er billigere, den kan man købe for $399. Den nye iPad koster det samme som WinRT maskinen. Til gengæld får man ikke en version 0.9 af noget nyt. Og der er masser af software til iPad, nok ikke så meget til den ikke Windows kompatible WinRT device. Hvis Microsoft vil have markedet, så er der 2 måder, enten kan de underbyde Apple med noget der er bedre, så forbrugerne selv køber og tager med på arbejde (BYOD) som der er sket med iPad, eller de kan gøre som de gør nu, og håbe at virksomheder vil købe dem, og brugerne vil acceptere dem. De er dyre, og så meget anderledes end iPad at de ikke lige fortrænger dem.

Og når iPad mini kommer i næste uge, så stiger presset på prisen. Så er det nok halv pris for en iPad. Dårlig timing af Microsoft for en device med dårlig skærm, og få programmer.

 • 2
 • 5
#22 Mogens Hansen

Den nye iPad 32 GB koster 599$.

Det skriver de heller ikke. De skriver at den er billigere.

Men vælger så alene at sammenligne ud fra hukommelse.

Hvad med skræm opløsning - som må være mindst ligeså vigtigt i en tablet?

Hvad koster så en Surface som har samme opløsning som the new ipad? Den kan man slet ikke købe. Det må så, jf. jeres logik, fører til overskriften "Surface er uendeligt dyrere end den nye ipad"

 • 0
 • 6
#23 Jesper Stein Sandal

Hvad med skræm opløsning - som må være mindst ligeså vigtigt i en tablet?

Den høje opløsning på iPad 3 er overvurderet. Den væsentligste fordel er muligheden for bedre at vise små skrifttyper. Skærmen er flot, men i størstedelen af apps bliver den høje opløsning slet ikke udnyttet.

Det vil være relevant at lave en side-by-side-sammenligning mellem skærmene, når vi har begge devices, men det har vi ikke endnu.

Og hvis nogen burde sænke prisen, så burde det være Apple, da 16 GB i en iPad 3 er et dumt køb, som Apple kun har på prislisten for at have en model under de magiske $500.

 • 5
 • 1
#24 Mogens Hansen

Og hvis nogen burde sænke prisen, så burde det være Apple,

Men de sælger allerede en tablet som er billigere end Surface til 399. Og frigiver efter sigende en mini inden for en uge.

Men hvorfor er hukommelsen så uvurderlige at man forsøger at fremstille det som en objektiv sandhed at den eneste sammenligning på tværs af tablets er hukommelsen (to tablets med samme hukommelse er ens)?

Skærmen ser man på hele tiden. Yderligere data kan man jo bare streame. Eller hvad med antallet af apps', det er jo heller ikke en uvæsentligt.

 • 1
 • 6
#25 Mikkel Kruse Johnsen

Det at Surface har USB stik, betyder jo ikke at du kan sætte alt til som er USB. Der er noget som hedder drivere og da Surface er ARM og det er første gang MS kører på ARM er der ikke drivere til noget som helst udstyr.

Dvs. du kan nok ikke bruge USB stikket til ret meget. Du kan nok sætte en mus til eller et keyboard. Men det kan du jo bruge Bluetooth til, hvilket er lidt smartere. Printere skal du nok ikke regne med.

 • 1
 • 3
#26 Kevin Leth-Pedersen

Lige pt. er et ikke til at få data ud af MS på denne sag. ( hverken via OEM eller Windows divison ) Min forventning er at den bliver solgt via deres online store - også i DK på sigt, da ingen i distributions laget har noget info. Pris og specs kan vi diskutere om i en evighed og i sidste ende er det religion og behov der driver køb af den ene tablet frem for den anden. Personligt er jeg MS mand og lever at at sælge MS løsninger til erhverv hvor en MS baseret tablet vil være det bedste for IT afd. rent admin mæssigt frem for IOS eller adroid. Det er dog ikke dem der driver device valg i sidste ende så min forventning er at det er MS fanboys der primært bliver målgruppen for Windows 8 tablets.

 • 0
 • 0
#30 Jesper Hansen

Jeg skrev til Microsoft Store i DK og spurgte ind til Surface. De kunne bekræfte at Surface vil blive solgt i Danmark via Microsofts site fra d. 26.

De kan ikke sige noget om prisen endnu. Tilgengæld siger deres oplysninger at den vil komme med dansk sprog installeret som standard.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere