Microsofts nye browser vil understøtte Chrome-udvidelser

Illustration: g0d4ather, BigStock
Eksisterende Universal Windows Platform-apps vil fortsætte med at benytte EdgeHTML-motoren.

Tidligere denne måned kom den noget uventede nyhed om, at Microsoft vil nedlægge Edge-browseren i sin nuværende form til fordel for en Chromium-baseret browser. Nu er der kommet lidt flere oplysninger.

Som websitet Thurrot kan fortælle, svarede Microsofts projektchef Edge Kyle Alden for nylig på flere spørgsmål fra brugere på Reddit angående den nye browsersatsning fra Microsoft.

Vil støtte Chrome-udvidelser

En af de måske vigtigste oplysninger, som kom frem i Reddit-tråden, var, at Microsofts nye Chromium-baserede browser vil understøtte eksisterende Chrome-udvidelser – noget, som lå i kortene, men som altså nu er bekræftet.

Derudover kunne Alden oplyse, at eksisterende UWP-apps (Universal Windows Platform) vil fortsætte med at benytte EdgeHTML-motoren, som nutidens Edge-browser bruger.

Planen er også at få understøttelse på plads til, at progressive webapps (PWA), som blev tilgængelige i Windows-butikken tidligere i år, kan installeres direkte fra browseren. Alden bekræftede, at det er et vigtigt princip for Microsoft, at PWA’er opfører sig som sædvanlige apps, og at de er i færd med at se på integrationen af dette.

Chromium er altså Googles open source-projekt, som Chrome-browseren er baseret på. For nogle dage siden fortalte Microsoft, at de agter at blive en vigtig bidragsyder til projektet via sin egen browser.

Flere fordele

Microsoft påpegede flere fordele ved at gå over til Chromium. Blandt andet frigør selskabet en masse udviklingsressourcer, siden det er ressourcekrævende at vedligeholde en browsermotor, som stadig udvides med ny funktionalitet.

For udviklere vil overgangen føre til, at nettet bliver mindre fragmenteret, ved at flere browsere tolker indholdet helt ens. For Edge-brugerne vil nyheden blandt andet betyde en browser, som opdateres langt hyppigere.

Siden Edge nu frigøres fra det underliggende operativsystem, er det også sandsynligt, at browseren vil komme til flere operativsystemer, deriblandt MacOS.

Projektet har imidlertid også sine kritikere. Mozilla skrev i et blogindlæg, at Microsofts afgørelse fører til en uheldig koncentration af kontrol og at meget fundamental infrastruktur på nettet kontrolleres af ét selskab.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere