Microsofts SQL Server kommer til Linux

Microsoft har åbnet for betatesten af Linux-versionen af databasen SQL Server til Linux. Målet er at kunne give kunderne flere valgmuligheder, når det gælder platform.

Microsoft har under Satya Nadellas ledelse tilsyneladende skiftet taktik i forhold til open source-styresystemet Linux, som forgængeren Steve Ballmer ellers flere gange viftede patentporteføljen efter. Det seneste tiltag bliver, at SQL Server kommer til Linux i midten af 2017.

Det annoncerede Microsofts cloud-chef Scott Guthrie i et blogindlæg mandag.

Microsoft lader allerede nu udvalgte kunder teste Linux-udgaven af SQL Server. Hidtil har SQL Server kun været tilgængelig til Windows Server, men i takt med at Microsoft har forbedret databasen på både ydelse, funktionalitet og kapacitet, er den blevet en mere oplagt konkurrent til andre kommercielle databaser.

I forvejen findes stort set alle de øvrige databaser på markedet til Linux, og man kan derfor også se det således, at Microsoft SQL Server var den sidste, der manglede på denne platform.

Mens mange nok tænker, at SQL Server kan få svært ved at være et direkte alternativ til eksempelvis MySQL på Linux, så kan SQL Server på Linux være en mere alvorlig konkurrent for Oracle og IBM, når deres kunder ikke behøver skifte til en Windows Server-platform for at bruge SQL Server.

Microsofts nye forhold til Linux omfatter for eksempel bedre understøttelse af apps til Android og samarbejde med Red Hat og Canonical om Linux på Microsofts Azure-sky.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Jacob Nordfalk

Så efter sommer vil jeg gætte på at man sagtens kan bygge nye projekter i .NET på Mac og Linux.

Er der nogen der kan fortælle mig hvorvidt alle de almindelige .NET biblioteker virker 100% på Linux?

Jeg er selv Java-udvikler, og selvom der kan være problemer enkelte steder så virker Java-programmer generelt fint cross-platform.

Indtil nu er mit indtryk at .NETs påståede crossplatform-aspekt har været et reklametrick for at få folk narret over på .NET, hvorefter brugerne så har været nødt til at køre Windows... For efter at .NET-programmerne var skrevet kunne de på ingen måde problemfrit køre på Linux.

Men jeg bliver gerne klogere :-)

  • 0
  • 0
#8 Morten Wegelbye Nissen

Indtil nu er mit indtryk at .NETs påståede crossplatform-aspekt har været et reklametrick for at få folk narret over på .NET, hvorefter brugerne så har været nødt til at køre Windows... For efter at .NET-programmerne var skrevet kunne de på ingen måde problemfrit køre på Linux.

Lidt som java programmer der laver antagelser omkring os og filsystem strukture.

Jeg har været med til at lave en del .NET ting der kører på linux - og det virker som det skal. Når det så er sagt, så har jeg aldrig haft(eller forsøgt) nogen .net web ting på !windows.

  • 0
  • 0
#10 Troels Liebe Bentsen

Alt det som er noget værd i .NET(runtime, compiler, jit, web frameworks, orm, etc.) fra Microsoft er blevet open source så det ser lovende ud. Hvis det bare havde være et reklametrick kunne de have nøjes med Mono. Det handler om ren overlevelse, hvis .Net skal have en fremtid så skal det køre på Mac og Linux hvor udviklerne er ellers er der masser af moderne alternativer som fx NodeJS, Go, Swift, Kotlin(JVM), etc. .NET er dømt ude hvis det kun kan køre på Windows, hvilket nok også er samme årsagen til at SQL Server nu kommer til Linux.

Men det kommer nok til at tag lidt tid før det er så modent som Java til cross-platform, men det er rart med endnu et alternative og muligheden for at flytte C# kode til andre platforme.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere