Microsofts marketings-boss: Vi gik for langt med Windows 10 nagware

Illustration: Screenshot af Microsoft-program
Microsoft gik for langt i kampen for at få brugere opgraderet til Windows 10, indrømmer it-kæmpens marketingschef.

I et år, hvor misinformation og postfaktuelle debatter gjorde det svært at blive enige, kunne de fleste finde sammen om at blive irriteret over utallige pop-up-beskeder fra Microsoft, der meget gerne ville have brugere til at opgradere til Windows 10.

Kampagnen blev måske bedst illustreret af en Windows 10-reminder, der dukkede op på live tv under en vejrudsigt for Iowa på 8 News i USA.

Læs også: Windows 10-opgradering hijacker amerikansk vejrudsigt

Nu kryber Microsofts marketingchef Chris Capossela imidlertid til korset og indrømmer, at kampagnen på visse punkter gik for langt.

Bemærkningen falder i et ugentligt podcast - Windows Weekly - hvor Capossela blev bedt om at liste Microsofts værste øjeblikke i det snart forgangne år.

Det skriver The Register.

Læs også: Microsoft: Windows 10-spam vil forsvinde til juli

Fra et marketing- og brand-synspunkt var flere af pop-up-beskederne en fejl, erkender Chris Capossela, der særligt vægrer sig ved et kontroversielt designvalg, der betød, at computeren gjorde klar til at opdatere, når brugere trykkede på pop-up-boksens røde x.

»Vi ved, at vi gerne vil have brugere til at køre Windows 10 fra et sikkerhedsperspektiv, men at finde den rette balance, hvor du ikke træder over grænsen og bliver for aggressiv er noget, vi arbejdede med, og en stor del af året synes jeg, at vi ramte rigtigt. Men der var et bestemt øjeblik, hvor det røde 'x' i dialogboksen, som typisk betyder 'cancel', ikke betød 'cancel',« fortæller Chris Capossela.

Læs også: Windows 10-opgradering sneg sig ind på min tablet

Få timer efter den pågældende boks begyndte at plage brugere, vidste Microsoft, at man var gået for langt, beretter Chris Capossela.

Ifølge marketingsbossen tog det to uger før den vildledende boks blev fjernet. To uger som Chris Capossela huske som smertefulde og et lavpunkt for it-kæmpen.

Ifølge The Register var den vildledende boks dog i aktion i mindst en måned, hvor den betød, at brugere pludselig stod uden computer, da den gik i gang med at opdatere styresystemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Magnus Jørgensen

Men udover det, viste de også hvor meget kontrol de har med folks ejendom. Hvis man skal se det gode i det dårlige, så er folk jo blevet lidt mere opmærksomme på hvor meget kontrol firmaer som Microsoft har over deres hverdag.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere