Microsofts Hololens-brille er klar til udviklere - for 20.000 kroner

Nu kan udviklere forudbestillle Microsofts bud på en avanceret augmented reality-brille, som vil være klar i løbet af vinteren.

Hvis man er udvikler med pengepungen i orden, så er det nu muligt at få fingrene i det nyeste legetøj fra Microsoft: Augmented reality-brillen Hololens.

Microsoft åbnede tirsdag aften for forudbestillinger på Hololens, som Microsoft forventer at kunne levere i løbet af første kvartal 2016.

Prisen for udviklerversionen lyder dog på 3.000 dollars, svarende til knapt 20.000 kroner pr. styk, og man kan i første omgang maksimalt bestille to eksemplarer.

Og for danske udviklere er der nedslående nyt - i hvert fald i første omgang. Det er nemlig ikke så enkelt som blot at lægge et Hololens-sæt i kurven og finde kreditkortet frem. Man skal også godkendes af Microsoft.

Et af kriterierne er, at man skal være udvikler med base i USA eller Canada, og man skal være tilmeldt Microsofts Windows Insider-program. Derudover skal man argumentere for, at har noget særligt at tilbyde, for Microsoft vil også stræbe efter at uddele de første Hololens-briller til et bredt spektrum af udviklere.

Proceduren er ikke ualmindelig for tidlig adgang til ny hardware. Google gjorde noget tilsvarende med Google Glass-brillen, som også i første omgang blev uddelt på invitationsbasis.

Hololens-brillen består af en række sensorer af blandt andet samme type som i Microsofts Kinect kombineret med en transparent skærm. Dermed er det muligt at lægge billeder på skærmen, som for brugeren vil ligne hologrammer.

Microsoft har demonstreret det både til CAD-programmer, et samarbejde med Nasa og til at kunne skyde robotter i din dagligstue. Erfaringer fra både 3D, virtual reality, Google Glass og Microsofts egen Kinect er dog, at selvom en teknologi kan bruges til opsigtsvækkende demoer, så er det ingen garanti for, at det ender som årets julegavehit.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere