Microsofts lager i skyen får ODF-understøttelse

Microsoft Skydrive er blevet opdateret med blandt andet en link-forkorter og understøttelse af Open Document Format, der konkurrerer med Microsofts eget OOXML-format.

Bruger du både Libreoffice og Microsofts webtjeneste Skydrive, er der godt nyt.

I en opdatering af Skydrive har Microsoft nemlig nu tilføjet understøttelse af ODF-filer, så man kan redigere dem online. Det skriver ZDnet-bloggeren Mary Jo Foley.

Skydrive er Microsofts gratis tilbud om lagerplads i skyen, men uden den direkte integration med lokale diske som for eksempel Dropbox er blevet kendt for.

Den integration tilbyder Microsoft så i stedet med tjenesten Livemesh, og planen er også på et tidspunkt at slå Livemesh sammen med Skydrive for at få en gangbar Dropbox-konkurrent.

Annonceringen af Livemesh-Skydrive-sammenlægningen sker måske allerede nu, fordi Google er på vej med Gdrive, der med 5 gigabyte gratis lagerplads vil være en direkte konkurrent til Dropbox.

Læs også: Rygte: Google snart klar med Dropbox-konkurrent

Ud over ODF-understøttelse har Skydrive med opdateringen også fået mulighed for upload af filer på op til 300 megabyte direkte i browseren. Desuden kan man nu dele filer på Twitter direkte fra Skydrive-websiden, hvor der også er blevet indbygget en link-forkorter til Twitter-brug.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Lund Stocholm Blogger

Nu skal jeg ikke prøve at gisne om tidspunktet for denne udmelding, men ODF har været understøttet i Skydrive længe. Jeg har i hvert fald et ODF-dokument deroppe fra november 2011.

Det nye er nok mere, at ODF-dokumenter nu kan redigeres deroppe. Tidligere kunne man "kun" se dem online.

(måske kunne dette fremgå mere tydeligt af artiklen)

:o)

  • 2
  • 0
#4 Morten Saxov

og hvad skal de så gøre ?

så det de kun kan. lege med.

og læte noget af det. forhåbentligt

linuxboy delux (flot navn forøvigt, især fordi du skal oplyse dit eget fulde navn) husk nu på at det med at skifte format sker ikke kun ved Microsoft. Fx har Libre Office special extensions i ODF-dokumenter der gør at disse dokumenter ikke nødvendigvis kan læses korrekt i K-Office eller en anden applikation der håndtere ODF. Der er heller ingen garanti for at Libre Office om 5 år stadig har understøttelse for de udvidelser de pt. har lavet til ODF standarderne.

  • 0
  • 0
#5 Mads Vanggaard

Linuxboy delux - lyder som en danser på et bar for folk med problemer med det andet køn....

Anyway, jeg er ikke i Microsoft verden så jeg spørger fordi jeg ikke ved. Er det godt? Det virker? Performer? Hvis ja, så er interessant at inkludere i brugen af eksterne services.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere