Microsofts nye Surface 3 Pro får høvl for manglende keyboard

4 kommentarer.  Hop til debatten
Der er både ris og ros til Microsofts nyeste bud på en tablet/bærbar-hybrid. Anmelderne er generelt glade, mens Microsofts reklamer bliver beskyldt for at vildlede.
30. maj 2014 kl. 14:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Siden Microsoft i frustration over det manglende salg af Windows-tablets selv tog teten og begyndte at producere hardware, har Surface-serien arbejdet sig frem mod det perfekte ægteskab mellem en tablet og en ’rigtig’ computer, der kan bruges til seriøst arbejde og køre alverdens Windows-software.

Og med nyeste version, Surface 3 Pro med 12-tommer-skærm og Intel-processor op til i7-styrke, er missionen meget tæt på at lykkes, lyder den generelle melding fra anmelderne.

Men ingen roser uden torne, for Microsofts lanceringskampagne møder kritik fra forbrugere, som på Reddit lufter deres utilfredshed med, at man ikke får et tastatur med i pakken som standard. Det skriver Infoworld.com.

I alle reklamer optræder Surface Pro 3 nemlig med det særlige tastatur, man klikker på tabletten, mens prisen på 799 dollars ikke omfatter den – for nogle – ret essentielle del af pakken. Tastaturet koster 130 dollars (710 kroner) plus moms, hvis man vil have den nye version, der passer præcist til maskinen, der er lidt større end forgængerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft svarer på kritikken, at erfaringerne fra de tidligere versioner af Surface viser, at folk gerne vil have valgfrihed og at nogle slet ikke ønsker et tastatur, men bare en rendyrket tablet. Man kan i øvrigt godt bruge tastaturer fra tidligere, selvom man så ikke udnytter hele bredden.

Hos anmelderen fra Wall Street Journal bliver fraværet af tastatur også bemærket – det er som at sælge en bil uden dæk, mener hun – men er samtidigt imponeret over, at Microsoft har fået bygget en kraftfuld pc i en så lille pakke.

At Surface 3 Pro kan erstatte en bærbar computer, som Microsoft mener, er dog at tage munden for fuld, vurderer anmelderen, der mener at selv den billigste bærbare computer har bedre tastatur og trackpad.

Hos The Verge bliver Surface 3 Pro kaldt ’det smukkeste, som Microsoft har bygget indtil nu’, og ’utvivlsomt imponerende’. Den medfølgende stylus får også ros, og batteritiden på op mod 8 timer er fin, men ikke ligefrem banebrydende, når man sammenligner med Apples iPad eller Macbooks. Det er efterhånden svært for Microsoft at gøre hardwaren bedre, i forhold til visionen om en hybrid-computer. Dermed er det op til Microsofts software og økosystem at sælge konceptet, lyder vurderingen.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
30. maj 2014 kl. 23:17

Det gør de andre producenter også, så hvis det er det eneste de kan klage over, så må MS da lavet noget rigtigt ;-)

2
31. maj 2014 kl. 00:25

Hvis man også absolut (suk) skal sammenligne med biler, så bliver biler jo også altid vist med ekstraudstyr i reklamerne :-)

3
31. maj 2014 kl. 16:57

Der er dog EN stor forskel på Surface 3 og de andre. Surface 3 kan køre Ubuntu med næsten fuld hardware understøttelse. Så er det jo næsten lige før at får lyst til at invistere i sådan et lille monster :)

4
31. maj 2014 kl. 18:03

Ville gerne have dual boot med Kubuntu på min Venue 11 Pro, men UEFI sætter desværre en stopper der :/