Microsofts digitale assistent Cortana ignorerer Google

Fremover kræver Microsoft, at du bruger Bing og Edge, hvis du vil have hjælp fra Windows 10’s digitale assistent

I Windows 10 er Microsofts digitale assistent Cortana parat til at hjælpe med at finde svar på hvad som helst, men fremover bliver svaret udelukkende fundet via Microsofts egen søgemaskine Bing og kun leveret via Edge-browseren. Det skriver webmediet Ars Technica.

Læs også: Microsoft offentliggør indblik i fremtidige Windows 10 funktioner

Det er selvfølgelig fortsat muligt at benytte såvel andre browsere som søgemaskiner i Windows 10, det er udelukkende søgninger foretaget via Cortana, som nu låses til Microsofts egen software.

Ifølge Microsoft sker ændringerne for at sikre, at Cortana fremadrettet kan udføre endnu mere komplekse opgaver, der kræver en tæt integration af assistent, søgemaskine og browser – dette kunne for eksempel være at finde og bestille billetter til en koncert eller levere et overblik over de seneste nyheder om et bestemt emne.

»Den eneste måde vi med sikkerhed kan levere denne type personlige start-til-slut søgeoplevelser, er gennem integrationen af Cortana, Microsoft Edge og Bing«, lyder det fra Ryan Gavin, GM of search and Cortana, i et blogindlæg.

Læs også: Enkel kommando omgår whitelist-feature i Windows

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bent Jensen

Med den holdning, hvor de viser at foretning med reklame er vigtigere end indhold og produkt for kunden så dør den da helt. MS her heldigvis ikke monopol længere, og kan ikke tvinge halv dårlige ikke fingere løsninger ned over brugeren.

Men bruger BING i 2 minuter, endtil man opdager at man slet ikke kan finde noget som helst, men kun får link for butiker og reklamer for total udvedkommen produkter, som ikke en gang sælges eller leveres til Danmark. Når må så undersøger fejlen, måske tænker man ikke er på Internet så opdager man valget af BING, som man ellers har fravalgt aktiv.

Så lukker man Edge og starter en firefox eller chorme.

 • 0
 • 0
Michael Fjeldsted

Husk på at selvom Bing er stort set ikke ekstisterende i Danmark, så betyder det ikke at det samme er tilfældet andre steder. Bing til danske søgninger fungerer ikke så godt som Google, men derfor kan der jo godt være andre markeder hvor det fungerer væsentligt bedre. Fx US http://www.comscore.com/Insights/Market-Rankings/comScore-Releases-Novem...

Man kan så spørge sig selv om grunden til de ikke gør mere ud af Cortana i Danmark ikke er fordi de godt selv ved at det ikke er her de er stærke, men i fx US har de et produkt der er brugbart. Derfor vil de folk der bruger Cortana i dag og nu tvinges til at bruge Bing ikke opdage den store forskel, som hvis fx folk i Danmark skulle til at bruge Bing til søgninger på dansk.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Er det ikke at sælge reklame, virker ikke som det har været meningen at lave en brugbar søgemaskinne.

"men i fx US har de et produkt der er brugbart." Er vel ikke nok, når man kun er et klik væk fra det allerbedste, og hvis søger efter feks. ferie, så formoder jeg man også gerne vil udenlands. Eller have det billigste varer som værktøj, selv om det skal bestilles lige over grænsen i Cannada.

 • 0
 • 0
Michael T. Jensen

For kort tid siden gav jeg Bing en chance med en enkelt, simpel søgning. De første tre skærmbilleder var ubrugelige reklamer, som havde en fjern relation til mine søgeord.

Jeg skiftede til Google, indtastede samme søgeord og fik det ønskede resultat præsenteret øverst på første side. Goodbye Bing.

Måske Microsoft bare satser på de brugere, som ikke kender forskel på browser og søgemaskine og håber virksomhederne poster penge i ubrugelige henvisninger?

Man græmmes.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere