Microsofts grundlægger er død

Illustration: Vulcan Inc.
Paul Allen, der grundlagde Microsoft sammen med Bill Gates, er død i en alder af 65 år.

Den ene grundlægger af Microsoft, Paul Allen, er død af lymfekræft i en alder af 65 år. Det oplyser hans virksomhed, Vulcan Inc.

Sammen med Bill Gates grundlagde Paul Allen Microsoft tilbage i 1975, hvor de to lagde grundstenen til det, vi i dag kender som den personlige computer. Paul Allen forlod sin ledelsespost i Microsoft allerede i staten af 1980'erne, men sad i bestyrelsen frem til 2000.

Det var Paul Allen der fandt på navnet Microsoft, der skulle signalere, at der var tale om en virksomhed, der lavede software til små computere.

Læs også: Microsoft giver adgang til sine softwarepatenter

Solgte ufærdigt styresystem til IBM

Microsoft fik det første rigtige gennembrud, da de indgik en aftale med IBM om at levere et styresystem til IBM's nye personlige computere. Det styresystem skulle leveres i 1980.

Paul Allen og Bill Gates købte et ikke-færdigudviklet styresystem fra en programmør i Seattle, som de modificerede til det første Microsoft Disk Operating System, også kendt som MS-DOS

De to Microsoft-stiftere kendte hinanden tilbage fra grundskolen i Seattle. Inden Paul Allen stiftede Microsoft, var han blandt andet programmør hos virksomheden Honeywell.

Læs også: Kildekoden til Bill Gates og Paul Allens BASIC-fortolker lækket

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Bill Gates, Filantropi og modning. Hvis man ikke er en Joakim, og elsker at tælle egen penge, så indser de mange at først giver penge frihed, når man får rigtigt mange flere bliver de en hæmsko.

Med mild form for autisme, fattet Bill Gates ikke selv dette.

Det var først efter at han var blevet gift med en kone med etik, moral og efter en seance på et Apple møde. (Macworld Boston 1997-The Microsoft Deal) Samt sikkert efter den senere modning, at der kom empati ind i hans arbejde.

  • 0
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere