Microsoft og Zoom stopper også udlevering af data til Hong Kong

Illustration: kb-photodesign / Bigstock
Siden den 30. juni har det været muligt for regeringen i Hong Kong, at retsforfølge borgere, der protesterer for uafhængighed. Den nye lovgivning har dog også betydet, at flere store it-virksomheder har sat deres udlevering af brugerdata til regeringen på pause.

Microsoft og Zoom vil ikke udlevere data til myndighederne i Hong Kong. Virksomhederne tilslutter sig dermed flere andre helt store it-giganter, som har valgt at sætte dataudleveringen på pause.

Det skriver BBC.

Både Facebook, Google, Twitter og chat-appen Telegram har midlertidigt stoppet samarbejdet med myndighederne i Hong Kong på grund af Kinas vedtagelse af en ny, kontroversiel sikkerhedslov, der skal gøre det lettere at straffe demonstranter i bystaten.

Også Apple udtaler, at man er i gang med at undersøge den nye lovgivning.

Læs også: Kritik af ny lov: Google, Facebook og Twitter stopper data-udlevering til Hong Kong

Hvis virksomhederne fortsætter med ikke at udlevere data til Hong Kong, kan det føre til et decideret forbud mod deres services i den særligt administrerede region.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Jensen

Zoom har en kinesisk statsborger som direktør, og den lukkede software udvikles af firmaer i det kinesiske diktatur, som igen er under det brutale kommunistiske diktaturs totale kontrol. Fuldstændigt naivt at tro at Zoom ikke bruges af det ikke-folkevalgte kinesiske regime til at spionere mod vestlige firmaer osv.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere