Microsofts Satya Nadella: Vi vil ikke gøre vores kunder til produktet

14. juli 2015 kl. 06:2928
Windows 10 får Microsofts personlige, digitale assistent Cortana, som kan få lov til at læse dine mails, men Microsoft-direktør Satya Nadella slår fast, at oplysningerne ikke skal sælges videre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

ORLANDO: Tillid er en afgørende del af Microsofts nye vision om at gøre brugerne i stand til at bruge Microsofts værktøjer til at udnytte teknologien og datamængderne til en mere overskuelig hverdag på både arbejdet og i privatlivet. Tilliden er nemlig nødvendig, hvis brugerne skal overlade alle de data til Microsoft, som er nødvendigt for at føre Microsofts vision ud i livet.

Microsofts direktør Satya Nadella slog da også fast i sin åbningstale på partnerkonference WPC i Orlando mandag, at Microsoft ikke er i samme branche som Google.

»Vi vil helt sikkert ikke prøve at gøre vores kunder til produktet,« sagde Satya Nadella i sit oplæg til at tale om, hvordan vi i en meget nær fremtid vil være omgivet af computere overalt.

Dermed refererede han til den kritik, som har været rejst mod blandt andre Googles og Facebooks brug af brugernes oplysninger til at målrette reklamer, som ofte er formuleret som ’du er produktet’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens Googles primære forretningsområde stadig er salg af målrettede reklamer, så har Microsoft opgivet at konkurrere med Google på det marked. Det vil selskabet nu forsøge at vende til en fordel, når Windows 10 lanceres med den digitale assistent Cortana.

»Tillid. En central del af Cortana er muligheden for at indsamle dine data og læse dine mails. For at kunne gøre det, er der nødt til at være indbygget tillid,« sagde Satya Nadella.

Han kom dog ikke nærmere ind på, hvordan Microsoft vil sikre sådan et tillidsforhold mellem brugeren og Microsoft.

Tanken med Cortana er, at den kan bruge dine personlige data på en måde, der gør dig bedre i stand til at overskue dem og få større udbytte af dem, samt kombinere dem med information fra eksterne tjenester gennem søgemaskinen Bing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På arbejdspladsen vil Cortana tilsvarende være en indgang til at arbejde med data fra virksomhedens systemer, og en af hovedannonceringerne på WPC-konferencen var Cortana-baserede værktøjer til hurtigt at kunne analysere og kombinere mange forskellige datatyper i forskellige formater uden at skulle konvertere dem.

Dermed skal Microsoft altså ikke blot overbevise slutbrugerne om, at de kan overlade deres private data til Microsofts cloud-tjenester. Virksomhederne skal også overbevises om, at de kan få merværdi ud af at lade Microsofts værktøjer arbejde med data, der hidtil har ligget i isolerede systemer. Og forudsætningen for det hele er altså tillid.

28 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
34
15. juli 2015 kl. 19:08

@Christian Nobel - Jeg har ikke tiltro til nogen af dem.. Nadella er til for at rette Ballmers rod op, men jeg tvivler på vi kører på sukker af den årsag..

32
15. juli 2015 kl. 18:38

@Tim Møller - Selve installationen er nem, men problemet er at når du vil installere Linux, så er du tvunget til og skulle ind forbi BIOS/UEFI zonen og mange har aldrig stiftet bekendtskab med den zone.. Men derefter er det os plug-n-play (Self afhængig af hvilken distro vi snakker om)..

Os blot den konklusion jeg ville frem til :) Begge OSer ja selv OSX kan forvirre folk..

Det er godt nok en evighed siden jeg har oplevet problemer i Linux.. Eneste problemer jeg oplever er dem jeg selv skaber, men sådan er det når man eksperimentere.. Der er nogle små fejl, men det skyldes at jeg er tvunget til og køre Ubuntu 15.04 (Nyeste version) for at min bærbar fungere.. Dens hardware er lidt for nyt til 14.04.. Men den giver ikke blå skærm elle rnoget og jeg kender konsekvensen ved non-LTS, men på samme tid er jeg os til bleeding edge såe :)

30
15. juli 2015 kl. 13:49

@Tim Møller - Den første del svarer du jo selv på :)

Windows er Microsofts.. Microsoft kan bare sige de ikke må sælge maskiner med Windows på.. OEMs styrer det fordi det har de aftalt.. en aftale kan ændres hvis man ønsker det.. Men man vil hellere lave penge..

Så du skriver altså at din mor selv har installeret WIndows, Selv hentet drivere, selv installeret programmer mm helt uden din hjælp? (Jeg hjælper da folk med Linux ja, fordi de ikke er vant til det.. Sådan startede jeg da i Windows og lige så i Linux. Men jeg ser så os mange der betaler for at få løst problemer i Windows)..

Jeg ved skam godt folk har andre meninger og jeg ved os folk vil have alt de kan få, men jeg har lært at man kan ikke altid få sin vilje og jeg vil da langt hellere køre et OS som er open source.. Så ved man hvad der sker hvis man vil (Ved godt det kræver mere som sådan, men jeg er sikker på du kan se pointen)

Jeg er sikker på du har brugt rigtigt meget tid på at lære WIndows at kende og nu om dage er det i fingrene på dig.. Det samme skal du igennem i Linux, men det gider du da ikke.. hvorfor skulle du.. Du kan jo Windows.. Hvorfor så lære nyt?..

Gad vide hvor mange af de 90% du nævner der kan installere Windows og alt andet uden hjælp fra en anden? Hvor mange af dem ville lave 0 fejl? (Du og jeg har det i fingrene fordi vi roder i det til dagligt)..

Det må da være en af de bedre nyheder så, for da jeg i sin tid kørte Windows og man fx installerede Windows, så skulle Windows aktiveres før man installerede virus beskyttelsen.. Ellers fjernede det sig selv. (Men god udvikling)..

Jeg vil dog påpege at når Microsoft laver et produkt "OS" så skal de vel os selv sørge for det og ikke lade tredjeparter gøre jobbet?

Jeg har aldrig ejet en Android smartphone og skal heller ikke eje en.. Jeg ser tonsvis af Android enheder der er forældet og som aldrig får opdateringer.. Det er svineri i min verden (køb, brug, smid ud produkt).. Jeg ser tonsvis af Android enheder med crapware og jeg har faktisk haft en del diskussioner med nogen om iphone vs Android og ja.. Jeg tabte ikke diskussionen.. De rooter deres Androids for at de kører som de vil have dem til og for at slippe for crapware.. Jeg bruger min iphone som den er.. Jeg er imod Apples lukkethed, men der er ikke så mange alternativer selvom Canonical er på vej med Ubuntu på smartphones hvilket jeg synes er super spændende..

31
15. juli 2015 kl. 18:16

Hvis folk selv kan installere Linux (Det er jo ikke så besværligt som det har været. I hvert fald mange af deres distroer), så kan de også installere Windows. Længere er den vist ikke. Og ja, min mor har faktisk selv klaret sin intallation. Nu er det godt nok en bærbar, så det er slet ikke så tricky som en stationær, men det meste i Windows er plug-and-play. Når det så er sagt, så er det da rigtigt. Der skal ikke gå meget galt før folk som min mor skal spørge om hjælp. Men det ændre et OS jo ikke på. Linux går også ned, Linux fryser også, det samme gør OSX osv.

Derudover, så ja, jeg mener at MSE i Win 7 (Der var AV ikke indbygget som i Win 8 og 10), der skulle man aktivere sin Windows før det virkede. Det mindes jeg bare ikke er tilfældet i Win 8 (Det er lang tid siden jeg har haft ulovligt Windows). Og, så er det vel okay, at dem der prøver at snyde mister nogle ting, som dem der betaler har?

35
15. juli 2015 kl. 19:39

Hvis folk selv kan installere Linux (Det er jo ikke så besværligt som det har været. I hvert fald mange af deres distroer), så kan de også installere Windows. Længere er den vist ikke.

Vil sige at windows i de sidste mange år har været meget mere besværligt at installere. Især med stadart hardware, hvor driver er inkluderet i Linux kernen, men hvor du risikere at skulle lede land og rige rundt, for at finde de rigtige driver til windows.

Men windows er også blevet bedre, især efter man ikke mere skulle bruge et floppydrev, med driver til SATA/RAID under opstart.

33
15. juli 2015 kl. 18:51

Linux fryser også, det samme gør OSX osv.

Uden ellers at ville blande mig i jeres hundeslagsmål, så kan jeg ikke erindre at jeg har oplevet at Linux har frosset de sidste minimum 5 år - men alt kan selvfølgelig gå ned, hvis hardwaren er fejlbehæftet, det har så bare ikke så meget med OS'et at gøre.

Og hvis debatten så ellers skal tilbage på sporet, så har jeg meget mere tiltro til udtalelsen når den kommer fra Nadella, end hvis det var Balmer.

Problemet er dog stadig at selv om MS vil passe på data, så kan man aldrig være sikker på hvad de amerikanske myndigheder kan finde på.

26
15. juli 2015 kl. 11:49

@Thomas Bundgaard - læs mellem linjerne..

Jeg skrev folk.. Ikke nødvendigvis dig ;)

At få kommentare er næsten noget jeg forventer ;)

24
15. juli 2015 kl. 10:50

@Tim Møller - Mht Android, så skal du nok lige pege dit skyts imod producenten af den enhed du har Android på.. Mange Android enheder får måske 1 - 2 opdateringer af Android hvis du er heldig.. Men hvilket system kører dit tv, nas, bil, tablet, smartphone og router? Det er Linux.. Hvorfor tror du de bruger Linux og ikke Windows?

29
15. juli 2015 kl. 12:15
23
15. juli 2015 kl. 10:45

@Tim Møller Det antivirus produkt du siger er gratis er da volapyk.. Det er da KUN gratis hvis du har en gyldig installation af Windows som du iøvrigt har betalt penge for..

28
15. juli 2015 kl. 12:14

@Tim Møller Det antivirus produkt du siger er gratis er da volapyk.. Det er da KUN gratis hvis du har en gyldig installation af Windows som du iøvrigt har betalt penge for..

Det gælder nu også ulovligt. I hvert fald på Win 8 og opefter. Men er det ikke også ligegyldigt? Du klandrer Windows for ikke at have et gratis anti-virus og lignende, men sagen er den, at hvis du har Windows, så har du et anti-virus program, som fungerer ganske glimrende, og som tager ganske få ressourcer, uden at skulle installere noget yderligere, eller have penge op ad lommen. Jeg ved ikke hvad det ellers er du forventer? At påstå det ikke er gratis, fordi Windows ikke er, jamen, så er intet af det MS smider ud, som man ikke skal give yderligere penge for, gratis. Så kan de jo ikke give folk noget, uden at der står en som dig og råber: "Det er ikke gratis. Linux er gratis."

22
15. juli 2015 kl. 10:42

@Tim Møller - Ja nok rør de på sig konstant, men det er vel fordi de sælger et produkt, opfinder et nyt og lukker det gamle.. Den udvikling har vi ligesom overværet i en del tid.. problemet er bare at folk betaler for disse produkter for derefter at skulle passe og pleje produktet indtil de giver op. Køber et nyt og nu skal de så os liiige lære det nye at kende for og derefter ender de i den gamle cyklus igen.. (Denne cyklus kan jeg se fra sidelinjen.. prøv og stil dig der og åben øjnene)..

crapwaren ligger da på Windows fra starten når du har købt en pc, så det har da lige netop noget at gøre med Windows.. Du er tvunget til og lave en recovery dvd som indeholder en installation af Windows som er modificeret og indeholder stadig crapware.. Det er da Microsofts software der bliver pillet ved, så må Microsoft da sige nej til bærbar producenterne... Det kaldes respekt..

Min mor kan hverken installere Windows eller Linux, men forskllen er at i Windows skulle hun bøvle med Windows opdateringer, software opdateringer der ville installere crapware, defragmentering af harddisk, opdatering af virus program og scanning af pc for virus.. (Sjovt nok finder virus programmer først virusser når du scanner).. og i ny og næ når WIndows ikke ville starte så opgav hun da helt.. Nu har hun Linux og opdatering af OS + software sker i samme vindue. Hun skal ikke bøvle med virus software eller virusser.. Hun skal ikke defragmentere harddisken eller kæmpe med crapware.. Det eneste vi har der er Amazon, men den kan da fjerns når Linux (Ubuntu) er installeret og kommer ikke igen.. Så uvidenhed? Nej, det er facts! en realitet som du benægter eller ihvertfald ignorerer.. Jeg har da 3 personer i Linux som slet ikke er IT hajer der faktisk nyder Linux fremfor Windows.. Iøvrigt, så er det man håber på i WIndows.. Det er ikke altid det der sker ;)

@Thomas Bundgaard De fejl der retter i store mængder skaber de jo så os selv.. Gad vide om det er med vilje? :) (Det får da det til og se bedre ud når de kan påvise de har rettet 1000 vis af fejl..

He he he virkeligheden.. Ja de laver mange sikkerhedsopdateringer fordi deres produkter er mere gennemhullede end en si!

Jeg er os overrasket over at folk stadig kun kaster med mudder mod Linux brugere liges så snart vi påpeger problemer med Microsoft produkter.. Håber i får gode lønninger for det :)

27
15. juli 2015 kl. 12:11

@Kenneth

Lære noget nyt? Så du regner med, at de næste 100 år, der sidder vi med samme UI, som vi gør nu? Jeg er enig i, at Win 8 langt fra var optimal - men ideen var god. BLot dårlig eksekveret. Det har de i den grad rettet op på i Win 10, hvor de i øvrigt gør mange af de ting, du har brugt dine sidste ting på at kritisere. Så lad os prøve at se fremad her i stedet?

At der ligger crapware på en PC har stadig intet med MS eller Windows at gøre. Det er OEMs der styrer hvad der skal på. That's how you make business. Hvis du ikke kan se det, så er den diskussion i hvert fald ligegyldig. At det så er mega træls, det er da så en anden ting. Men det ændrer ikke på, at det ikke har noget med MS eller Windows at gøre.

Jeg elsker de der mor anekdoter. Så ved man ligesom, at der kommer et værdifuldt og brugbart argument. Sådan nogle selekterede oplevelser, det er vejen frem - også i politik! Men hvis vi skal derhen, så kan jeg hilse at sige, at min mor har Windows, og har ingen af de problemer du nævner. Det klarer Windows helt og aldeles selv. Det Linux folk ofte glemmer det er, at andre folk ofte har en anden mening. Jeg har leget med Linux ofte, og jeg synes det er så røvsygt og kedeligt, at jeg er ved at gå i mig selv, hver gang jeg skal benytte det. Det siger mig INTET. Jeg glæder mig til at komme over på en Windows PC hver gang jeg har brugt det. Man kan sikkert en masse ting på Linux, hvis man har tiden til det, men faktum er, at ikke alle programmer findes til det, og det gør det mere irriterende at bruge end Windows, og det tænker ca. 90% af verdens befolkning også - ellers ville de jo bare installere det. Det er jo trods

18
15. juli 2015 kl. 09:47

Antivirus, og gentagen angreb og bagdøre i windows.

Når der påstået der kommer 200.000 nye typer af malware om dagen, og Windows gentagende gange viser sig at være det OS som bliver angrebet, så er det ikke kun fordi det er det som bliver brugt mest på desktop. Så må det også være fordi det er nemt. Har ikke påstået at MS ikke lukker huller, men det hjælper jo ikke, hvis software i bund og grund er lavet med tanke på kompatibilitet og nemhed, og ikke sikkerhed. Så der stadig findes mange nye huller og angrebs vinkler.

Som eksempel, kan man se på XP, som selv efter 13 års fejlretning, betraktes af MS som usikker. Min pointe gik ikke på at MS ikke forsøger sig at lukkehuller, hvis ellers de får lov af NSA, men at deres software er fyldte af dem. Grunden til de mange fejl, skal efter min menings findes i MS cyklus, hvor de SKAL opfinde et nyt OS hver 3 år. Som eksempel på det modsatte fra MS, var Win2k, hvor kernen var ældre og dermed mere moden, og lavet med "lidt" henblik på sikkerhed. At tankegangen fra levedøre af 3 parts software, har samme tankegang hjælper så ikke på dette. Heller ikke de stærk tvivlsomme virkende antivirus programmer, af meget svingende kvalitet, som betyder at bruger af disse kommer til at betale op til det dobbelt for deres PC i levetiden. Samtidig med at de spiser resurser.
At binde 2 anker sammen, får dem ikke til at flyde.

Appel, som jo også får stadig flere kunder, når mennesker opdager, hvis de ellers har råd, at det ikke behøves at være sådan.

Hvorfor jeg ikke kan lide MS er at hver gang de har fået et OS op at køre, uden de store fejl, så kommer de med et nyt. Der tager alt fokus fra det næstsidste.

21
15. juli 2015 kl. 10:39

Heller ikke de stærk tvivlsomme virkende antivirus programmer, af meget svingende kvalitet, som betyder at bruger af disse kommer til at betale op til det dobbelt for deres PC i levetiden. Samtidig med at de spiser resurser.
At binde 2 anker sammen, får dem ikke til at flyde.

Og af den grund har MS smidt et helt gratis, og nærmest ikke-ressourcekrævende anti-virus med, faktisk siden Windows 7, til dem der ikke rigtig mener, at de kan finde ud af at færdes på internettet.

20
15. juli 2015 kl. 10:36

Appel, som jo også får stadig flere kunder, når mennesker opdager, hvis de ellers har råd, at det ikke behøves at være sådan.</p>
<p>Hvorfor jeg ikke kan lide MS er at hver gang de har fået et OS op at køre, uden de store fejl, så kommer de med et nyt. Der tager alt fokus fra det næstsidste.

Så du ved simpelthen, at hvis hackere og så fremdeles valgte at gå ligeså meget til Linux og OSX fx, som de gør ved Windows, så vil de ikke få success? Behøver jeg at fortælle, hvor meget Android, altså et Linux baseret OS, er udsat for malware og lignende?

15
15. juli 2015 kl. 00:27

@Thomas Bundgaard - Har du da gennemgået kildekoden i Microsofts produkter? Siden du kan sige det er vås? De retter fejl, ja da.. Men som du allerede bliver oplyst, så skal der en del til før Microsoft rør på sig og grunden til jeg især banker i dette punkt er fordi folk betaler for Windows.. Når du køber en pc så er ca 800 kr af enhedens pris for Windows licensen og du får smidt en Windows kopi med som indeholder crapware som du os skal bøvle med.. Du kan ikke sige nej tak til Windows skatten og du kan heller ikke bede om en installations cd der er uden crapware UDEN at skulle betale penge for denne os 1000 - 2000 kr og så får du os lige en licens med så nu har du 2 licenser, men skal kun bruge 1.. og dertil vil sælger jo os sælge dig virus beskyttelse for det gider Microsoft da ikke beskytte dig imod.. Helt ærligt.. Jeg kører Linux uden virus beskyttelse og jeg bøvler ikke med virusser.. okay der er ikke mange der bruger Linux, men det kan jo os tænkes at Linux udviklerne ikke ønsker virusser.. De ønsker deres brugere skal kunne tænde deres pc... arbejde på den og slukke den.. Ikke bøvle med alt muligt som bare skal fungere.. Jeg kan godt klare at folk siger Linux er svært, ja det er det da fordi folk er indavlede i cirkus Microsoft..

Der er os denne artikel: http://www.version2.dk/artikel/google-frigiver-exploit-til-microsoft-0-dagssaarbarhed-efter-frist-paa-90-dage-76071

16
15. juli 2015 kl. 01:00

@Thomas Bundgaard - Har du da gennemgået kildekoden i Microsofts produkter? Siden du kan sige det er vås? De retter fejl, ja da.. Men som du allerede bliver oplyst, så skal der en del til før Microsoft rør på sig og grunden til jeg især banker i dette punkt er fordi folk betaler for Windows.. Når du køber en pc så er ca 800 kr af enhedens pris for Windows licensen og du får smidt en Windows kopi med som indeholder crapware som du os skal bøvle med.. Du kan ikke sige nej tak til Windows skatten og du kan heller ikke bede om en installations cd der er uden crapware UDEN at skulle betale penge for denne os 1000 - 2000 kr og så får du os lige en licens med så nu har du 2 licenser, men skal kun bruge 1.. og dertil vil sælger jo os sælge dig virus beskyttelse for det gider Microsoft da ikke beskytte dig imod.. Helt ærligt.. Jeg kører Linux uden virus beskyttelse og jeg bøvler ikke med virusser.. okay der er ikke mange der bruger Linux, men det kan jo os tænkes at Linux udviklerne ikke ønsker virusser.. De ønsker deres brugere skal kunne tænde deres pc... arbejde på den og slukke den.. Ikke bøvle med alt muligt som bare skal fungere.. Jeg kan godt klare at folk siger Linux er svært, ja det er det da fordi folk er indavlede i cirkus Microsoft..</p>
<p>Der er os denne artikel: <a href="http://www.version2.dk/artikel/google-frigiver-exploit-til-microsoft-0-…;.

Det er til at brække sig over med de 3-4 super Linux elskere som er på Version2 :/ De fleste har fattet, at I elsker Linux og hader Windows. Skal I bedække alle artikler, som omhandler Windows og Microsoft, med jeres evige had til Windows/Microsoft og love til Linux? Det er sgu til at brække sig over nogle gange. 4 mennesker der forherliger Linux, og tror enhver anden ville have det ligesådan, bare de lige prøvede. Sagen er bare en anden, og det er at Linux er noget bøvl for langt de fleste, og langt fra noget der optimerer ens workflow, hvis man alligevel bruger Windows eller OSX.

@Kenneth For det første, så nej, der skal ikke meget til før MS rører på sig. De rører på sig konstant! At linke til et problem som Google har opsnappet, som MS selv har været ude at sige, har været besværligt at fikse, det beviser intet. For det andet, så har crapware INTET med MS eller Windows at gøre, og det ved du også godt. Når det så er sagt, så tager det 10-15 min at geninstallere Windows fra ny uden crapware - uden at det koster dig ekstra. For det tredje så har det igen INTET med MS eller Windows at gøre, at en sælger prøver at sælge dig et virusprogram. Windows har et aldeles fremragende virusprogram, som jeg har brugt siden det kom på markedet, og endnu ikke haft virus. At du kører uden på Linux, uden at få virus, det er ikke nogen nævneværdig bedrift. Det kunne jeg også på Windows. For det fjerede er din sætning "okay der er ikke mange der bruger Linux, men det kan jo os tænkes at Linux udviklerne ikke ønsker virusser.. De ønsker deres brugere skal kunne tænde deres pc... arbejde på den og slukke den.. Ikke bøvle med alt muligt som bare skal fungere.. Jeg kan godt klare at folk siger Linux er svært, ja det er det da fordi folk er indavlede i cirkus Microsoft.." jo intet mindre end et udtryk for uvidenhed. At Linux ikke har særlig mange virusser, hvis nogen, har intet med udviklerne at gøre. Det er da fordi, at dem der laver dem finder Linux særdeles uinteressant, fordi så få mennesker bruger dem. Og dem der endelig gør, de er ofte ikke PC mongoler, som udmærket godt ved, at de ikke skal trykke på links, hvor der står man kan vinde en million. Og at påstå, at MS ikke bare gerne vil have, at folk tænder deres computer, og det så virker, det er da virkelig også et skud lige forbi målet. Desuden, så er det jo netop det man gør i Windows. Tænder computeren og begynder. Det har Linux sgu ikke patent på.

@Bent Uanset hvad du siger, så ændrer det ikke på, at MS retter deres software - og endda ofte. Det var det der var anklagen fra start af. At de måske så ikke altid retter alle huller, og dem du synes er fede, det skal jeg lade stå hen i det uvisse, men de retter stadigvæk. At MS' eget link ikke skal kunne bruges til noget er jeg helt uforstående overfor. Det viser da om noget hvad de retter, og hvornår de sidst har gjort det, og ja, vel egentlig også hvor ofte.

1
14. juli 2015 kl. 10:13

Microsoft ansætter folk til at være barnepiger.. Men man får ikke penge for det.. Derimod skal du betale for deres hullede software.. som der sjældent bliver rettet..