Microsofts .Net-snak bliver REST

Windows Communication Foundation (WCF) skal strikkes om og bygge på HTTP og REST i stedet for SOAP, mener Microsoft. En tidlig udgave af det nye bibliotek er på trapperne.

Glenn Block, som er chef for Microsofts Windows Communication Foundation (WCF), .Nets klasser til kommunikation, har på et nyligt seminar meddelt, at platformen vil blive radikalt omsyet med fokus på REST som hovedteknologi. Det skriver Infoq.

REST (Representational State Transfer) er teknologien, hvor systemer kommunikerer med XML via HTTP-protokollen, men uden den XML-indpakning, der benyttes i SOAP og WS-stjerne-specifikationer, hvor stjernen hentyder til en større vifte af SOAP- og SOA-relaterede specifikationer.

Indtil nu har WCF i høj grad bygget på SOAP, men Glenn Block ser frem til, at HTTP nu skal være et førsterangsmedlem af platformen, hvor den tidligere har været set som blot et transportæsel.

I stedet for at tilpasse WCF til HTTP, synes han at WCF skal have en helt ny arkitektur, hvor HTTP og REST er i centrum.

WCF skal kunne byde på API'er, der gør det muligt at forprocessere HTTP-forespørgsler og svar, samt at manipulere de parametre, der indgår i HTTP-informationen. Via en plugin-mekanisme skal det også være muligt at benytte dataformater som JSON, Atom og OData. Nogle vil følge med i pakken, og udviklerne vil kunne udvide med egne formateringsmotorer.

En tidlig udgave af den nye WCF-udgave vil lande på Microsofts kodehostingtjeneste Codeplex i den nærmeste fremtid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Andreas Gehrke

Denne artikel samt Infoq artiklen, der henvises til, er begge misvisende. Glenn Block som omtales i begge artikler har kommenteret på Infoq artiklen [1]:

"[...] Just to make clear, we are not retiring our existing SOAP stack, or our existing HTTP stack. What we are doing is evolving WCF to provide richer support for HTTP and more targetted. The new support is opt-in, thus it will allow existing WCF HTTP customers to continue. [...]"

SOAP bliver altså IKKE udfaset. Der kommer blot ekstra fokus på understøttelse af REST over HTTP.

[1] http://www.infoq.com/news/2010/10/WCF-REST#view_61750

  • 0
  • 0
#2 Deleted User

Lidt af en pseudonyhed, Microsoft tilføjer et nyt API til .Net, som om det ikke er sket tusind gange før. Og så bliver nyheden krydret med den påklistrede vinkel at der er tale om et paradigmeskift fra et buzzord til et andet. Det hele toppes så med en kopi af en helt misforstået forklaring af REST hentet fra en tidligere næsten lige så dårlig artikel.

REST er en overordnet struktur for datahåndtering i en fjernhosted applikation, hverken HTTP eller XML er påkrævet for at overholde paradigmet, og brugen af XML over HTTP gør ikke i sig selv at paradigmet er overholdt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere