Microsofts gratis antivirus er bedre end betalingssoftware

Den gratis antivirus-løsning Security Essentials fra Microsoft slår mange af de etablerede betalingsprogrammer i en test. Kun Norton fra Symantec kan følge med.

I september kunne Microsoft for første gang tilbyde et gratis antivirus-program: Security Essentials. Og ifølge en ny test af antivirus-software, er Microsofts løsning blandt de bedste til at finde og fjerne malware fra en computer.

Konkurrenterne fra Kaspersky og andre etablerede antivirus-leverandører havde ellers travlt med at fortælle, at Microsofts gratis tilbud ikke var en fuldgod erstatning for betalings-antivirus, men testen fra AV-comparatives.org peger på det modsatte.

Ud af 16 produkter får kun tre karakteren 'god' i både opdagelse af antivirus og i sletning af alle spor. Det er foruden Microsofts løsning også Norton fra Symantec og Escan Antivirus.

Ingen får karakteren 'meget god', mens de fleste scorer 'gennemsnitligt' i én eller to af kategorierne.

Løsningen fra Microsoft er ikke installeret som standard i Windows, men kan hentes gratis - sandsynligvis for at undgå problemer med konkurrencemyndighederne. Security Essentials skiller sig i øvrigt ud ved kun at kræve en seks megabyte download, og softwaren har fået pæne ord med på vejen fra anmeldere.

AV-comparatives.org er en østrigsk non-profit-organisation, som løbende tester antivirus-software op mod ny malware. Organisationen understreger dog, at det er svært at teste antivirus-software mod hinanden helt objektivt, især i kategorien om at fjerne efterladenskaberne.

Nogle antivirus-løsninger vil nemlig med vilje efterlade uskadelige spor fra malwaren i registreringsdatabasen, for at undgå problemer i it-miljøer, hvor ændringer i registreringsdatabasen kan give problemer. Andre antivirus-programmer vil omvendt tolke disse små efterladenskaber som en malware-infektion.

Microsoft Security Essentials gik før lanceringen under navnet Morro. Produktet er mest rettet mod forbrugermarkedet, men en version til virksomheder er undervejs, under navnet Microsoft Forefront.

Se hele testen via fanebladet 'eksterne links'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Huulbæk Andersen

Ja, det kan blive en "god" debat ;)

Jeg er ikke helt neutral, da jeg er i salgsindustrien indenfor sikkerhedssoftware, men vil gerne lige anføre, at testen handler om at fjerne / rense et meget lille antal malware.

Der er ingen tvivl om, at MSE klarede sig fint i testen og av-comparatives er et helt igennem hæderligt sted. Men det er vel ikke ligefrem en test der medfører overskriften: "Microsofts gratis antivirus er bedre end betalingssoftware".

 • 0
 • 0
#3 John Skovgaard

Hej Thomas

Nu er det bare meget sjovt at betalingsoftware her i blandt antivirus producenterne faktisk har i mange år samlignende sig selv med hinanden ved sådanne test.

Nu klare Microsoft síg godt og tillykke med det!

Alle ved at antivirus producenterne ikke er de bedste til at fjerne malware, så bundniveau er nok heller ikke så højt.

Mvh

John Skovgaard

 • 0
 • 0
#4 Jens Schumacher

Jeg bruger selv ms securety essentials på alle mine egne maskiner og er også begyndt at smide det ind hos folk jeg hjælper med computere. Jeg kommer ofte ud til tudse gamle antivirus instalationer som ikke er opdateret fordi man ikke har fornyet licenser eller noget i den stil.

Jeg er især glad for Security Essentials fordi det er et no nonsense program. Klik klik klik så er det instaleret og så lægger man ellers ikke mærke til at man har et antivirus program. Ingen store klamme dialoger om updates, ingen fornyelser af licenser eller gratis home licenser (avast). Ingen reklamer for den fantastiske nye version 2010 eller det seje nye anti mallware gøjl producenten netop har udgivet. Den holder bare sin kæft og passer på puteren som den skal.

Man kan helt glemme man har anti virus og anti mallware indtil man pludselig får en fin popup når den blocker en virus.

 • 0
 • 0
#5 Thomas Huulbæk Andersen

Jeg anfægter heller ikke MSE's udmærkelse som program. Jeg anfægter kun ovenstående test-eksempel som bevis på dette.

Vi har selv testet det internt, og det er et fint program. Men indtil videre stadig et stykke under andre gratis alternativer.

 • 0
 • 0
#6 Jens Schumacher

"Vi har selv testet det internt, og det er et fint program. Men indtil videre stadig et stykke under andre gratis alternativer." Det er jo den slags man ikke bare kan slynge ud uden en begrundelse :-) Hvordan er det ringere end andre gratis programmer?

 • 0
 • 0
#7 Peter Stricker

Vi har selv testet det internt, og det er et fint program. Men indtil videre stadig et stykke under andre gratis alternativer.

Men dog bedre end betalingssoftware.

Er det ikke ret svært at være sælger?

 • 0
 • 0
#8 Hans Uwe Eichhorn

Jens Schumacher nævner, at han bruger MSE. For et par uger siden stødte jeg på omtalen af MSE i et udenlandsk blad, hvor der var et link til download. Det førte til: http://www.microsoft.com/security_essentials/market.aspx Da jeg ville bruge det, fik jeg kort & kontant besked: Not available in your country or region. You appear to be in a country or region where Microsoft Security Essentials is not available. Thank you for your interest in Microsoft Security Essentials. Derfor spørgsmål til J.S.: Hvor fik du din version af MSE ?

 • 0
 • 0
#11 Hans Uwe Eichhorn

Hej, Tak for to henvisninger / vejledninger angående indstilling af min browser. Jeg bruger IE-7, og har så udvidet sprogindstillingen til også at være engelsk. Derpå forsøgte jeg igen at bruge det tidligere nævnte link http://www.microsoft.com/security_essentials/market.aspx. Og IGEN fik jeg det tidligere anførte svar: Not available in your country or region. Så det med sproget gavnede ikke. Der er muligvis en anden web-side fra MicroSoft, hvor "MSE" kan hentes, også af danskere. Det er det, jeg efterlyser. Mvh., Hans Ei

 • 0
 • 0
#13 Hans Uwe Eichhorn

Hej Søren R., og andre. Så hjalp det på det, den link der angives af Søren er godt nok fra MS i Tyskland - men det gør jo ingenting. Jeg kom glat igennem og kunne hente programm-pakken, den fylder 8.65 Mbyte. Endnu har jeg ikke installeret, så jeg er spændt på, om MSE kan forliges med min nuværende sikkerhedspakke fra F-secure. Den er en del af mit abonnement hos "YouSee" / kabel-TV. Mvh., Hans Ei

 • 0
 • 0
#14 Søren rasmussen

det er da godt at høre det virker. jeg fjernede bare selve filnavnet på adressen for at komme ind på deres forside og ja som du selv så stod der download. jeg bed ikke mærke i om det var tysk. jeg hentede det selv (da jeg indtil nu har kørt uden antivirus, af en anden årsag) og ja det virkede.. klik klik klik færdig.. full scan.. kan ikke mærke det på min lille netbook... og den scanner stadigvæk.. :) men kan ikke mærke det på den.. held og lykke med programmet.. hehe..

 • 0
 • 0
#15 Jens Schumacher

Ikke forstået...

jeg ved ikke hvad market.aspx som du linker til gør men hvis du bare hopper direkte ind på http://www.microsoft.com/security_essentials/ så er der altså ingen problemer. Man trykker bare download. Og hvis man ser siden på tysk er det fordi man har en eller anden sær sprog indstilling.... resten af os ser den på dansk.

Men altså selve programmet findes ikke på dansk... men det kommer nok snart.

 • 0
 • 0
#18 Hans Uwe Eichhorn

Hej til jer derude, tak for forskellige indlæg med vejledning. Jeg startede jo med at berette, at jeg fandt omtalen af MSE i et udenlandsk blad. Det var net-udgaven af Washington Post. De opgav en link, som jeg troligt tog frem, den var fra MS, så den var autentisk, og så kom den besked: Not available in your country or region. Det var såmænd det hele, derfor forespurgte jeg: Hvor fik Jens S. sin version fra. Jeg synes vi lukker nu - hvis ikke der bliver vanskeligheder, fordi de også i Washington Post-artiklen hævdede at: "Security Essentials installed quickly and cleanly – once other anti-virus tools had been dumped. It doesn't require users to remove those programs first". Det har jeg ikke været igennem endnu. Mvh., Hans Ei

 • 0
 • 0
#19 Jørgen Rasmussen

Jeg undrer mig en anelse over artiklens overskrift og indhold. Jeg har ikke læst ret langt i den omtalte test før jeg finder følgende:

This test focuses only on the malware removal/cleaning capabilities, therefore all used samples where samples that the tested Anti-Virus products were able to detect.

Det stemmer dårligt overens med artiklen, hvori der bl.a. står:

....er Microsofts løsning blandt de bedste til at finde og fjerne malware fra en computer.

og

Ud af 16 produkter får kun tre karakteren ’god’ i både opdagelse af antivirus og i sletning af alle spor.

Enten er det eksterne link til en forkert rapport, eller også har forfatteren glemt at læse rapporten.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere