Microsoft: Windows XP inficeres oftere end Vista

Mens 5 ud af de 10 mest udnyttede browser-baserede sårbarheder i Windows XP stammer fra Microsoft, så er tallet nul for Windows Vista.

Softwaregiganten Microsofts halvårlige sikkerhedsrapport viser en fortsat stigning i antallet af ondsindede programmer. Rapporten viser dog ifølge Microsoft også, at selskabets indsats for at gøre Windows Vista sikkert ser ud til at bære frugt.

I Windows XP var 5 ud af de 10 mest udnyttede sårbarheder, som kunne angribes via en browser, relateret til Microsofts software.

For Windows Vista var ingen af de 10 mest angrebne sårbarheder relateret til Microsoft. I alt var kun seks procent af de angrebne sårbarheder via browseren i Windows Vista baseret på sårbarheder i Microsofts software.

Det understreger dog samtidig den vigtige pointe, at tredjepartsprogrammer udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko, hvis de ikke bliver opdateret.

Det gælder programmer som eksempelvis Adobe Reader, Adobe Flash Player, Realplayer og Apples QuickTime.

Tallene i Microsofts rapport er baseret på statistik fra blandt andet selskabets Malicious Software Removal Tool, som er en del af Windows og bruges til at fjerne ondsindede programmer fra Windows-pc'er.

Den nyeste udgave af Windows Vista havde ifølge Microsofts data blot halvt så mange infektioner af ondsindede programmer som den nyeste udgave af Windows XP. Ud af 1.000 Windows-pc'er med Windows Vista SP1, fjernede Microsoft i gennemsnit ondsindede programmer fra 4,5 mod 9,2 for Windows XP SP3.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kenni Lund

Den nyeste udgave af Windows Vista havde ifølge Microsofts data blot halvt så mange infektioner af ondsindede programmer som den nyeste udgave af Windows XP.

Og hvad fortæller det? Tidsfaktoren har også lidt at sige...min mors gamle bærbare computer blev leveret med Windows XP SP0, som siden hen er blevet opdateret til SP1, SP2 og nu SP3. Undervejs har den fået lidt malware som nu bliver fjernet med "Malicious Software Removal Tool" under SP3.

Så nu har Microsoft fjernet 1 stk malware på en 6 år gammel XP-installation. Eftersom at Vista inden så længe har to års fødselsdag, kan en Vista installation aldrig være ældre end 2 år, og vi kan deraf konkludere at Windows Vista-maskiner opsamler 50% mere malware end Windows XP på en to-årig periode.

  • 0
  • 0
Jesper Stein Sandal

Da MSRT opdateres samtidig med Microsofts månedlige opdateringer, så har alderen på installationen ikke ret meget at sige.

Den konkrete statistik er for malware fjernet i første halvår af 2008. Statistikken gælder for infektioner sket i den periode.

Selvfølgelig kan der være eksempler, hvor en bruger har haft en Windows XP i syv år, og først nu installerer Windows OneCare, som det første sikkerhedsprogram, og aldrig har kørt MSRT.

Men generelt må vi antage, at alle maskiner har været rene ved nytår, og infektionerne er sket i løbet af halvåret.

  • 0
  • 0
Jacob Christian Munch-Andersen

Det forekommer nu altså alligevel ret svært at konkludere noget på baggrund af de tal, der er udviklet langt mere malware til XP, tallene er kun det som bliver fanget, brugerdemografien er vidt forskellig for XP SP3 og Vista SP1, og man kan sikkert finde en bunke andre ting som har statistisk signifikans men som ikke har meget med selve styresystemernes sikkerhedsmodel at gøre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere