Microsofts Surface Pro tablet klar til januar - for folk med pengepungen i orden

Prisen på Microsofts storebror i Surface-tablet-familien kommer til at ligge på niveau med, hvad med regulær ultrabook koster. Se priserne her.

Microsoft offentliggjorde torsdag prisen på den kommende storebror i softwaregigantens egen serie af tablet-computere, Surface Pro.

Den amerikanske pris begynder ved 899 dollars for den version, der har et 64 gigabyte SSD-drev. Det svarer til 5.150 kroner eksklusive told og moms. En dansk pris inklusive told og moms vil formentligt komme til at ligge i omegnen af 7.000 kroner.

Det er vel at mærke uden Microsofts specielle tastatur-covers, men der medfølger en pen eller digitizer.

Dermed kommer prisen til at ligge på niveau med det, man skal betale for en god bærbar pc og væsentligt over populære tablets som Apples iPad og Acers Iconia-serie.

Det er dog ikke tilfældigt, at prisen bliver så høj. Indmaden svarer nemlig til det, man finder i en bærbar pc, der kvalificerer sig til Intels Ultrabook-mærkat.

Mest bemærkelsesværdigt er, at den 10,6 tommer bredformatskærm har fuld HD-opløsning på 1920 gange 1080 pixel. Processoren er en Intel Core i5-processor med Intels HD 4000 grafikprocessor på samme chip. Der er også et almindeligt USB-stik og en Mini Displayport.

Surface Pro kører desuden Windows 8 Pro i modsætning til den Surface, som Microsoft allerede har lanceret i udvalgte lande, som kører Windows RT.

Det betyder, at Surface Pro kan køre almindelige Windows-applikationer, som allerede findes til Windows 7, og ikke kun særlige Windows 8-applikationer som den almindelige Surface-tablet.

Surface Pro skal dermed også konkurrere med eksempelvis Acers Iconia W700, som dog har en 11,6 tommer skærm.

Ud over den højere pris i forhold til billigere tablets skal man også være opmærksom på, at batteritiden for tablets baseret på en rigtig pc-processor som Intels Core i5 også vil være kortere og næppe kommer op på mere end halvdelen af, hvad de mindre tablets med mobilprocessorer kan yde. Det vil sige et sted mellem fire til syv timer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (24)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian Christiansen

Fordi de ikke har lavet en iPad?

Jeg synes at de med deres tilgang har lavet et produkt der forener de to verdener (PC og tablet) fornuftigt i forhold til at det er første reelle forsøg (Ja de har lavet noget tablet halløj før men dette er første seriøse bud)

Ingen andre firmaer kan endnu levere noget i samme stil, hvor vi både har tablet mode, men også mulighed for at lave et seriøst stykke arbejde

 • 6
 • 6
#4 s_ mejlhede

Thomas K. Andersen

Til Thomas K. Andersen og Web administratoren.

Jeg gav dig finger op, da der stod 4 - 0 men mit klik resulteret i en til hver. 5 - 1. Hvis ikke andre lige har kikket på samme tidspunkt så har du ikke fået en negativ. Når jeg en enkelt gang klikker på ned, 2 afgiver jeg også 2 stemmer. :-) Alt efter vinden. God weekend til alle

 • 0
 • 6
#6 Christian Christiansen

Hr. Mejlhede :)

Tror jeg du har helt ret i. Tænkte mere på at de ved de andre tablets jeg har set indtil nu "bare" har puttet deres styresystem på en bærbar/tablet med berøringsfølsom skærm, hvorfor det mere var en ekstra feature end et styresystem rettet mod og lavet til at blive brugt med fingrene

 • 0
 • 0
#9 John Vedsegaard

Det er efterhånden et problem i samtlige versioner af Windows at de ikke er brugervenlige, ikke fordi MAC eller andre er bedre, det er de ikke. Men med nye skærmtyper, er det fuldstændig sygt at væsentlige funktioner sidder så langt fra hinanden som muligt, nemlig i hjørnerne. Der må være nogle hoveder som kan startes op, for at finde brugervenlige alternativer. Det billedlotteri man skal til at se på, er nærmest til grin.

 • 3
 • 0
#12 Frithiof Andreas Jensen

Ingen andre firmaer kan endnu levere noget i samme stil,

Det er fordi det kun er Microsoft som synes det er så enormt vigtigt at kunne köre Office på en flad dims uden et keyboard at nogen vil give USD 800 for privilegiet. Värdien af en desktop däkket med "Blinkenlichte" er stärkt begränset for alle andre.

Faktisk kan man köbe Kinesiske Android tablets på dealextreme.com for mellem USD 60 og 190, med fri fragt.

PS: Jeg bestiller nok et par stykker - som GUI for mit hjemmeautomatiseringsprojekt er de vel fine.

 • 4
 • 2
#13 s_ mejlhede

Du bliver glad for din transformer, har selv en, håber du har købt den med tastatur. Det vil du blive RIGTIGT meget glad for, standart USB port, hvor du kan sætte en USB ethernetport eller andet i er guld, samtidig med næsten 16 timers arbejdstid og fuld SD kort. Mener stadig det er det meste seriøse bud på en erstatning for en bærbar. Med hensyn til MS. de har nok ikke endelig fået lavet et styresystem der kan køre på en tablet, men nu er regnekraften i tablet og telefoner så stor at de også kan trække et desktop operativ system. Ellers god weekend.

 • 0
 • 4
#16 Pelle Söderling

Nu er det nok ikke uden grund den hedder "Pro", den er helt sikkert henvendt til erhvervslivet - prisen er alt for høj til privatmarkedet.

Personligt er Surface Pro præcis hvad jeg har drømt om, så jeg skal helt sikkert have en.

 • 0
 • 0
#17 s_ mejlhede

Regnekraften i en telefon/tablet svare vel til en PC-er for 5-10 år siden, især på grafiksiden er der sket meget. Så hvis telefonerne kunne afvikle x86 kode, kunne de nemt trække en win98.

Windows RT er på mange måde en konvertering af Windows X86 til ARM, de har jo også konverteret deres malkeko windows office med over. Og det er vel et desktop program.

 • 3
 • 0
#19 Anders T. Nielsen

@Søren M Jeg har haft iPhone med iOS3.x, iOS4.x og iOS5.x og jeg har stadig en iPad2 med iOS6.01 Jeg har også haft Android (HTC) telefon og Acer Iconia A500 med Icecream Sandwich, men for godt 1½ år siden skiftede jeg til WindowsPhone 7 og har kørt med WP7.5 (Mango) indtil jeg fik min første WP8 (Nokia Lumia 920) og jeg har været SUPER tilfreds med både WP7.5 og WP8 - hvis du ref. til MS telefon operativsystemer FØR WP7, så er jeg tilbøjelig til at give dig ret - de lod en del tilbage at ønske. Men hvis du mener at WP7.x og WP8 er noget lort, så betvivler jeg at du ved hvad du taler om - og i bedste fald er det en holdning uden argumentation. Windows 8 er en nyskabelse på mange måder og det samme er Surface Pro - netop fordi den har fordelene fra både laptop og tablet: Den virker som en Windows PC, men har den hurtige opstart, MetroUI og MultiTouch, som du også finder i iOS, men iOS kan ikke sætte en cursor på din skærm, selv ikke hvis du køber en Apple mus. Så prøv at komme med lidt argumentation inden du dømmer noget (som du formentlig ikke ved ret meget om?!) til at være noget lort... [PLONK]

 • 1
 • 3
#20 s_ mejlhede

Har aldrig ejet en iPad, men har prøvet en iPhone i 14 dage, inden jeg fik den byttet. Men det har jo ikke noget at gøre med Win8, som vi diskutere her.

Har prøvet og brugt de fleste af MS styresystmer på både server, desktop og mobil, siden Dos dagene. Vil indrømme at det er MS mest vellykket bud på et mobilsystem, men sammenblanding af dekstop og mobil versioner, bliver sådan at det hverken er fugl eller fisk.

En af grunden til at jeg fravalgte iPhone(4), ud over dækningen, var at alle de programmer som jeg kunne få gratis i Android, dem skulle jeg betale for på IPhone. Jeg formoder det bliver lige sådan i windows.

@ Anders T. Nielsen Et af mine ankerpunkter ved MS mobilversioner, er at når der kom en ny version, så blev man ladt i stikken, hvis man have en ældre version. Det blev du jo også med WP7.5, 6 måneder efter man har smidt 4000,- kr. Står man med en telefon som ikke kan opgradere, eller bruge noget af det nye software. Det kan godt være du har ret i at MS endeligt har lavet en ordentligt version, men jeg er bare bleven skuffet over MS mobilsystemer, og behandling af deres kunder at jeg ikke gider dem mere på den platform. Det er lidt synd, for før min første Android telefon, have jeg altid købt Nokia. De har normal de bedste antenner, og en anstændig batterilevetid.

 • 2
 • 2
#21 Anders T. Nielsen

@ Søren M. Du har bestemt ret I at det var ærgerligt at MS indledningsvis satte rygter i gang med at alle WP7.x kunne opgraderes til WP8. Som jeg ser det, så kommer WP7.x telefonerne aldrig videre end WP7.8, som giver noget "WP8 - startsskærmlignende noget", hvilket er skuffende. På den anden side, så kender jeg en del, som har prøvet at opgradere deres iPhone 3GS til iOS6: Det kan teknisk sagtens lade sig gøre (hvis man er villig til at give afkald på en del features) men i praksis viser det sig, at det kører så dårligt, at det havde været bedre at lade være. Vel, det er måske ikke en helt fair sammenligning, men hvis ikke MS havde frigivet en WP8 på ny hardwareplatform, så havde jeg gladeligt kørt videre med WP7.5 og opgraderet til WP7.8 - simpelthen fordi jeg synes det virker rigtig godt Jeg synes det er forhastet at sige at MS tlf. OS er noget lort. Jeg glæder mig til at eje en MS Surface Pro og se om Win8 Pro kommer til sin ret her, for jeg syntes der var meget lidt vundet ved at opgraderen min destop PC fra Win7 Pro til Win8 Pro... ;-) Hvad angår Android, så er der heller ingen opgraderingsgaranti: Min HTC Desire HD, som var HTC spidsmodel, kom i 2010 med 2.2 Frozen Yougurt og kunne opgraders til 2.3 Ginger Bread, men da jeg afhændede den kunne den hverken køre 4.0 Icecream Sandwich eller 4.1 Jelly Bean, og min Acer Iconia A500, som var født med 3.0 Honeycomb kommer næppe videre ned 4.0.3. Det skuffer jo også en smule...

 • 0
 • 2
#22 Jesper Poulsen

Hvad angår Android, så er der heller ingen opgraderingsgaranti:

Der er til gengæld flere producenter om mange af dem kan godt finde ud af opgraderinger til nyeste Android-udgaver. Producenter af WinPhone-telefoner kan tælles på meget få hænder. Når man så end ikke kan opgradere en næsten ny telefon til nyeste OS-version, så ryger der meget tillid i svinget. Køber du en telefon med Android 4.0.x så kan den også køre 4.2. Købte du en telefon med WP 7.5, så kunne den ikke køre med WP8. Det er for ringe. Det taber man mulige kunder på.

 • 1
 • 0
#23 Anders T. Nielsen

@Jesper P: Jeg kender skuffelsen, men desværre ikke kun fra MS, så du har jo ret - næsten: - HTC Desire HD solgt med næstnyeste tlf. OS = Ikke opgraderbar to versioner (Android 2.2 => Android 2.3 != Android 4.0)

 • Acer Iconia A500 med næstnyeste tablet OS = Ikke opgraderbar to versioner (Android 3.1 => Android 4.0 != Android 4.1),

 • WindowsPhones 7.0 fra Nokia, LG, Samsung, HTC = Ikke opgraderbar tre versioner (WP 7.0 => 7.5 => 7.8 != 8.0)

Men hvordan finder man ud af hvem / hvad der kan opgraderes? ;-)

 • 0
 • 0
#24 Deleted User

HTC Desire HD solgt med næstnyeste tlf. OS = Ikke opgraderbar

Det er ikke helt samme problemstilling som med MS.

WP8 er designet til ikke at kunne opgraderes fra WP7. Dette er ikke tilfældet med Android.

Selv HTC Desire HD kan opgraderes til nyeste. Bare ikke med hjælp fra HTC, og ikke så let som HTC's OTA opdatering.

Nogle Android producenter, har ganske rigtigt haft svært ved at holde deres nyeste mobiler opdateret. Det er formentlig en del af det, som man kan aflæse i HTC's nuværende markedsandel.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere