Microsofts shoppetur: Nokia på vej i indkøbskurven?

Kun en uge efter at Microsoft købte Skype, påstår en russisk teknologiblogger nu, at softwaregiganten pønser på at købe Nokias mobilforretning. Nokia afviser rygtet.

Noget kunne tyde på, at Microsoft har taget spenderbukserne på i disse dage. Efter at have brugt 8,5 milliarder dollar på at opkøbe Skype i sidste uge, så påstår den russiske blogger Eldar Murtazin, at softwaregiganten ønsker at købe Nokias mobildivision.

Læs også: Aftalen er i hus: Microsoft køber Skype for 44 milliarder kroner

Forhandlingerne skulle efter sigende begynde allerede i næste uge, og en endelig aftale forventes at kunne komme i hus inden årets udgang. Det skriver Androidandme.com.

Den russiske blogger har gode odds i bagagen, når det gælder rygter om Nokia. Han var manden der blandt andet forudsagde, at Microsoft og Nokia ville indlede et partnerskab og at Nokia ville rebrande sin Ovi-tjeneste.

Nokias kommunikationsdirektør Mark Squires var dog hurtigt ude og afvise rygterne.

»Vi kommenterer typisk ikke på rygter. Men vi er nødt til at sige, at Eldars rygter tydeligvis bliver mindre nøjagtige for hvert øjeblik,« skriver han på Twitter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anonym

Hvorfor vil MS nu købe nokia, når de nu har lavet den aftale omkring windows phones de har?

Er det for at få Nokia til at lukke ned for deres low end mobiler og kun lave MS telefoner?

På den anden side er en kombination af Skype og nokia hardware og windows phone måske ikke et dårligt skridt, hvis MS gerne vil ind på tele markedet.

 • 0
 • 0
#2 Michael Jensen

Først bruger MS omkring 1 mia på at liste sit OS ind i Nokia huset, hvorpå aktien falder 30-40%, og Nokia er plukkemoden for en billig penge ;)

Glæder mig til at tiden vil vise hvad MS har betalt Nokia topfolk for at få "foræret" Nokia på et sølvfad.

 • 0
 • 0
#5 Dennis Schwartz-Knap

Sjovt at alle medier begynder at følge nyheden når Engadget tager den op.

Da det var Eldar M. der kom med påstanden vi jeg nok se lidt mere på min kildekritik. Se evt: http://bit.ly/jbkHdq

Ydermere kommenterede Mark Squires direkte på Eldars tweet lidt senere på dagen i går (http://bit.ly/m163kp).

Meen når det ryger nok, så plejer der også at være en brand? :)

 • 0
 • 0
#8 Esben Nielsen

På den anden side er en kombination af Skype og nokia hardware og windows phone måske ikke et dårligt skridt, hvis MS gerne vil ind på tele markedet.

Monopol tilsyn, hvor er I?

At lukke Skype ned til at være Windows og Windows Phone, vil være et groft brud på monopollovgivningen. Har EU mv. godkendt opkøbet af Skype?

 • 0
 • 0
#9 Thomas Ehler

Den bedste Skype implementering på en mobil til dato, er den på Nokia N900 med styresystemet "Maemo"

ENDELIG havde Nokia gang i noget der virkelig var fremme på beatet, endda før Android slog igennem. Hvad gør man så? Smider det hele i hovedet på Intel og lukker det ned.

Hvis Nokia i 2009 havde kastet en stribe Maemo smartphones på markedet til erhverv og privat, OG holdt fuld damp på Maemo udviklingen hele vejen, havde de idag stået med en gedigen success. Jeg har idag en Android, fordi Maemo er stendødt, men der går ikke en uge uden at jeg savner noget på min N900. ISÆR skype implementeringen med tovejs video osv.

 • 0
 • 0
#10 Peter Jespersen

De havde helt klart fat i noget rigtigt godt med Maemo, desværre fejlede de fælt med integrationen og de enheder forblev en niche, en flok særlinge der lever af de ressourcer som deres egne samfund har oprettet - hvor både Maemo4 og Maemo5 endnu opdateres via CSSU.

Med MeeGo havde de endnu en gang chancen for at spinde guld - mikset med Qt strategien kunne de oven-i-købet have vendt mobil scenen på hovedet (One ring to rule them all) - Selv Andoid kan idag køre Qt applikationer via Necessitas.

Men ja sådan går det når de store drenge begynder at handle indbyrdes og nu ser det ud til at Finlands stolthed bliver en blandt mange hardwarefirmaer i Carlifornia.

Bortset fra det så vil jeg give David ret - et opkøb giver ingen mening, efter at Redmond har brugt milliarder på at forvandle en selvstændig mobilproducent til en simpel hardware leverandør.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere