Microsofts nye Edge-logo siger farvel til Internet Explorer

Windows-producenten Microsoft fremviser nyt logo for Edge-browseren.
Illustration: Microsoft

Med Windows 10 lancerede Microsoft som bekendt også en ny browser kaldet Edge, og dermed sagde selskabet farvel til den aldrende Internet Explorer som standardbrowser på Windows-platformen. Nu har dette omsider fået konsekvenser for logoet.

Som The Verge rapporterer, har Microsoft nu fremvist sit nye Edge-logo. Det markerer en langt tydeligere afstand til ‘e’-logoet, som hidtil kun har været en lettere modificeret udgave af Internet Explorer-logoet.

Kommer snart

Det nye logo blev fremvist af Microsofts Vishnu Nath i en Twitter-besked i weekenden og har form som en bølge i blåt og grønt. Logoet skal implementeres snart, men det er uvist præcis hvornår.

Edge-browseren har været tilgængelig i betaversion siden august i år, og det er endnu uvist, hvornår den endelige version skal lanceres, men det nye logo kan altså være et hint om, at der ikke er så længe til.

Edge blev lanceret i 2015 og markerede dermed 20-års jubilæet for Internet Explorer, som kom på markedet i 1995. Microsoft ophørte med at understøtte ældre Explorer-versioner allerede i 2016, men den seneste og sidste version af browseren, version 11, understøttes fortsat.

Det eksisterende Edge-logo har klare lighedstræk med IE-logoet. Illustration: Microsoft

Chromium-baseret

Ifølge de seneste tal fra NetMarketShare har Explorer stadig en relativt betydelig markedsandel på 7,75 procent, mens Edge ligger lige bagefter med en andel på 5,3 procent. Chrome og Firefox har henholdsvis 67 og 9 procent.

Microsoft valgte at basere Edge-browseren på det Google-udviklede open source-projekt Chromium i stedet for browsermotoren EdgeHTML, og de har tidligere udtalt, at de agter at blive en betydelig bidragyder til Chromium.

Ved at basere Edge på Chromium har Microsoft lovet at bidrage med forbedringer, som kommer alle Chromium-partnerne til gode. Blandt områderne, Microsoft sigter mod, er at bidrage til, at Chromium bliver mere energieffektiv og hurtigere.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kirk

Det nye logo minder om både Explorer (e-figur) , Chrome med deres sektioner, og Firefox... https://www.reddit.com/r/firefox/comments/dqqysu/microsofts_new_logo_for...

Når det er sagt så har jeg kørt med Edge-Dev Chromium i mange/flere måneder (kan ikke huske hvor længe) og er helt vild med den !!

 • Behagelig scroll og knivskarp tekst
 • Kræver mindre ressourcer end Chrome (godt for batteri)
 • kan bruge Chrome extensions nu
 • hurtigere end Chrome (hvem skulle have troet det)
 • 0
 • 0
#3 Henrik P. Stougaard Nielsen

Med en brugerandel på 5.7% bliver det ikke et problem. Tværtimod! Jeg arbejder ved en CMS-virksomhed. Det er pt. svært for mange af vores kunder at kende forskel på IE og Edge, fordi de nærmest har samme logo. Det er lidt vigtigt, når man skal forklare, hvorfor en funktion ikke virker i den ene, men i den anden. Det er desværre ikke bare at skrive, at de skal bruge "E-logoet".

Langt det bedste bliver ensartede tastaturgenveje og rendering af hjemmesider. Jeg ser frem til mindre support med den nye Edge /wishful-thinking.

 • 0
 • 0
#4 Michael Fjeldsted

Det er pt. svært for mange af vores kunder at kende forskel på IE og Edge, fordi de nærmest har samme logo.

Og det bliver løst nu hvor du kun får én browser. Dvs forviringen med med 2 forsvinder helt med deres nye version. Under motoren forsvinder den gamle IE 11 dog ikke helt, da enkelte tabs kan køre i IE11 mode, hvis websitet kræver det.

https://docs.microsoft.com/en-us/deployedge/edge-ie-mode

 • 0
 • 0
#5 Jakob Damkjær

det bliver interesant for de "løsninger" der stadig kun virker på internet explorer...

Så som indberetningssystemet for dødsattester (SEI2) ja det er det system som officielt gør at folk er døde og gør det lovligt for en bedemand at begrave en afdød (ja de skriver de også virker med firefox men det gør de ikke).

Eller bestilling af laboratorie prøver fra alment praktiserende læger (webreq) (virker ikke rigtigt da stregkoderne til blodprøveglassene ikke rammer "klistermærke" felterne i andet end IE på windows så blodprøverne vil blive afvist på laboratoriet hvis man fx bruger andre browsere...).

Det er jo to ikke specielt vigtige funktioner i det danske samfund hvor IT sikkerhed ikke er spor vigtigt...

Det bliver en interessant da hvis microsoft bare hiver stikket ud på "gode gamle" IE en dag snart...

 • 5
 • 1
#6 Christian Nobel

Det er sådan set mere bekymrende at man stærkt er på vej til en ny monokultur.

For hele ideen med et markupsprog som HTML er jo lige præcis, at hvis man ellers har lavet siden korrekt validerende, så vil den kunne vises i en vilkårlig renderingsmaskine.

Nu er man stærkt på vej til at gentage fejlen som især var udbredt da IE havde sin storhedstid, nemlig at en side skrives til en bestemt browser, i stedet for den skrives i henhold til det der oprindelig var ideen.

At der er sider der stadig kun fungerer i IE falder udelukkende tilbage på inkompetente webudviklere, som ikke har udvidst rettidig omhu, og nu tager brugerene som gidsler - og den situation mener jeg ikke vi behøver at gentage med at alle "udviklere" fremover antager at alt at baseret på Chromium.

 • 9
 • 0
#7 Torben Mogensen Blogger

For hele ideen med et markupsprog som HTML er jo lige præcis, at hvis man ellers har lavet siden korrekt validerende, så vil den kunne vises i en vilkårlig renderingsmaskine.

Problemet er netop, at mange sider ikke er korrekt HMTL, og en af de store problemer med IE kontra alternativerne var, at IE tolkede ikke-korrekte sider på en anden måde end de andre. Man burde fra starten af have lavet alle browsere, så de nægter at vise noget, hvis siden ikke er korrekt HTML.

Det løser ikke problemet med alle de andre teknologier, der bruges på hjemmesider: Javascript, Silverlight, Flash, . . .. Det to sidste er heldigvis under afvikling, men Javascript ser desværre ikke ud til at forsvinde lige med det samme.

 • 0
 • 0
#8 Christian Nobel

Problemet er netop, at mange sider ikke er korrekt HMTL, og en af de store problemer med IE kontra alternativerne var, at IE tolkede ikke-korrekte sider på en anden måde end de andre. Man burde fra starten af have lavet alle browsere, så de nægter at vise noget, hvis siden ikke er korrekt HTML.

Helt enig.

Men så meget desto mere bekymrende at man nu vil til at gentage fejlen - der er allerede nu specifikke funktioner i Chromium som kun virker der, og som ikke er baseret på en standard, og der prøves hele tiden på at lave ny faciliteter som ikke er bundet op på en standard.

Jeg mener at det i bund og grund er sørgeligt at man (nok i virkeligheden Google) er i gang med at ødelægge internettet.

En anden lille kæphest er det omsiggribende HTTPS everywhere paradigme som man nok kan advokere for har en vis fornuft, men som også ødelægger grundfunktionalitet, især hvis man benytter browsere som klienter på et privat netværk.

Det løser ikke problemet med alle de andre teknologier, der bruges på hjemmesider: Javascript, Silverlight, Flash, . . .. Det to sidste er heldigvis under afvikling, men Javascript ser desværre ikke ud til at forsvinde lige med det samme.

Men sålænge der ikke findes andre måde at tilføre klient-side funktionalitet til en browser, så hænger vi jo på Javascript - ikke at jeg synes at det er specielt godt, men der er ikke rigtig noget alternativ, og alle er rimeligvis enige om det.

At proppe JS ind i et overordnet framework som JQuery mener jeg i hvert fald slet ikke er den rigtige vej at gå.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere