Microsofts Satya Nadella i modvind efter kommentar om ligeløn i it-branchen

Microsofts direktør opfordrede kvinder i it-branchen til at stole på, at systemet ville sørge for, at de fik den løn, de fortjener. Den udtalelse måtte han trække i land.

Microsofts direktører har det med at havne i uheldige situationer på en scene. Ved en konference for kvinder i teknologisektoren fik Satya Nadella ført traditionen videre, da han udtalte, at kvinder i it-branchen bør stole på, at systemet vil give dem den løn, de fortjener. Det skriver blandt andre Recode.

Udtalelsen kom som svar på et spørgsmål om, hvordan kvinder skulle forholde sig, hvis de ikke var trygge ved at bede om lønforhøjelse.

Satya Nadella måtte efterfølgende forklare sig både på Twitter og i en e-mail til Microsofts ansatte. Svaret skulle ifølge Satya Nadella forstås ud fra, at mænd og kvinder skal have ligeløn i it-branchen.

Problemet med den oprindelige udtalelse er, at it-branchen i dag er en branche, som domineres af mænd. Det gælder også på lederniveau. Dermed er ligeløn netop et systemproblem, og derfor vil kvinder ikke kunne forvente, at systemet automatisk vil sikre dem ligeløn.

Udtalelsen er særlig uheldig fra en direktør for Microsoft, som normalt regnes for at være én af de teknologivirksomheder, der gør mest for at sikre mangfoldighed blandt medarbejderne og lige vilkår for de ansatte.

Fremover vil Satya Nadella nok være mere opmærksom på sine udtalelser inden for dette felt. I hvert fald påpeger han, at han har lært sin lektie:

»Jeg sagde, at jeg så frem til Grace Hopper-konferencen for at lære noget, og jeg har bestemt lært en værdifuld lektie,« skriver Satya Nadella i e-mailen til Microsofts ansatte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere